Criteriul National

Vegetalul, tumoarea canceroasă neextirpată a Constanței…

Vegetalul, tumoarea canceroasă neextirpată a Constanței…
august 15
01:46 2017

image

 

ziarul Criteriul Naţional a depus eforturi deosebite pentru a explica problemele grave de administraţie la nivelul primăriei în special şi cele de mentalitate în randul comunităţii, dar din pacate nu a atins şi cauza acestor nenorociri, omul care a reuşit la Constanţa să dezvolte o reţea uriaşă de oameni de afaceri şi de administraţie bine contectaţi intr-o mare familie, cei mai mulţi dintre ei dominaţi de o prostie profundă (educaţional vorbind), dar înzestraţi nativ cu o inteligenţă economică care i-a ajutat să cultive şmenozeala.

Dacă otomanii au reuşit să distrugă în proporţie de cel putin 90% moştenirea antică şi bizantină a oraşului port, ciumoşii roşii sunt pe cale să desăvârşească opera comunistă de distrugere a tezaurului neoclasic, neoromânesc şi art-nouveau în special făurit la sf. de sec XIX, început de secol XX. Mulţi oameni ar crede poate că strategia ciumei roşii a fost o lucrare elaborată de manipulare a maselor, că ei defapt şi-ar fi dorit să scadă nivelul de educaţie şi să dezbine comunitatea. Pe naiba, în varful politicii au ajuns nişte inşi dând din coate, iar când s-au vazut pe funcţii au făcut ceea ce ştiau ei mai bine: golănie şi destrăbălare. Având în cap numai dolarei şi dat la buci, normal că nu aveau cum să se ocupe de problemele de educaţie şi nici nu s-ar fi priceput chiar dacă şi-ar fi impus, aşa că situaţia actuală gravă din pacate nu este decât repercusiunea nepăsării comunitare şi a hormoneilor fierţi din căpsoarele ciumoşilor.

epoca Vegetalului din pacate nu s-a încheiat, sunt mulţi cei care şi-au tocit limba lustruind timp îndelungat dosul păstăii aşa că nu au cum să uite gustul. Neruşinarea, destrăbălarea, infatuarea şi peşcheşul sunt deja în codul genetic local probabil iar reţeau uriaşă de oligofreni care ţin frâiele administraţiei şi a economiei din rândul oamenilor de afaceri este foarte bine închegată şi aproape imposibil de desfăcut dacă ne-am lua după vorbele care umblă pe uliţe si care spun că Vegetalul ar fi miruit şi mulţi magistraţi la vremea lui. Ciumoşii au reuşit să anestezieze organul indignării comunitare, aşa că singura care ar fi putut extirpa tumoarea roşie prin a-i rupe legăturile era justiţia. Cum acest lucru se pare ca nu se va intâmpla, există riscul unui lung ciclu istoric până când o noua epocă de înflorire va veni aşa cum în perioada monarhică s-a întâmplat succedând-o pe cea otomană. Constanţa are o situaţie economică bună datorită poziţiei geografice, dar calitatea vieţii este la pământ, iar moştenirea culturală mistuită şi badjocorită. Până când oraşul port va cunoaşte dinnou înflorirea poate dura zeci, chiar sute de ani, o dimensiune prea mare pentru viata unui om, dar prea mică pentru istorie…

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo