Criteriul National

Viața comunității- “Ai noştri şi ai lor…” –Partea a Cincisprezecea

Viața comunității- “Ai noştri şi ai lor…” –Partea a Cincisprezecea
aprilie 08
08:03 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

 Ai  noştri…şi ai lor !
respect
 
   Comunitatea locală ar trebui să aibă ca trăsătura esenţiala COMUNIUNEA de Simţire şi Gândire a oamenilor care o alcătuiesc.
Spun ar trebui pentru că „Cineva” , cunoscut de toţi şi cu un nume care nu poate fi rostit, ne-a separat, ne-a făcut duşmani. Cum zice şi îndemnul dintr-o… manea, repetat zeci de ani : Să moară duşmanii mei !
  S-a ajuns până acolo încât suntem invidioşi până şi pe cel care a murit pentru a salva de la pericol un copil !
 Ştiu că în familia noastră nu acceptam ca fiecare membru să tragă în ce direcţie vrea el, prejudiciind pe ceilalţi.
Dacă mai avem reprezentarea pericolului dezbinării, de ce nu suntem la fel de vigilenţi şi când e vorba de familia mai mare- Comunitatea – !?
  Strategia alegerilor anterioare a evidenţiat că „Noi „, partidul nostru , propune cele mai bune soluţii, în vreme ce ” Ei „ nu au soluţii; vă mint !
Noi, alegătorii, gândindu-ne la ce avantaje personale am putea avea de …la „Noi” sau de la „Ei” , aşa şi votăm.
 
 Un astfel de vot nu-i pentru schimbarea modului de funcţionare a administraţiei în interesul comunităţii, CI un prilej de a obţine un iluzoriu avantaj personal !
 
    „Noi „şi „Ei” ştiu de FRICILE noastre şi ne manipulează prin alte frici pentru a ajunge la putere. Oricum unul dintre ” opozanţi „va câştiga alegerile şi , dupa aceea, NEGOCIERILE pe funcţii şi acces la banul public. „Opoziţia ” a fuzionat cu „Puterea” !
 
   Ce-ar fi dacă noi, cetăţenii , le-am arăta că suntem mai deştepţi decât ne cred ?
  Cum anume? 
Ne organizăm paralel cu politicienii pentru realizarea cu adevărat a nevoilor comunităţii. Cerem socoteală pentru orice proiect şi bănuţ public. Mergem organizat la primarie sâmbata sau duminica( îi facem noi program primarului) şi le cerem bilanţul pentru săptămâna încheiată şi planul pentru lucrările programate pentru săptamîna viitoare.
 Am auzit şi văzut pe la televizor un primar de pe Valea Prahovei spunând că ” primarul n-are program de lucru ! Asta-i pe oricare altă vale ! „
 
   Tu, eu, noi, cum putem accepta o astfel de sfidare din partea reprezentantului nostru ?
  De cine ne este teamă ? Nu vedem că frica băgată în noi e o afacere pentru ei ?
 
    Soluţia la toate dezbinările programate de cei care vor controlul nostru  este UNIREA  bunului simţ, a inteligenţei şi forţei noastre pentru a construi lucruri rodnice pentru toti .
Sursa foto : www.slideshare.net
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo