Criteriul National

Vernisaj la final de an al UAP Constanţa!

decembrie 24
00:25 2015

 

0

Pe data de 18 Decembrie 2015 a avut loc în galeria de artă Art Gallery Constanța,situată la etajul întâi al Tomis Mall un vernisaj organizat de Uniunea Artiștilor Plastici filiala Constanţa.

Evenimentul cultural s-a bucurat de o prezență numeroasă,iar publicul s-a putut delecta şi aprecia toate  operele de artă ale artiștilor constănțeni.

În peisajul cultural local,aceste inedite expoziții găzduite în locații mai puțin „adecvate” au darul de a ridica nivelul intelectual al celor familiarizați mai mult cu goana după cumpărături sau alte activități cotidiene.
Domnul profesor și artist plastic Eusebio Spânu a fost gazda acestui vernisaj în care,preț de câteva minute,alături de doamna Angela Stoicescu -critic de artă,au prezentat într-o manieră elevată și plină de eleganță acest periplu şi idee originală a acestui vernisaj,prilej cu care au amintit multiplele frământări și zbateri ale societății ce se reflectă în viziunea tuturor artiștilor.

Mai mult decât atât,o tombolă a fost organizată,iar banii rezultați vor constitui pe viitor un capital pentru viitoarele proiecte ale UAP filiala Constanța.
Totodată domnia sa a avut inspirația de a invita un post de televiziune local NTV ce a surprins momente,declaraţii la cald cât și impresii ale celor prezenți.
M-am bucurat să fiu prezent la acest eveniment de înaltă ținută,și pentru dumneavoastră,stimați prieteni,cu acordul artiștilor am realizat un set de instantanee.
Mulțumindu-vă pentru atenția acordată,în calitate de simplu admirator al Artelor Frumoase,îmi exprim bucuria și speranța ca pe viitor să se organizeze asemenea vernisaje.
Cu aceeași dăruire și plăcere să fiu mereu pe fază,invitat și dornic să vă relatez de la fața locului îmi exprim aprecierea faţă de munca , seriozitatea şi promovarea evenimentelor culturale ale artiştilor plastici.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205443485194574&set=pcb.10205443493994794&type=3&theater

https://www.facebook.com/criteriul/videos/1670790503135371/?video_source=pages_finch_main_video&theater

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo