Criteriul National

Vacante Bulgaria

Vacante Bulgaria
decembrie 03
08:17 2015

Daca stam si ne intrebam unde merg cei mai multi turisti romani …in Bulgaria sau pe litoralul Romanesc , raspunsul este destul de dificil de dat . De ce spunem asta ? Pentru ca daca acum 3 ani litoralul vecinilor era plin pana la refuz in ultimii ani situatia s-a echilibrat . Vremea buna , promovarea intensa facuta litoralului de la noi si in special pentru statiunea Mamaia a facut ca tot mai multi turisti sa aleaga din nou concedii in Romania.

Potrivit unor statistici facute de portalul turistic TripMe.ro turistii romani prefera sejururi pe litoralul romanesc cu durata de 5 nopti – 6 nopti , servicii de cazare la hoteluri de 3* iar ca si masa mic dejun sau chiar fara . Statiunile cele mai cautate sunt in continuare Mamaia, atat pentru tineri si distractie cat si pentru familiile cu copii, urmate apoi de Neptun, Saturn si Eforie Nord.

De cealalata parte , in Bulgaria, turistii romani aleg hoteluri de 3-4* si sejururi cu durata de 6-7 nopti , majoritatea fiind cu servicii all inclusive . Statiunile cele mai cautate sunt in continuare Albena pentru familii cu copii, Nisipurile de Aur, Constantin si Elena si Sunny Beach pentru tineri . Turistii ajunsi in Bulgaria cheltuiesac in medie, pe langa valoarea sejurului , 100-150 de euro / familie pentru diferite activitati extra sistemului all inclusive din hotel , sau pentru suveniruri si alte distractii . Aceste sume destul de mici cheltuite extra se datoreaza sistemului all inclusive oferit in hoteluri , turistii avand la dispoztie toate cele trei mese principale , bauturi alcoolice si non alcoolice incluse , iar in anumite statiuni sau hoteluri inclusive sezlonguri si umbrele pe plaja.

Pentru ambele destinatii , atat in Romania cat si in Bulgaria, sunt destul oferte litoral bulgaria , tot ce trebuie sa faceti este sa verificati siteurile de profil specializate pentru rezervari si sa algeti varianta care vi se potriveste cel mai bine .

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo