Criteriul National

Viața comunității – ” Avem Bănci !” Partea a Nouăsprezecea

Viața comunității – ” Avem  Bănci !” Partea a Nouăsprezecea
aprilie 11
06:57 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

mugur

„Avem Bănci ” !
 
   Odată cu intrarea în Mileniul Trei s-a reuşit „emamciparea” noastra şi sub aspectul financiar – bancar. Am intrat în „Rândul Lumii ” !
A apărut un tip de Om Nou – APOSTOLACHE-(aşa cum apărea într-un clip publicitar),care reuşeşte să ia două-trei credite numai cu Buletinul .
Dacă -Apostolache- a reuşit , ce eu „sunt mai prost” ca el ?
   Foarte mulţi ne-am transformat în „Apostolache”, devenind în căţiva ani „mai tare”ca modelul televizat- avem titlu de  Debitor multiplu. Acum , altă viaţă !Gimi fără Gimi  !
Am uitat ce-i mersul la pas. Suntem zilnic într-o fugă la două-trei locuri de muncă, Şi, lunar,„vizite” la Bancă nu mă duc eu, vine Banca la mine! Să vezi atunci , „Bucurie „mare pentru familia mea !
O remarca : cei mai mulţi din cei care „şi-au tras bănci „, puteau să trăiască omeneşte şi fără să devină – Apostolache- ! Aveau casa, erau sănătoşi şi apţi de muncă,  fiindcă îşi procurau lesne cele necesare vietii, adică „săraci”şi fără Frică !
   Împrumuturile de bani îşi au urgenţa şi rostul lor. Nu trebuie să te facă mai sărac şi mai tulburat decât eşti. Le faci atunci când „ai o bază” de restituire în orice condiţii vitrege ar apărea, fără pericolul de a-ţi pierde casa şi cele necesare vieţuirii.
Să te împrumuţi pentru a pleca în excursii, pentru a organiza petreceri sau a-ţi cumpăra maşina nouă, este atât alegerea noastră, dar şi o responsabilitate.Vorba mamei : ai vrut lux,ai vrut „in rând”ca ceilalţi,  acum mănâncă şi dormi în lux!
 
   Cel mai bine e să „ieşim din rând”. Să avem bănci- în livadă sau câte una în fiecare parc.Asta pentru că ne este frică să trăim fără bănci .
   Tu hotăraşti !!!
 Şi vă rog să priviţi acest scurt clip!
 https://play.md/2138109
Sursa foto : www.wall-street.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro