Criteriul National

Vecina noastră, MOLDOVA !

Vecina noastră, MOLDOVA !
august 30
16:32 2016

Dragoste cu sila nu se poate !

77
 
    Pozitii „nervoase” ale unor formatori de opinie privitoare la unele afirmatii din discursul Ambasadorului SUA in Moldova, rostit cu prilejul Zilei Independentei acestei tari.
  Ca om obisnuit, care ma straduiesc sa inteleg ce se intampla in vecinatatea noastra, declar ca nu mai inteleg nimic din declaratiile neoficiale aparute in mass-media de la noi, sub semnatura unor oameni care ar putea fi crezuti.
 
   Devreme ce Presedintele Republicii Moldova, in cuvantarea publica, declara ca Tara are un destin european , iar Romania este doar pe locul doi sau trei printre „prietenii nostri traditionali”, in primul rand fiind SUA, despre ce UNIRE vorbim ?
   Documentul fundamental al Moldovei este -Declaratia de Independenta- si Constitutia , nu proiectul de Unire cu Romania.
 
   Chiar nu vrem sa vedem ca Presedintele Moldovei si Ambasadorul SUA in Moldova vorbesc, in esenta, acelasi lucru !
 
   Mai mult decat atat, Presedintele Moldovei o spune clar si politicos : „Trebuie sa ne stim prietenii si sa le apreciem sprijinul”(n.n prietenii fiind UE, Romania si, in primul rand SUA).
   Romania, dupa 25 de ani de la Declaratia de Independenta a Moldovei, „a avansat” de la -Fratii de peste Prut – la statutul de „prieten traditional” (traditia avand doar 25 de ani !).
 
   
   In loc de concluzie : Lasa-ti Politica Externa in seama Diplomatilor de cariera si a Presedintelui Romaniei ! 
  Ocupati-va, stimati „Comentatori” de OGRADA noastra, mereu vopsita in exterior !
Sursa foto m.ziare.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo