Criteriul National

Venezuela: Un raport ONU acuză guvernul lui Nicolas Maduro de crime împotriva umanității – International

Venezuela: Un raport ONU acuză guvernul lui Nicolas Maduro de crime împotriva umanității – International
septembrie 16
17:08 2020
Experți independenți ai organismului Organizației Națiunilor Unite responsabil de monitorizarea respectării drepturilor omului acuză guvernul președintelui venezuelean Nicolas Maduro de comiterea de crime împotriva umanității, relatează ABC News.

Experții au publicat miercuri un raport amănunțit și extrem de dur la adresa guvernului venezuelean, afirmând că acesta se face vinovat de execuții extrajudiciare, răpiri, detenții arbitrare și tortură, cerând ca persoanele responsabile să fie trase la răspundere.

Raportul a fost comandat anul trecut de către cele 47 de state membre ale Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, acesta investigând sau examinând aproape 3.000 de abuzuri comise de forțele de securitate venezuelene.

Potrivit raportului, președintele Nicolas Maduro și miniștrii apărării și de interne ai guvernului său au fost la curent cu crimele comise, experții afirmând că forțele și agențiile responsabile de comiterea abuzurilor au fost sub autoritatea și supravegherea directă a înalților oficiali venezueleni.

Raportul de 411 de pagini redactat pentru Consiliul pentru Drepturile Omului reprezintă o analiză amănunțită a acțiunilor întreprinse de forțele venezuelene și se bazează pe interviuri cu victimele și rudele acestora, martori oculari, reprezentanți ai poliției, oficiali guvernamentali și judecători, analizând de asemenea înregistrări video, imagini din satelit și conținut postat pe platformele social media.

„Considerăm că crimele comise fac parte dintr-un atac sistematic și răspândit asupra populației civile”, a declarat Marta Valinas, una din autoarele raportului, aceasta adăugând că „avem motive întemeiate să credem că acestea constituie crime împotriva umanității”, subliniind în mod special execuțiile extrajudiciare și folosirea sistematică a torturii.

„Departe de a fi acte izolate, aceste crime au fost coordonate și comise în conformitate cu politicile statului, cu cunoștința sau sprijinul direct al comandanților forțelor de securitate și al înalților oficiali guvernamentali”.

Articolul 7 al tratatului ONU de înființare a Curții Penale Internaționale definește o crimă împotriva umanității drept un act comis ca parte a unui „atac generalizat și sistematic lansat împotriva unei populații civile”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul