Criteriul National

Viața comunității – „Alegeri pentru Parlamentul local ”- Partea a Treizeci și treia

Viața comunității – „Alegeri pentru Parlamentul local ”- Partea a Treizeci și treia
mai 05
09:43 2016
 

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

dfg2

Cunosc legea şi o respect 
         sau
            fac ce doresc !
 
 
   A fost o vreme când ,din convingere sau de teamă, majoritatea dintre noi, când intenţiona să facă ceva, se întreba :  Ce-o zice Legea ? 
   Am cunoscut chiar „infractori virtuali ” care consultau , aşa ipotetic, avocatul , înainte de a da „lovitura „, pentru a alege modul de operare cel mai „eficient” şi cu consecinţe minime în ceea ce priveşte privarea de libertate.
   Astăzi, cei mai mulţi ignoră legea, văzând exemplul celor de „sus” , cred că nu li se poate întâmpla nimic.Auzi zicându-se : Fac ce vreau ! Se trezesc atunci când li se aplică chiar legea despre care nu a vrut să ştie.
 
     Această introducere se vrea un semnal pentru a înţelege cât de important este CONSILIUL LOCAL în reglementarea activităţii comunităţii !
 
Să cunoaştem legea şi să facem ceea ce trebuie nu ceea ce vreau !
 
CONSILIUL este -parlamentul local- cel care adoptă HOTĂRÂRI- legi cu aplicare local- privind viata comunităţii. 
     PRIETENI ! Nu uitaţi zicala : Până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii !
    Constituţia-legea legilor- prevede doar principiile de drept şi nu reglementări concrete pe domenii şi teritorii mai restranse- unitatile administrative.
Concretizarea PRINCIPIILOR din Constituţie se face prin : legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru… Hotărâri ale consiliilor locale.
    Reglementările din aceste hotărâri au un impact direct şi imediat în viaţa noastră, deoarece suntem membrii ai comunităţii.
   Competenţa şi calităţile morale ale consilierilor -  parlamentarii locali – , cei care adoptă „legile locale”, este de cea mai mare importanţă.
vot
 
   AICI este GARANŢIA DEMOCRAŢIEI LOCALE ! 
 
PRIMARUL – este organul care execută hotărârile Consiliului local.
CONSILIUL LOCAL nu este subordonat primarului , dar poate fi dacă este „Consiliul meu!”.
   
ALEGĂTORI !  Alegeţi un Consiliu al DUMNEAVOASTRĂ ! 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo