Criteriul National

Va ieși la iveală adevărul despre asasinarea lui JFK? 

Va ieși la iveală adevărul despre asasinarea lui JFK? 
octombrie 27
18:44 2017

Donald Trump a dispus declasificarea a 2.800 de documente referitoare la asasinarea fostului preşedinte John F. Kennedy din 1963, dar alte câteva sute de documente rămân în continuare blocate, la solicitarea FBI şi CIA.

freedfbifiles

Guvernul SUA va publica un număr de 2800 de dosare clasificate anterior privind asasinarea președintelui John F Kennedy în  anul 1963.Actualul președinte american Donald Trump a declarat că publicul merită să fie „pe deplin informat” despre evenimentul care a făcut obiectul a numeroase teorii ale conspirației.
Cu toate acestea, unele documente au fost reținute la cererea agențiilor guvernamentale.Un memoriu a arătat că FBI-ul a avertizat poliția despre o amenințare cu moartea împotriva asasinului Lee Harvey Oswald.
„Am anunțat imediat șeful poliției și ne-a asigurat că Oswald va primi o protecție suficientă”, a scris directorul FBI J .Edgar Hoover.
Oswald, fost marinar dar și  marxist  autoproclamat a fost împușcat mortal în subsolul departamentului de poliție din Dallas la două zile după ce președintele Kennedy a fost ucis.

Imaginea arată o selecție a unei memoriu FBI care deslușește acest puzzle:

_98504463_jfk_files_annotation_640-nc

Pe măsură ce documentele vor fi  și analizate, alte descoperiri legate de acest tenebros caz au inclus un memoriu CIA care sugerează că Oswald a vorbit cu un ofițer KGB la ambasada rusă din Mexico City. În memoriu se spune că ofițerul KGB a vorbit cu presupusul ucigaș pentru un complot „responsabil de sabotaj și asasinat”.

Un alt memoriu a arătat că oficialii sovietici s-au temut că un „general iresponsabil” ar lansa o rachetă în URSS ca urmare a morții președintelui Kennedy.

Un alt memoriu admite faptul incredibil, cum anume un ziar britanic regional, Cambridge News, ar fi primit un apel anonim despre „unele știri mari” în SUA, câteva minute înainte de asasinat.

O copie a acestui memoriu a fost eliberată de Arhivele Naționale din SUA în luna iulie, dar a fost nedeclarată până în prezent.

Tulburătorul caz-fișierele JFK,punctele cele mai interesante

Președintele Kennedy a fost împușcat pe data de 22 noiembrie 1963, atunci când a călătorit prin Dallas într-o limuzină deschisă.

Raportul Comisiei Warren privind filmările, publicat în septembrie 1964, a admis faptul că Lee Harvey Oswald a tras loviturile fatale din clădirea depozitului de cărți Texas School Book.

Cu toate acestea, nu a existat nicio dovadă că  Lee Harvey Oswald, sau Jack Ruby ar fi făcut parte din vreo conspirație, internă sau străină „, a spus comisia.

O lege din 1992 adoptată de Congres a cerut ca toate înregistrările legate de asasinat – în jur de cinci milioane de pagini – să fie dezvăluite în totalitate în termen de 25 de ani.
Termenul limită a fost data de 26 Octombrie, anul curent. Interesul pentru acest caz a suscitat opinia publică internațională, deoarece peste 90% din fișiere erau deja în domeniul public.

7

Acuzațiile de acoperire a guvernului sunt puțin probabile să fie atenuate de toate rapoartele pe care CIA, FBI, Departamentul de Stat și alte agenții ce au creat acest lobby în ultimul moment pentru a păstra anumite documente ce s-ar afla desecretizate, dar nepublicate.

Într-un elan plin de bune intentii,  domnul Donald Trump a spus că publicul american merită să fie „pe deplin informat despre toate aspectele acestui eveniment crucial”,cu alte cuvinte i-a îndrumat pe șefii departamentelor executive să elibereze dosarele

„Prin urmare, ordon astăzi că vălul va fi în cele din urmă ridicat”, a scris președintele pe Twitter.

Unele documente redactate sunt supuse unei revizuiri suplimentare de șase luni, dar este posibil ca aceste înregistrări să rămână secrete după termenul limită stabilit la 26 aprilie anul viitor.
Președintele, potrivit oficialilor Casei Albe, a fost reticent în a accepta cererile agenției de a ține documentele rămase.
„Nu am de ales – astăzi – ci să accept aceste redacții, mai degrabă decât să dau un prejudiciu ireversibil ireversibil securității națiunii noastre”, a adăugat dl Trump în memo.
Dosarele au fost publicate pe site-ul  Arhivelor Naționale.

Sursa foto :https://nworeport.me/,http://www.dailymail.co.uk/

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

 

.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro