Criteriul National

Viața comunității- ” Ascultă-ți INIMA ! ” Partea a Douăsprezecea

Viața comunității- ” Ascultă-ți INIMA ! ” Partea a Douăsprezecea
aprilie 03
22:58 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

 

Asculta-ti-inima
 Mă întreb uneori : trăiesc sau supraviețuiesc ? 
La o astfel de intrebare cei mai mulți o să spună: n-are altceva mai bun de făcut ; ia uite le ce se gândețte…; noi nu ne vedem capul de treburi și lui îi arde de glume proaste .
 Cu astfel de reacții , sigur doar SUPRAVIEțUIESTI.
 
Ai lăsat mintea de capul ei, să facă ce vrea cu SUFLETUL tău.Nu încerci să-ți amintești ca Mintea trebuie să acționeze pentru a satisface dorințele Inimii. Atunci când n-ai așteptat „părerea” Minții și ai făcut imediat ce Inima ți-a spus , atitudinea ta a fost un succes; fie că ai reușit, în pofida tuturor piedicilor ce păreau de netrecut, fie te-ai oprit la timp și a-i evitat ceva grav pentru tine.
Atunci când te-ai dus înainte de „capul tău”,bazat pe calculele minții, deși Inima te avertizase, praful s-a ales.
 
   A trăi cu adevărat este atunci când ți cont de semnalele Inimii, uneori manifestate prin bătăi puternice în piept(ca atunci cand ai intâlnit iubirea), ȘI,  chemi Mintea să găsească soluții pentru realizarea a ceea ce Inima îți spune. Va fi greu pentru Minte să asigure numai logistica, pentru că este obișnuită să procedeze altfel, „susținută „de zeci de programe de frică care au altă direcție de acțiune decât cea a Inimii.
 
  Ce-i de făcut pentru a nu mai confunda „a trăi ” cu  „a supraviețui „?
 
  – Să acționezi fără frică.
 – Să păstrezi ordinea și echilibrul dintre Simțire-Inimă si vibrația Minții.
  – Să-tți coordoneazi Mintea, Inima și Corpul în aceiași direcție arătată de Simțirea ta, de Sufletul tău.
  – Să nu lași pe alții să hotărască pentru tine, chiar dacă spun că o fac - din inimă- ; este vorba de inima lor care are altă Simțire decât Inima ta , slujită de mintea lor.
 
Fă totul după Inima și mintea ta ! Aveți iîncredere în Cel cu Experiență !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo