Criteriul National

Viața comunității – Alegători ! Atenţie ! Acolo „Sus” vă lucrează ! Partea a Douăzeci şi doua

Viața comunității – Alegători ! Atenţie ! Acolo „Sus” vă lucrează !  Partea a Douăzeci şi doua
aprilie 13
09:05 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

manipulare-politica

A fi OM , e lucru mare !
         A fi şef , e întâmplare .
 
   Ce-ai vrea să te faci când vei fi mare ? Aşa sunt întrebaţi frecvent copiii.Nu răspunsul e important, ci întrebarea care va reveni în mintea copilului toată viaţa.
Asa începe Cel Mic să înţeleagă că pentru a trăi în această lume, trebuie să fi „CINEVA „. 
 
   Azi aşa, mâine tot aşa, îi creşte în minte „Şefu’ ” !  Vede la cei mari că pentru a fi ŞEF îţi trebuie multe măşti şi recuzită ,în raport de rolul pe care îl joci în piesă.
 
   În acest spirit am crescut , atât cei dinainte de ’89 , cât şi cei din „era noastră „. Aşa se explică faptul că un sfert din populaţia ţării a ocupat (nu a îndeplinit) dupa 1990  functii precum :preşedinte, vice-preşedinte, director, manager, senior editor, coordonator programe, s.a.m.d.
 Mulţi din cei cu astfel de funcţii le-au schimbat în alte calităţi oficiale : suspect, inculpat, condamnat.
 
  Partidele sunt o pepinieră nesecată de funcţii. Au şi câte 19 funcţii de vice-preşedinţi !
 
Cu asa ” bogăţie ” de şefi nu găsesc persoana potrivită pentru a candida la funcţia de primar !
 
Oameni pregătiţi sunt, dar Partidul nu are încredere în ei. Odată ales nu va mai asculta de Partid .
  Şi , atunci, Noi, Partidul, cu ce ne-am ales ?
 
  O astfel de abordare „partinică „explică faptul că se preferă să se meargă cu „oamenii noştri „, care au trecut proba de foc , chiar daca unii sunt : suspecţi, inculpaţi şi chiar condamnaţi.
 
 Iar în tot acest timp ce facem şi cum anume procedăm ?                             
 Noi, alegătorii, JURIUL „concursului electoral „, chiar nu vrem să vedem toate acestea !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo