Criteriul National

Verdict in cazul atentatului comis de teroristul Djohar Tarnaev la Boston in 2013 -VINOVAT!

aprilie 08
23:47 2015

Boston Marathon Bombing

Djohar Tarnaev, un tanar musulman de 21 de ani de origine cecena, a fost declarat vinovat miercuri pentru atentatul de la Boston din aprilie 2013, cel mai grav in Statele Unite dupa atentatele din 11 septembrie 2001.

 Cei 12 jurati au avut nevoie de 11 ore pentru a da acest verdict. Nu mai putin de 30 de capete de acuzare au fost retinute impotriva lui Tarnaev, dintre care 17 pasibile de pedeapsa cu moartea, conform publicatiei online L’Expres.

Atentatul de la Boston (nord-estul SUA) a inregistrat 3 morti si 264 de raniti la 15 aprilie 2013, cand doua bombe artizanale au explodat in apropierea liniei de sosire a celebrului maraton din acest oras.

Pedeapsa lui Tarnaev, care a ascultat verdictul, palid si fara reactie aparenta, in picioare intre cei doi avocati ai sai, va fi pronuntata mai tarziu, dupa a doua etapa a procesului.

In prima parte a procesului, care a durat o luna, acuzarea a prezentat 92 de martori. Ea l-a descris pe tanarul student, cetatean american din 2012, ca un „terorist” care a vrut „sa pedepseasca America pentru ceea ce face poporului sau”.sa pedepseasca

Avocatii lui Djohar Tarnaev, care nu au prezentat decat patru martori, au recunoscut ca el a depus in multime una dintre cele doua bombe care au explodat la maraton. Dar l-au descris ca fiind un adolescent sub influenta fratelui sau mai mare radicalizat, Tamerlan Tarnaev, 26 de ani, ucis trei zile mai tarziu dupa atentat intr-o confruntare armata cu politia.

 

Sursa foto :http://quebec.huffingtonpost.ca/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro