Criteriul National

Viața comunității – „Constatare amară…”- Partea a Douăzeci şi noua

Viața comunității – „Constatare amară…”- Partea a Douăzeci şi noua
aprilie 28
08:22 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

 Candidați fără niciun Dumnezeu !
candidati
    Mulți dintre candidații înscriși în cursa electorală forțează pur și simplu „Constituția” . 
     CUM ?
  Prin exercitarea cu rea-credință a dreptului de a fi ales într-o funcție ce implică demnitatea publică(art.37, art.16(3) și art.57 din Constituție).
   DEMNITATEA PUBLICĂ cere imperativ și demnitatea persoanei candidatului la funcția ce implică exercițiul puterii publice.
 
   Care sunt indiciile că un CANDIDAT nu mai trebuie considerat de Bună-credință, adică nu-i demn ?
 
Să ne amintntim de câteva situații :
 
   1. Este condamnat penal pentru o faptă săvârșită cu intenție și nu a intervenit reabilitarea;
 
   2. Este cercetat penal sau în curs de judecată pentru fapte de corupție sau în legatură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ( inclusiv nepăsare-neglijență);
 
   3.A devenit „bogat” sau „a îmbogățit” pe alții în timpul exercitării unei funcții publice;
 
    4.Atitudinea față de cetățeni este disprețuitoare, așa cum se vede din cheltuirea banului public pe investiții fără impact pozitiv asupra vieții oamenilor; nu-l interesează ce vorbesc oamenii, mergând asemeni proverbului românesc…
câinii lată ursul trece !
 
     5. Este susținut pe faîă sau mascat de oameni de afaceri care au avut frecvent contracte din banii publici;
 
    Noi, alegătorii, atunci când știm(vorbește tot orașul și toată comuna !) despre „petele”omului care „mai vrea o dată” sau care își îincearcă norocul pe banii noștri îl mai considerăm de Bună-credință ?
  Un candidat aflat în „posesia”a unuia din cele cinci situații, dar și altele asemănătoare, personal a răsturnat Buna-credință .Despre ce demnitate vorbim ?
constatare
 
   În aceste condiții, noi, „Juriul”competiției electorale, trebuie ,de la bun început, să-l excludem „din cărți „, pentru că drepturile noastre sunt încălcate prin folosirea cu rea-credință a dreptului de a fi ales în disprețul bunului simț.
Lipsa de încredere este argumentul .
 
Nu vă lăsați păcăliți de - SONDAJE- comandate chiar de un astfel de candidat  și nici de sloganul că trebuie sa termine ce a început , plus proiectele noi !
 
     Ar fi bine ,pentru comunitatea noastră ,dacă veți căuta să aflați : Ce-i mână în luptă  pe astfel de candidați ?
 
Raspunsuri sunt multe, ca exemplu vă amintesc:
 
 – setea de putere, de a domina pe alții în interes personal; el e ȘEFU”;
 
 – dorința de a se îmbogăți, așa cum au făcut și „Înaintașii”;
 
 -este constrâns să rămână la Putere de către cei care i-au finanțat campaniile și , fie nu și-au recuperat „investiția” , fie n-au obținut profitul scontat;
 
 – disprețul total față de alegători; el este cel mai EGAL între egali. Ei sunt multi dar „proști”!
 
                                                

   E vremea Schimbării felului nostru de a privi dincolo de casa noastră. Trăim în comunitate și tot ce se întâmplă acolo ne influențează viața. 

  
Oamenii dovedesc ceea ce sunt prin FAPTE, nu vorbe !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo