Criteriul National

Vernisaj la final de an al UAP Constanţa!

decembrie 24
00:25 2015

 

0

Pe data de 18 Decembrie 2015 a avut loc în galeria de artă Art Gallery Constanța,situată la etajul întâi al Tomis Mall un vernisaj organizat de Uniunea Artiștilor Plastici filiala Constanţa.

Evenimentul cultural s-a bucurat de o prezență numeroasă,iar publicul s-a putut delecta şi aprecia toate  operele de artă ale artiștilor constănțeni.

În peisajul cultural local,aceste inedite expoziții găzduite în locații mai puțin „adecvate” au darul de a ridica nivelul intelectual al celor familiarizați mai mult cu goana după cumpărături sau alte activități cotidiene.
Domnul profesor și artist plastic Eusebio Spânu a fost gazda acestui vernisaj în care,preț de câteva minute,alături de doamna Angela Stoicescu -critic de artă,au prezentat într-o manieră elevată și plină de eleganță acest periplu şi idee originală a acestui vernisaj,prilej cu care au amintit multiplele frământări și zbateri ale societății ce se reflectă în viziunea tuturor artiștilor.

Mai mult decât atât,o tombolă a fost organizată,iar banii rezultați vor constitui pe viitor un capital pentru viitoarele proiecte ale UAP filiala Constanța.
Totodată domnia sa a avut inspirația de a invita un post de televiziune local NTV ce a surprins momente,declaraţii la cald cât și impresii ale celor prezenți.
M-am bucurat să fiu prezent la acest eveniment de înaltă ținută,și pentru dumneavoastră,stimați prieteni,cu acordul artiștilor am realizat un set de instantanee.
Mulțumindu-vă pentru atenția acordată,în calitate de simplu admirator al Artelor Frumoase,îmi exprim bucuria și speranța ca pe viitor să se organizeze asemenea vernisaje.
Cu aceeași dăruire și plăcere să fiu mereu pe fază,invitat și dornic să vă relatez de la fața locului îmi exprim aprecierea faţă de munca , seriozitatea şi promovarea evenimentelor culturale ale artiştilor plastici.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205443485194574&set=pcb.10205443493994794&type=3&theater

https://www.facebook.com/criteriul/videos/1670790503135371/?video_source=pages_finch_main_video&theater

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro