Criteriul National

Vacante Bulgaria

Vacante Bulgaria
decembrie 03
08:17 2015

Daca stam si ne intrebam unde merg cei mai multi turisti romani …in Bulgaria sau pe litoralul Romanesc , raspunsul este destul de dificil de dat . De ce spunem asta ? Pentru ca daca acum 3 ani litoralul vecinilor era plin pana la refuz in ultimii ani situatia s-a echilibrat . Vremea buna , promovarea intensa facuta litoralului de la noi si in special pentru statiunea Mamaia a facut ca tot mai multi turisti sa aleaga din nou concedii in Romania.

Potrivit unor statistici facute de portalul turistic TripMe.ro turistii romani prefera sejururi pe litoralul romanesc cu durata de 5 nopti – 6 nopti , servicii de cazare la hoteluri de 3* iar ca si masa mic dejun sau chiar fara . Statiunile cele mai cautate sunt in continuare Mamaia, atat pentru tineri si distractie cat si pentru familiile cu copii, urmate apoi de Neptun, Saturn si Eforie Nord.

De cealalata parte , in Bulgaria, turistii romani aleg hoteluri de 3-4* si sejururi cu durata de 6-7 nopti , majoritatea fiind cu servicii all inclusive . Statiunile cele mai cautate sunt in continuare Albena pentru familii cu copii, Nisipurile de Aur, Constantin si Elena si Sunny Beach pentru tineri . Turistii ajunsi in Bulgaria cheltuiesac in medie, pe langa valoarea sejurului , 100-150 de euro / familie pentru diferite activitati extra sistemului all inclusive din hotel , sau pentru suveniruri si alte distractii . Aceste sume destul de mici cheltuite extra se datoreaza sistemului all inclusive oferit in hoteluri , turistii avand la dispoztie toate cele trei mese principale , bauturi alcoolice si non alcoolice incluse , iar in anumite statiuni sau hoteluri inclusive sezlonguri si umbrele pe plaja.

Pentru ambele destinatii , atat in Romania cat si in Bulgaria, sunt destul oferte litoral bulgaria , tot ce trebuie sa faceti este sa verificati siteurile de profil specializate pentru rezervari si sa algeti varianta care vi se potriveste cel mai bine .

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro