Criteriul National

Viața comunității – ” Avem Bănci !” Partea a Nouăsprezecea

Viața comunității – ” Avem  Bănci !” Partea a Nouăsprezecea
aprilie 11
06:57 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

mugur

„Avem Bănci ” !
 
   Odată cu intrarea în Mileniul Trei s-a reuşit „emamciparea” noastra şi sub aspectul financiar – bancar. Am intrat în „Rândul Lumii ” !
A apărut un tip de Om Nou – APOSTOLACHE-(aşa cum apărea într-un clip publicitar),care reuşeşte să ia două-trei credite numai cu Buletinul .
Dacă -Apostolache- a reuşit , ce eu „sunt mai prost” ca el ?
   Foarte mulţi ne-am transformat în „Apostolache”, devenind în căţiva ani „mai tare”ca modelul televizat- avem titlu de  Debitor multiplu. Acum , altă viaţă !Gimi fără Gimi  !
Am uitat ce-i mersul la pas. Suntem zilnic într-o fugă la două-trei locuri de muncă, Şi, lunar,„vizite” la Bancă nu mă duc eu, vine Banca la mine! Să vezi atunci , „Bucurie „mare pentru familia mea !
O remarca : cei mai mulţi din cei care „şi-au tras bănci „, puteau să trăiască omeneşte şi fără să devină – Apostolache- ! Aveau casa, erau sănătoşi şi apţi de muncă,  fiindcă îşi procurau lesne cele necesare vietii, adică „săraci”şi fără Frică !
   Împrumuturile de bani îşi au urgenţa şi rostul lor. Nu trebuie să te facă mai sărac şi mai tulburat decât eşti. Le faci atunci când „ai o bază” de restituire în orice condiţii vitrege ar apărea, fără pericolul de a-ţi pierde casa şi cele necesare vieţuirii.
Să te împrumuţi pentru a pleca în excursii, pentru a organiza petreceri sau a-ţi cumpăra maşina nouă, este atât alegerea noastră, dar şi o responsabilitate.Vorba mamei : ai vrut lux,ai vrut „in rând”ca ceilalţi,  acum mănâncă şi dormi în lux!
 
   Cel mai bine e să „ieşim din rând”. Să avem bănci- în livadă sau câte una în fiecare parc.Asta pentru că ne este frică să trăim fără bănci .
   Tu hotăraşti !!!
 Şi vă rog să priviţi acest scurt clip!
 https://play.md/2138109
Sursa foto : www.wall-street.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo