Criteriul National

Viața comunității! Amănunte ” nevinovate ” Partea a Zecea

Viața comunității! Amănunte ” nevinovate ” Partea a Zecea
martie 31
11:02 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

life

 

Puțini dintre noi știu și pot înțelege ca primă condiție pentru a învăța ceva este ATENȚIA. 

   Cel atent la tot ceea ce se petrece în perimetrul de percepție al simțurilor sale, va primi INFORMAȚII de prima mână.Odată primite, informațiile trebuie „interpretate” chiar de către cel care le-a primit. 
   Foarte mulți, sub diverse pretexte, își refuză darul cu care a fost înzestrat ca om- gândirea cu propria minte-. Și atunci, CINEVA gândește în locul lui, însă nu și pentru el.
 
    Să presupunem că am abandonat lenea de a gândi și procedăm la prelucrarea informațiilor culese de „proprii agenți”- simțurile noastre.
 
 Cu titlu de exemplu , iată ce date esențiale putem primi :
 
   1. Ești invitat de un cunoscut la restaurant; dupa ce ați terminat de mâncat , vine nota de plată; îl vezi pe cel care te-a invitat ca scoqte un teanc de bancnote , însă îi lasă chelnerului un leu, în loc de 10. Cel puțin două concluzii îți arată ceea ce vezi : este un fălos-zgârcit, a vrut să se dea mare și are dispreț față de cei care îl servesc.Ferește-te de el !
 
   2.Te întâlnești întâmplător cu o veche prietenă și , după primele propoziții obișnuite,îți arată pașaportul plin de vize. Afirmă că a fost cu „Iubi” în zeci de țări.O feliciți pentru „reușită”, dar , în sinea ta ar trebui să spui : nu a interesat-o decât banii lui „Iubi” ; a rămas la fel de săracă cu „Duhul”!
 
   3. Ești tânăr căsătorit și ieși cu soția la plimbare și la întâlnire cu prietenii.Soția stă o oră în fața oglinzii se „face mai frumoasă”, își ia hainele care-i scot în evidență formele și plecați. Tânara ta soție nu te-a privit la plecare să vadă că hainele tale sunt total nepotrivite pentru o astfel de ieșire. Îți „respectă” libertatea ! 
 Dacă s-a întâmplat și în fapt scenariul de mai sus, înseamna ca nu ai fost atent la „spusele agenților tăi”, și ,cu atât mai puțin, să interpretezi informațiile primite.
Daca acționai cu o minimă prudență și respect pentru tine și implicit față de soția ta, trebuia să vezi, ceea ce observă toată lumea,anume că : soția ta este o egoistă ,nu a înțeles că o femeie măritată trebuie să aibă o ținută elegantă, dar nu provocatoare și se comportă ca și când era singură . În privința ta, refuzi să vezi că apari ca „însoțitorul” Doamnei și îmbrăcat neadecvat activității la care participi.
                                
 Acum, când ați fost sensibilizati „să citiți” semnele, mai stăruiți să ignorați „Amănuntele” ? 
   Daca da, veți rămâne ceea ce sunteți !
Sursa foto :  google.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo