Criteriul National

Va exista o nouă prințesă a Belgiei? Fiica ascunsă a fostului rege Albert al II-lea – International

Va exista o nouă prințesă a Belgiei? Fiica ascunsă a fostului rege Albert al II-lea – International
septembrie 10
23:44 2020
Justiția belgiană va spune la sfârșitul lunii octombrie de ce drepturi și titluri poate beneficia Delphine Boël, recunoscută recent ca al patrulea copil al fostului rege Albert al II-lea după un examen ADN la care acesta din urmă a fost obligat de instanță, potrivit AFP.

Curtea de Apel de la Bruxelles, care a audiat joi avocații celor două părți, nu a stabilit încă în mod oficial această filiație și implicațiile sale juridice.

Delphine Boël revendică titlul de prințesă a Belgiei, drept pe care Albert II îl contestă conform avocaților săi.

Hotărârea va fi pronunțată pe 29 octombrie, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Curții de Apel după audierea care a avut loc în spatele ușilor închise.

Un artist plastic în vârstă de 52 de ani, Delphine Boël s-a născut din relația de aproape douăzeci de ani pe care mama ei, Sibylle de Sélys Longchamps, a avut-o cu Albert între anii 1960 și 1970. Acesta din urmă era atunci prinț moștenitor, căsătorit din 1959 cu viitoarea regină Paola.

Fostul suveran, care a domnit din 1993 până în 2013 și este tatăl actualului rege, Philippe, a negat această filiație ani de zile, până când justiția l-a obligat să facă un test ADN în 2019.

Rezultatul testului a fost în cele din urmă făcut public la inițiativa sa în 27 ianuarie. „Concluziile științifice indică faptul că este tatăl biologic al doamnei Delphine Boël”, au anunțat apoi avocații săi.

De acum înainte, doamna Boël „vrea să aibă exact aceleași prerogative, titluri și calități ca și cei doi frați ai săi (Philippe și Laurent) și sora ei(Astrid)”, a explicat joi presei avocatul ei Marc Uyttendaele.

În mod clar, ea dorește să poată purta numele „de Saxa-Coburg”, patronimicul acestei familii regale cu strămoși germani, dar și să beneficieze de titlul de „prințesă a Belgiei”.

Această a doua cerere a fost considerată mai problematică de către avocații lui Albert al II-lea.

„Titlul nobil de prințesă a Belgiei este dobândit de puterea executivă, este acordat prin decret regal”, a argumentat Me Berenboom, crezând că nu este chemată Justiția să decidă în această problemă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul