Criteriul National

Va ieși la iveală adevărul despre asasinarea lui JFK? 

Va ieși la iveală adevărul despre asasinarea lui JFK? 
octombrie 27
18:44 2017

Donald Trump a dispus declasificarea a 2.800 de documente referitoare la asasinarea fostului preşedinte John F. Kennedy din 1963, dar alte câteva sute de documente rămân în continuare blocate, la solicitarea FBI şi CIA.

freedfbifiles

Guvernul SUA va publica un număr de 2800 de dosare clasificate anterior privind asasinarea președintelui John F Kennedy în  anul 1963.Actualul președinte american Donald Trump a declarat că publicul merită să fie „pe deplin informat” despre evenimentul care a făcut obiectul a numeroase teorii ale conspirației.
Cu toate acestea, unele documente au fost reținute la cererea agențiilor guvernamentale.Un memoriu a arătat că FBI-ul a avertizat poliția despre o amenințare cu moartea împotriva asasinului Lee Harvey Oswald.
„Am anunțat imediat șeful poliției și ne-a asigurat că Oswald va primi o protecție suficientă”, a scris directorul FBI J .Edgar Hoover.
Oswald, fost marinar dar și  marxist  autoproclamat a fost împușcat mortal în subsolul departamentului de poliție din Dallas la două zile după ce președintele Kennedy a fost ucis.

Imaginea arată o selecție a unei memoriu FBI care deslușește acest puzzle:

_98504463_jfk_files_annotation_640-nc

Pe măsură ce documentele vor fi  și analizate, alte descoperiri legate de acest tenebros caz au inclus un memoriu CIA care sugerează că Oswald a vorbit cu un ofițer KGB la ambasada rusă din Mexico City. În memoriu se spune că ofițerul KGB a vorbit cu presupusul ucigaș pentru un complot „responsabil de sabotaj și asasinat”.

Un alt memoriu a arătat că oficialii sovietici s-au temut că un „general iresponsabil” ar lansa o rachetă în URSS ca urmare a morții președintelui Kennedy.

Un alt memoriu admite faptul incredibil, cum anume un ziar britanic regional, Cambridge News, ar fi primit un apel anonim despre „unele știri mari” în SUA, câteva minute înainte de asasinat.

O copie a acestui memoriu a fost eliberată de Arhivele Naționale din SUA în luna iulie, dar a fost nedeclarată până în prezent.

Tulburătorul caz-fișierele JFK,punctele cele mai interesante

Președintele Kennedy a fost împușcat pe data de 22 noiembrie 1963, atunci când a călătorit prin Dallas într-o limuzină deschisă.

Raportul Comisiei Warren privind filmările, publicat în septembrie 1964, a admis faptul că Lee Harvey Oswald a tras loviturile fatale din clădirea depozitului de cărți Texas School Book.

Cu toate acestea, nu a existat nicio dovadă că  Lee Harvey Oswald, sau Jack Ruby ar fi făcut parte din vreo conspirație, internă sau străină „, a spus comisia.

O lege din 1992 adoptată de Congres a cerut ca toate înregistrările legate de asasinat – în jur de cinci milioane de pagini – să fie dezvăluite în totalitate în termen de 25 de ani.
Termenul limită a fost data de 26 Octombrie, anul curent. Interesul pentru acest caz a suscitat opinia publică internațională, deoarece peste 90% din fișiere erau deja în domeniul public.

7

Acuzațiile de acoperire a guvernului sunt puțin probabile să fie atenuate de toate rapoartele pe care CIA, FBI, Departamentul de Stat și alte agenții ce au creat acest lobby în ultimul moment pentru a păstra anumite documente ce s-ar afla desecretizate, dar nepublicate.

Într-un elan plin de bune intentii,  domnul Donald Trump a spus că publicul american merită să fie „pe deplin informat despre toate aspectele acestui eveniment crucial”,cu alte cuvinte i-a îndrumat pe șefii departamentelor executive să elibereze dosarele

„Prin urmare, ordon astăzi că vălul va fi în cele din urmă ridicat”, a scris președintele pe Twitter.

Unele documente redactate sunt supuse unei revizuiri suplimentare de șase luni, dar este posibil ca aceste înregistrări să rămână secrete după termenul limită stabilit la 26 aprilie anul viitor.
Președintele, potrivit oficialilor Casei Albe, a fost reticent în a accepta cererile agenției de a ține documentele rămase.
„Nu am de ales – astăzi – ci să accept aceste redacții, mai degrabă decât să dau un prejudiciu ireversibil ireversibil securității națiunii noastre”, a adăugat dl Trump în memo.
Dosarele au fost publicate pe site-ul  Arhivelor Naționale.

Sursa foto :https://nworeport.me/,http://www.dailymail.co.uk/

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

 

.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo