Criteriul National

Viața comunității – Alegători ! Atenţie ! Acolo „Sus” vă lucrează ! Partea a Douăzeci şi doua

Viața comunității – Alegători ! Atenţie ! Acolo „Sus” vă lucrează !  Partea a Douăzeci şi doua
aprilie 13
09:05 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

manipulare-politica

A fi OM , e lucru mare !
         A fi şef , e întâmplare .
 
   Ce-ai vrea să te faci când vei fi mare ? Aşa sunt întrebaţi frecvent copiii.Nu răspunsul e important, ci întrebarea care va reveni în mintea copilului toată viaţa.
Asa începe Cel Mic să înţeleagă că pentru a trăi în această lume, trebuie să fi „CINEVA „. 
 
   Azi aşa, mâine tot aşa, îi creşte în minte „Şefu’ ” !  Vede la cei mari că pentru a fi ŞEF îţi trebuie multe măşti şi recuzită ,în raport de rolul pe care îl joci în piesă.
 
   În acest spirit am crescut , atât cei dinainte de ’89 , cât şi cei din „era noastră „. Aşa se explică faptul că un sfert din populaţia ţării a ocupat (nu a îndeplinit) dupa 1990  functii precum :preşedinte, vice-preşedinte, director, manager, senior editor, coordonator programe, s.a.m.d.
 Mulţi din cei cu astfel de funcţii le-au schimbat în alte calităţi oficiale : suspect, inculpat, condamnat.
 
  Partidele sunt o pepinieră nesecată de funcţii. Au şi câte 19 funcţii de vice-preşedinţi !
 
Cu asa ” bogăţie ” de şefi nu găsesc persoana potrivită pentru a candida la funcţia de primar !
 
Oameni pregătiţi sunt, dar Partidul nu are încredere în ei. Odată ales nu va mai asculta de Partid .
  Şi , atunci, Noi, Partidul, cu ce ne-am ales ?
 
  O astfel de abordare „partinică „explică faptul că se preferă să se meargă cu „oamenii noştri „, care au trecut proba de foc , chiar daca unii sunt : suspecţi, inculpaţi şi chiar condamnaţi.
 
 Iar în tot acest timp ce facem şi cum anume procedăm ?                             
 Noi, alegătorii, JURIUL „concursului electoral „, chiar nu vrem să vedem toate acestea !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro