Criteriul National

Vegetalul, tumoarea canceroasă neextirpată a Constanței…

Vegetalul, tumoarea canceroasă neextirpată a Constanței…
august 15
01:46 2017

image

 

ziarul Criteriul Naţional a depus eforturi deosebite pentru a explica problemele grave de administraţie la nivelul primăriei în special şi cele de mentalitate în randul comunităţii, dar din pacate nu a atins şi cauza acestor nenorociri, omul care a reuşit la Constanţa să dezvolte o reţea uriaşă de oameni de afaceri şi de administraţie bine contectaţi intr-o mare familie, cei mai mulţi dintre ei dominaţi de o prostie profundă (educaţional vorbind), dar înzestraţi nativ cu o inteligenţă economică care i-a ajutat să cultive şmenozeala.

Dacă otomanii au reuşit să distrugă în proporţie de cel putin 90% moştenirea antică şi bizantină a oraşului port, ciumoşii roşii sunt pe cale să desăvârşească opera comunistă de distrugere a tezaurului neoclasic, neoromânesc şi art-nouveau în special făurit la sf. de sec XIX, început de secol XX. Mulţi oameni ar crede poate că strategia ciumei roşii a fost o lucrare elaborată de manipulare a maselor, că ei defapt şi-ar fi dorit să scadă nivelul de educaţie şi să dezbine comunitatea. Pe naiba, în varful politicii au ajuns nişte inşi dând din coate, iar când s-au vazut pe funcţii au făcut ceea ce ştiau ei mai bine: golănie şi destrăbălare. Având în cap numai dolarei şi dat la buci, normal că nu aveau cum să se ocupe de problemele de educaţie şi nici nu s-ar fi priceput chiar dacă şi-ar fi impus, aşa că situaţia actuală gravă din pacate nu este decât repercusiunea nepăsării comunitare şi a hormoneilor fierţi din căpsoarele ciumoşilor.

epoca Vegetalului din pacate nu s-a încheiat, sunt mulţi cei care şi-au tocit limba lustruind timp îndelungat dosul păstăii aşa că nu au cum să uite gustul. Neruşinarea, destrăbălarea, infatuarea şi peşcheşul sunt deja în codul genetic local probabil iar reţeau uriaşă de oligofreni care ţin frâiele administraţiei şi a economiei din rândul oamenilor de afaceri este foarte bine închegată şi aproape imposibil de desfăcut dacă ne-am lua după vorbele care umblă pe uliţe si care spun că Vegetalul ar fi miruit şi mulţi magistraţi la vremea lui. Ciumoşii au reuşit să anestezieze organul indignării comunitare, aşa că singura care ar fi putut extirpa tumoarea roşie prin a-i rupe legăturile era justiţia. Cum acest lucru se pare ca nu se va intâmpla, există riscul unui lung ciclu istoric până când o noua epocă de înflorire va veni aşa cum în perioada monarhică s-a întâmplat succedând-o pe cea otomană. Constanţa are o situaţie economică bună datorită poziţiei geografice, dar calitatea vieţii este la pământ, iar moştenirea culturală mistuită şi badjocorită. Până când oraşul port va cunoaşte dinnou înflorirea poate dura zeci, chiar sute de ani, o dimensiune prea mare pentru viata unui om, dar prea mică pentru istorie…

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro