Criteriul National

Viața comunității! Amănunte ” nevinovate ” Partea a Zecea

Viața comunității! Amănunte ” nevinovate ” Partea a Zecea
martie 31
11:02 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

life

 

Puțini dintre noi știu și pot înțelege ca primă condiție pentru a învăța ceva este ATENȚIA. 

   Cel atent la tot ceea ce se petrece în perimetrul de percepție al simțurilor sale, va primi INFORMAȚII de prima mână.Odată primite, informațiile trebuie „interpretate” chiar de către cel care le-a primit. 
   Foarte mulți, sub diverse pretexte, își refuză darul cu care a fost înzestrat ca om- gândirea cu propria minte-. Și atunci, CINEVA gândește în locul lui, însă nu și pentru el.
 
    Să presupunem că am abandonat lenea de a gândi și procedăm la prelucrarea informațiilor culese de „proprii agenți”- simțurile noastre.
 
 Cu titlu de exemplu , iată ce date esențiale putem primi :
 
   1. Ești invitat de un cunoscut la restaurant; dupa ce ați terminat de mâncat , vine nota de plată; îl vezi pe cel care te-a invitat ca scoqte un teanc de bancnote , însă îi lasă chelnerului un leu, în loc de 10. Cel puțin două concluzii îți arată ceea ce vezi : este un fălos-zgârcit, a vrut să se dea mare și are dispreț față de cei care îl servesc.Ferește-te de el !
 
   2.Te întâlnești întâmplător cu o veche prietenă și , după primele propoziții obișnuite,îți arată pașaportul plin de vize. Afirmă că a fost cu „Iubi” în zeci de țări.O feliciți pentru „reușită”, dar , în sinea ta ar trebui să spui : nu a interesat-o decât banii lui „Iubi” ; a rămas la fel de săracă cu „Duhul”!
 
   3. Ești tânăr căsătorit și ieși cu soția la plimbare și la întâlnire cu prietenii.Soția stă o oră în fața oglinzii se „face mai frumoasă”, își ia hainele care-i scot în evidență formele și plecați. Tânara ta soție nu te-a privit la plecare să vadă că hainele tale sunt total nepotrivite pentru o astfel de ieșire. Îți „respectă” libertatea ! 
 Dacă s-a întâmplat și în fapt scenariul de mai sus, înseamna ca nu ai fost atent la „spusele agenților tăi”, și ,cu atât mai puțin, să interpretezi informațiile primite.
Daca acționai cu o minimă prudență și respect pentru tine și implicit față de soția ta, trebuia să vezi, ceea ce observă toată lumea,anume că : soția ta este o egoistă ,nu a înțeles că o femeie măritată trebuie să aibă o ținută elegantă, dar nu provocatoare și se comportă ca și când era singură . În privința ta, refuzi să vezi că apari ca „însoțitorul” Doamnei și îmbrăcat neadecvat activității la care participi.
                                
 Acum, când ați fost sensibilizati „să citiți” semnele, mai stăruiți să ignorați „Amănuntele” ? 
   Daca da, veți rămâne ceea ce sunteți !
Sursa foto :  google.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo