Criteriul National

Vecina noastră, MOLDOVA !

Vecina noastră, MOLDOVA !
august 30
16:32 2016

Dragoste cu sila nu se poate !

77
 
    Pozitii „nervoase” ale unor formatori de opinie privitoare la unele afirmatii din discursul Ambasadorului SUA in Moldova, rostit cu prilejul Zilei Independentei acestei tari.
  Ca om obisnuit, care ma straduiesc sa inteleg ce se intampla in vecinatatea noastra, declar ca nu mai inteleg nimic din declaratiile neoficiale aparute in mass-media de la noi, sub semnatura unor oameni care ar putea fi crezuti.
 
   Devreme ce Presedintele Republicii Moldova, in cuvantarea publica, declara ca Tara are un destin european , iar Romania este doar pe locul doi sau trei printre „prietenii nostri traditionali”, in primul rand fiind SUA, despre ce UNIRE vorbim ?
   Documentul fundamental al Moldovei este -Declaratia de Independenta- si Constitutia , nu proiectul de Unire cu Romania.
 
   Chiar nu vrem sa vedem ca Presedintele Moldovei si Ambasadorul SUA in Moldova vorbesc, in esenta, acelasi lucru !
 
   Mai mult decat atat, Presedintele Moldovei o spune clar si politicos : „Trebuie sa ne stim prietenii si sa le apreciem sprijinul”(n.n prietenii fiind UE, Romania si, in primul rand SUA).
   Romania, dupa 25 de ani de la Declaratia de Independenta a Moldovei, „a avansat” de la -Fratii de peste Prut – la statutul de „prieten traditional” (traditia avand doar 25 de ani !).
 
   
   In loc de concluzie : Lasa-ti Politica Externa in seama Diplomatilor de cariera si a Presedintelui Romaniei ! 
  Ocupati-va, stimati „Comentatori” de OGRADA noastra, mereu vopsita in exterior !
Sursa foto m.ziare.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo