Criteriul National

Viața comunității- ” Ascultă-ți INIMA ! ” Partea a Douăsprezecea

Viața comunității- ” Ascultă-ți INIMA ! ” Partea a Douăsprezecea
aprilie 03
22:58 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

 

Asculta-ti-inima
 Mă întreb uneori : trăiesc sau supraviețuiesc ? 
La o astfel de intrebare cei mai mulți o să spună: n-are altceva mai bun de făcut ; ia uite le ce se gândețte…; noi nu ne vedem capul de treburi și lui îi arde de glume proaste .
 Cu astfel de reacții , sigur doar SUPRAVIEțUIESTI.
 
Ai lăsat mintea de capul ei, să facă ce vrea cu SUFLETUL tău.Nu încerci să-ți amintești ca Mintea trebuie să acționeze pentru a satisface dorințele Inimii. Atunci când n-ai așteptat „părerea” Minții și ai făcut imediat ce Inima ți-a spus , atitudinea ta a fost un succes; fie că ai reușit, în pofida tuturor piedicilor ce păreau de netrecut, fie te-ai oprit la timp și a-i evitat ceva grav pentru tine.
Atunci când te-ai dus înainte de „capul tău”,bazat pe calculele minții, deși Inima te avertizase, praful s-a ales.
 
   A trăi cu adevărat este atunci când ți cont de semnalele Inimii, uneori manifestate prin bătăi puternice în piept(ca atunci cand ai intâlnit iubirea), ȘI,  chemi Mintea să găsească soluții pentru realizarea a ceea ce Inima îți spune. Va fi greu pentru Minte să asigure numai logistica, pentru că este obișnuită să procedeze altfel, „susținută „de zeci de programe de frică care au altă direcție de acțiune decât cea a Inimii.
 
  Ce-i de făcut pentru a nu mai confunda „a trăi ” cu  „a supraviețui „?
 
  – Să acționezi fără frică.
 – Să păstrezi ordinea și echilibrul dintre Simțire-Inimă si vibrația Minții.
  – Să-tți coordoneazi Mintea, Inima și Corpul în aceiași direcție arătată de Simțirea ta, de Sufletul tău.
  – Să nu lași pe alții să hotărască pentru tine, chiar dacă spun că o fac - din inimă- ; este vorba de inima lor care are altă Simțire decât Inima ta , slujită de mintea lor.
 
Fă totul după Inima și mintea ta ! Aveți iîncredere în Cel cu Experiență !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro