Criteriul National

VETA ŞI COVID-UL -SCHECI A LA NEA MĂRIN

VETA ŞI COVID-UL -SCHECI A LA NEA MĂRIN
aprilie 11
12:26 2020

received_3019734948072787

Mă fraţâlor, să strânge laţul. Al dracului să strânge. Îl luă şi Veta… Cum ce? Covidu’ ăsta. Nu vă spusăi că mă procopsâi măi întâi eu de la văru-meu Ion al lui Motivă? Iote că-l detei şi Vetii. Băiat bun, generos… Da’ ce mă blogodori c-aşa şi pe dincolo, de ce nu-i spusăi să să ferească, numai eu ştiu?! Păi, nu mă izolai, fă? Aia era izolare la tine? Cu sticla la piciorul patului? De sticla mea-i ardea, vezi Doamne! Ai răbdare, zâc, că mă duc la doctoră şi-ţ’ aduc neşte nasturi, de te face ca nouă! Ţî-i aduc imediat.
N-avusăi de lucru, oameni buni, să-i promit că vin la iuţală, n-avusăi, zău aşa, că găsâi o coadă la dispensar…
Ce să dă aici? întrebai, că ştiam că din când în când să mai dau ajutoare, ştii. Pe dracu’, zâce, Covid! Îu, Doamne ia-mă, şi toată lumea asta e bolnavă? Nu, îmi răspunse un mucalit, stăm de plăcere! N-avem ce face acasă. Şi tăcui. Mă aşezai frumuşel la rând şi aşteptai.
received_253232802394203
Şi uite-aşa cherdui zâua, iar când ajunsăi acasă, mă luă Veta în primire: Se putea să nu dai tu pe la Căţaua leşinată? Să putea? Stăi, mă femeia lu’ Dumnezău, despre ce vorbeşti? Unde plecai eu? Şi stătuşi o zâ-ntreagă la doctoră? Hai, că pe-asta n-oi mai crede-o! Păi dacă era mulţi, o liniştii, şi îi detei bulinele şi siropu’. Da’ tuşea, de să-şi verse plămânii nu altceva.
Mărine, eu mor, zâce. Drac mort ai văzut?! o dădui eu pe glumă, da’ nu-mi mearsă. Aruncă după mine cu vătraiu’ de la sobă. De-aia venii să vă povestesc şi dumnilorvoastră păţania şi să vă avertizez: Feriţi-vă, oameni buni, că nu e de glumă cu virusul ăsta, mai ales de-aveţi norocul să-l daţi ca mine şi nevestii!
Multă sănătate şi la bună vedere!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul