Criteriul National

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic – Ziarul Incisiv de Prahova

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic – Ziarul Incisiv de Prahova
septembrie 08
06:45 2021

Leul este la minim istoric. Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii partidelor de guvernare să explodeze. Probabil că am greşit atunci când am spus că Guvernul şi-a dat seama că este criză abia în luna august. Probabil că nu a realizat nici acum”. Valabil integral si acum. Scriam in septembrie 2009: ,,Altfel, nu se poate explica atitudinea prim-ministrului, a preşedintelui şi a tuturor celor care susţin că nu mai pot să guverneze cu Dan Nica vicepremier. Nu că domnul Nica ar fi strălucit. L-am criticat atunci când a ieşit cu ideea impozitului Robin Hood pe profitul băncilor comerciale – o astfel de idee nu face decât să grăbească umplerea cu pierderi a bilanţurilor de acasă şi exportul de profit al băncilor care sunt fiicele unor entităţi bancare europene.

Până la urmă, ce nu poate să facă domnul Boc din cauza domnului Nica? Nu poate să scoată ţara din criză? Ce nu poate face ministrul Finanţelor din cauza domnului Nica? Nu poate să atingă ţinta de deficit asumată iniţial şi de aceea ajunge la deficit mai mare de 7%? Ce nu poate face preşedintele din cauza lui Nica? Eu cred că domnul Nica este o miză prea mică într-un moment-cheie atât de puternic – România a înregistrat cea mai puternică majorare a lipsei de performanţă bugetară”. Acum, inlocuiti Nica/Boc cu Barna or Stelian Ion/Citu. Papusarii sunt aceiasi. Marionetele s-au schimbat, conchide analistul Radu Teodor Soviani.

V-a zis institutia condusa de turnataor cate zeci (sute) de milioane de Euro a paradit ieri din rezerva ca Euro sa nu se duca la 5 lei? (Maximul de pe interbancar a fost de 4,97 lei pentru un Euro).

V-a spus turnatorul ca aceasta depreciere este indusa de mixul de politici economice aplicat de turnator si de glumetii de la Palatul Victoria? Mix exprimat perfect si fara dubii de urmatoarea ,,misiune”:

,,In colaborare cu alte institutii care impartasesc idealurile noastre (nota mea: SRI, SIE) ne focalizam obiectivele pentru realizarea obiectivelor de care suntem etic, social si financiar responsabili”.

Va pare cunoscut? Ce credeti, este misiunea spitalului de glumeti Sapoca sau a aliantei de guvernare, sprijinita de gluma aia de opozitie – Pesedeee…?

Nu va mai las sa va perpeliti. E de la Sapoca.

Si daca misiunea Sapoca coincide cu misiunea aliantei de guvernare, nu ar fi bine ca din decidenti, sa devina pacienti, se intreaba sursa mentionata?

(Cristina T.).

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul