Criteriul National

Vederi panoramice

Vederi panoramice
ianuarie 26
08:41 2017

Dirijorii de Priviri „

d

   Ai văzut cum se uita la mine ? Ce privire ca de gheaţă avea ! Ce vroia să vadă ? Ce urmărea ?
     SAU
â   M-a înnebunit privirea ei (lui) ! Cum de nu am văzut până acum că mă soarbe din ochi ?
    ORI
Te sfredeleşte cu privirea ! Dacă te-ai uitat în ochii lui , te-a blocat; nu mai poti minţi .
Se uita la tine , dar vede prin tine si dincolo de ceea ce vedem noi .
    Toţi suntem convinşi  de importanţa - PRIVIRII – , însă foarte puţini vedem şi înţelegem ce-i dincolo de planul fizic perceput de văzul nostru.
   Se spune ca privim atat cat dorim si putem sa cuprindem.
Retraim vremuri in care suntem „ajutati „sa vedem numai ceea ce „DIRIJORII de PRIVIRI ” ne arata.
 
   Câţi dintre noi este - propriul ” Dirijor ”  !
e
 
De ce se întâmplă aşa ?
  Sunt multe cauze, principala cauză fiind lenea noastră de a gândi. S-a spus la televizor ca va fi ger naprasnic, asta e ! Nu ieşim afară din casă să simţim nemijlocit temperatura, ca şi cum toţi am trăi într-un campus de cîţiva kilometri ! Asta-i România ? Cum să fie la fel de frig la Miercurea Ciuc ca la Băile Herculane !
 
    Felul cum privim lumea arată celor avizaţi cât de puternici sau firavi suntem în raport de factorii externi , cu implicaţii serioase în starea noastră de sănătate fizică şi mentală.
  Ştiu că am fost educaţi să nu privim în curtea altuia, pe acel considerent de ,,să-ţi „vezi” de drumul tău, „ca şi cum ai trăi izolat într-o pustietate . 
  Cu astfel de mentalităţi , slabe speranţe să ne fie mai bine !
   PRIVIREA este modul şi mijlocul de a cunoaşte lumea de lângă noi şi dincolo de ceea ce se vede ! Este -PREVEDEREA  a ceea ce urmează.
p
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro