Criteriul National

Vama Veche de Sfânta Sărbătoare a Rusaliilor

Vama Veche de Sfânta Sărbătoare a Rusaliilor
iunie 19
12:36 2016

IMG_5713

Mulți doritori și turiști au ajuns deja pe litoral fiind întâmpinați de o vreme frumoasă, bună de plajă si de baie în mare. În aceste trei zile și trei nopti de distracție și petreceri a început propriu-zis sezonul estival.

Vedeta vacanței de Rusalii este fără îndoială stațiunea Vama Veche, unde atmosfera este una de sărbătoare. Turiștii au fost întâmpinați de excepționala ambianță de-a dreptul irezistibilă a mării din acest loc plin de boemie, desprins practic din poveste.

Cei mai norocoși au reușit să ajungă încă de vineri seara, iar alții de sâmbătă de dimineață și s-au putut bucura de zile însorite favorabile pentru plajă.

Iar ofertele de a petrece clipe minunate alături de cei dragi sunt dintre cele mai diversificate.De exemplu, Marine Explorers oferă o gamă largă de servicii turistice subacvatice precum snorckerling, scufundări de agrement din cadrul programului ” Discovering Scubadiving”, scufundări la epave precum și explorări organizate sub supraveghere permanentă a platformei submarine din arealul protejat 2Mai- Vama Veche unde întâlnim nenumărate specii pe cale de dispariție a florei și faunei Mării Negre.

IMG_5630   IMG_5689  IMG_5698IMG_5711

 

Aceste servicii sunt oferite de către instructori acreditați internațional NAUI sub atenta îndrumare a domnului Nicu Chiripuci care în perioada 11-17 Iulie anul curent va organiza o tabără internațională de scufundări la Vama Veche.

 

 

 

Ca și în mini-vacanța de 1 Mai, în ceea ce privește cazările, Vama Veche de Rusalii a fost practic full. Prețurile sunt accesibile tuturor pretențiilor și buzunarelor.De exemplu, unul dintre cele mai cunoscute și plăcute locuri de a-ți petrece timpul atunci când apa mării eare doar 16 grade Celsius, este Club d’ Or unde puteți servi atât masa cât și diverse cocktail uri răcoritoare.

2016-06-19 12.16.31

Tinerii care au venit aici au fost atrași de acel sentiment al libertății absolute dar și de petrecerile de pe plajă care au continuat până în zori, ocazie cu care se poate imortaliza un răsărit spectaculos.

 

În acest areal am avut plăcerea și onoarea de a ne reîntâlni cu unul dintre cei mai inimoși activiști de mediu din România domnul Paul Eduard Iurea care ne-a arătat zone încă nepoluate.Cu această ocazie domnul Paul Iurea ne-a demonstrat o autentică lecție de civism în care face un apel către toți turiștii iubitori de natură și ape limpezi să informeze la 112 cazurile în care vor observa ambarcațiuni cu motor, iahturi de lux sau sky-jet -uri.

 

Paul

 

Timpul fizic capătă o altă dimensiune. Vama Veche este un loc în care la orice oră poți să te simți bine, detașat, să bei o bere, poți să dansezi, poți să faci o baie în mare, poți să mergi până la bulgari sau să nu mergi și să te bucuri de nenumăratele muzici și stiluri oferite asemeni unui caleidosop.

 

 

 

IMG_5663

 

Sursa foto: Foto-reporter Daniel Hintergraber, Criteriul Național

Prof.Dr. Daniel Mihai, Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo