Criteriul National

Vederi panoramice

Vederi panoramice
ianuarie 26
08:41 2017

Dirijorii de Priviri „

d

   Ai văzut cum se uita la mine ? Ce privire ca de gheaţă avea ! Ce vroia să vadă ? Ce urmărea ?
     SAU
â   M-a înnebunit privirea ei (lui) ! Cum de nu am văzut până acum că mă soarbe din ochi ?
    ORI
Te sfredeleşte cu privirea ! Dacă te-ai uitat în ochii lui , te-a blocat; nu mai poti minţi .
Se uita la tine , dar vede prin tine si dincolo de ceea ce vedem noi .
    Toţi suntem convinşi  de importanţa - PRIVIRII – , însă foarte puţini vedem şi înţelegem ce-i dincolo de planul fizic perceput de văzul nostru.
   Se spune ca privim atat cat dorim si putem sa cuprindem.
Retraim vremuri in care suntem „ajutati „sa vedem numai ceea ce „DIRIJORII de PRIVIRI ” ne arata.
 
   Câţi dintre noi este - propriul ” Dirijor ”  !
e
 
De ce se întâmplă aşa ?
  Sunt multe cauze, principala cauză fiind lenea noastră de a gândi. S-a spus la televizor ca va fi ger naprasnic, asta e ! Nu ieşim afară din casă să simţim nemijlocit temperatura, ca şi cum toţi am trăi într-un campus de cîţiva kilometri ! Asta-i România ? Cum să fie la fel de frig la Miercurea Ciuc ca la Băile Herculane !
 
    Felul cum privim lumea arată celor avizaţi cât de puternici sau firavi suntem în raport de factorii externi , cu implicaţii serioase în starea noastră de sănătate fizică şi mentală.
  Ştiu că am fost educaţi să nu privim în curtea altuia, pe acel considerent de ,,să-ţi „vezi” de drumul tău, „ca şi cum ai trăi izolat într-o pustietate . 
  Cu astfel de mentalităţi , slabe speranţe să ne fie mai bine !
   PRIVIREA este modul şi mijlocul de a cunoaşte lumea de lângă noi şi dincolo de ceea ce se vede ! Este -PREVEDEREA  a ceea ce urmează.
p
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo