Criteriul National

Viața comunității- “Ai noştri şi ai lor…” –Partea a Cincisprezecea

Viața comunității- “Ai noştri şi ai lor…” –Partea a Cincisprezecea
aprilie 08
08:03 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

 Ai  noştri…şi ai lor !
respect
 
   Comunitatea locală ar trebui să aibă ca trăsătura esenţiala COMUNIUNEA de Simţire şi Gândire a oamenilor care o alcătuiesc.
Spun ar trebui pentru că „Cineva” , cunoscut de toţi şi cu un nume care nu poate fi rostit, ne-a separat, ne-a făcut duşmani. Cum zice şi îndemnul dintr-o… manea, repetat zeci de ani : Să moară duşmanii mei !
  S-a ajuns până acolo încât suntem invidioşi până şi pe cel care a murit pentru a salva de la pericol un copil !
 Ştiu că în familia noastră nu acceptam ca fiecare membru să tragă în ce direcţie vrea el, prejudiciind pe ceilalţi.
Dacă mai avem reprezentarea pericolului dezbinării, de ce nu suntem la fel de vigilenţi şi când e vorba de familia mai mare- Comunitatea – !?
  Strategia alegerilor anterioare a evidenţiat că „Noi „, partidul nostru , propune cele mai bune soluţii, în vreme ce ” Ei „ nu au soluţii; vă mint !
Noi, alegătorii, gândindu-ne la ce avantaje personale am putea avea de …la „Noi” sau de la „Ei” , aşa şi votăm.
 
 Un astfel de vot nu-i pentru schimbarea modului de funcţionare a administraţiei în interesul comunităţii, CI un prilej de a obţine un iluzoriu avantaj personal !
 
    „Noi „şi „Ei” ştiu de FRICILE noastre şi ne manipulează prin alte frici pentru a ajunge la putere. Oricum unul dintre ” opozanţi „va câştiga alegerile şi , dupa aceea, NEGOCIERILE pe funcţii şi acces la banul public. „Opoziţia ” a fuzionat cu „Puterea” !
 
   Ce-ar fi dacă noi, cetăţenii , le-am arăta că suntem mai deştepţi decât ne cred ?
  Cum anume? 
Ne organizăm paralel cu politicienii pentru realizarea cu adevărat a nevoilor comunităţii. Cerem socoteală pentru orice proiect şi bănuţ public. Mergem organizat la primarie sâmbata sau duminica( îi facem noi program primarului) şi le cerem bilanţul pentru săptămâna încheiată şi planul pentru lucrările programate pentru săptamîna viitoare.
 Am auzit şi văzut pe la televizor un primar de pe Valea Prahovei spunând că ” primarul n-are program de lucru ! Asta-i pe oricare altă vale ! „
 
   Tu, eu, noi, cum putem accepta o astfel de sfidare din partea reprezentantului nostru ?
  De cine ne este teamă ? Nu vedem că frica băgată în noi e o afacere pentru ei ?
 
    Soluţia la toate dezbinările programate de cei care vor controlul nostru  este UNIREA  bunului simţ, a inteligenţei şi forţei noastre pentru a construi lucruri rodnice pentru toti .
Sursa foto : www.slideshare.net
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo