Criteriul National

Viața comunității – „Alegeri pentru Parlamentul local ”- Partea a Treizeci și treia

Viața comunității – „Alegeri pentru Parlamentul local ”- Partea a Treizeci și treia
mai 05
09:43 2016
 

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

dfg2

Cunosc legea şi o respect 
         sau
            fac ce doresc !
 
 
   A fost o vreme când ,din convingere sau de teamă, majoritatea dintre noi, când intenţiona să facă ceva, se întreba :  Ce-o zice Legea ? 
   Am cunoscut chiar „infractori virtuali ” care consultau , aşa ipotetic, avocatul , înainte de a da „lovitura „, pentru a alege modul de operare cel mai „eficient” şi cu consecinţe minime în ceea ce priveşte privarea de libertate.
   Astăzi, cei mai mulţi ignoră legea, văzând exemplul celor de „sus” , cred că nu li se poate întâmpla nimic.Auzi zicându-se : Fac ce vreau ! Se trezesc atunci când li se aplică chiar legea despre care nu a vrut să ştie.
 
     Această introducere se vrea un semnal pentru a înţelege cât de important este CONSILIUL LOCAL în reglementarea activităţii comunităţii !
 
Să cunoaştem legea şi să facem ceea ce trebuie nu ceea ce vreau !
 
CONSILIUL este -parlamentul local- cel care adoptă HOTĂRÂRI- legi cu aplicare local- privind viata comunităţii. 
     PRIETENI ! Nu uitaţi zicala : Până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii !
    Constituţia-legea legilor- prevede doar principiile de drept şi nu reglementări concrete pe domenii şi teritorii mai restranse- unitatile administrative.
Concretizarea PRINCIPIILOR din Constituţie se face prin : legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru… Hotărâri ale consiliilor locale.
    Reglementările din aceste hotărâri au un impact direct şi imediat în viaţa noastră, deoarece suntem membrii ai comunităţii.
   Competenţa şi calităţile morale ale consilierilor -  parlamentarii locali – , cei care adoptă „legile locale”, este de cea mai mare importanţă.
vot
 
   AICI este GARANŢIA DEMOCRAŢIEI LOCALE ! 
 
PRIMARUL – este organul care execută hotărârile Consiliului local.
CONSILIUL LOCAL nu este subordonat primarului , dar poate fi dacă este „Consiliul meu!”.
   
ALEGĂTORI !  Alegeţi un Consiliu al DUMNEAVOASTRĂ ! 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo