Criteriul National

Val de proteste în Bucureşti şi Sibiu, acolo unde sute de oameni au mărşăluit în ploaie împotriva corupției

Val de proteste în Bucureşti şi Sibiu, acolo unde sute de oameni au mărşăluit în ploaie împotriva corupției
iulie 03
17:14 2017

Câteva sute de oameni au protestat aseară în București împotriva noului guvern și a unor decizii recente ale Curții Constituționale privind desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și impunerea unui prag pentru abuz în serviciu de către Parlament. Câteva zeci de oameni au ieșit în stradă și la Sibiu și Iași.

proteste1

Corupţia şi impunerea unui prag pentru abuzul în serviciu au scos, din nou, oamenii în stradă. Aproape o mie de oameni au protestat în Piaţa Victoriei, din Bucureşti. Manifestații au fost și în alte orașe din țară.

Protestatarii s-au organizat pe reţelele de socializare. Oamenii au spus că sunt nemulţumiţi de ultimele decizii ale Curții Constituționale care a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” este constituțională. De asemenea, același for decizional a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu și a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile. Nemulţumirile celor care au participat la protest se leagă de faptul că a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor.

Totodată, oamenii sunt nemulţumiţi de noul premier, despre care spun că este „un om cu zero realizări.”

 

În pofida ploii persistente, demonstranții au parcurs traseul anunțat Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Parlament – Curtea Constituțională, scandând lozinci precum „PSD-PNL, aceeași tâmpenie”, „Dragnea, nu uita, România nu te vrea”, „Nu vă fie frică, țara se ridică”, „Hoții, hoții”, „Ce vrem noi e și pentru voi”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, „Veniți, salvăm toată România”, „DNA să vină să vă ia”. Marșul „Împreună salvăm țara de corupți„, la care au participat circa 1.000 de persoane, majoritatea tineri, dar și bătrâni și copii, foarte mulți pe biciclete, s-a încheiat duminică seara, în Piața Francofoniei.

Oamenii au ieşit în stradă şi în alte mari oraşe ale tarii. La Sibiu, de exemplu, în Piaţa Mare, s-au strâns zeci de protestatari, nemulţumiţi de impunerea unui prag pentru cazurile de abuz în serviciu.

 

Sursa foto : Radio Resita

Sursa video : Canal

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro