Criteriul National

Viața comunității – „Constatare amară…”- Partea a Douăzeci şi noua

Viața comunității – „Constatare amară…”- Partea a Douăzeci şi noua
aprilie 28
08:22 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

 Candidați fără niciun Dumnezeu !
candidati
    Mulți dintre candidații înscriși în cursa electorală forțează pur și simplu „Constituția” . 
     CUM ?
  Prin exercitarea cu rea-credință a dreptului de a fi ales într-o funcție ce implică demnitatea publică(art.37, art.16(3) și art.57 din Constituție).
   DEMNITATEA PUBLICĂ cere imperativ și demnitatea persoanei candidatului la funcția ce implică exercițiul puterii publice.
 
   Care sunt indiciile că un CANDIDAT nu mai trebuie considerat de Bună-credință, adică nu-i demn ?
 
Să ne amintntim de câteva situații :
 
   1. Este condamnat penal pentru o faptă săvârșită cu intenție și nu a intervenit reabilitarea;
 
   2. Este cercetat penal sau în curs de judecată pentru fapte de corupție sau în legatură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ( inclusiv nepăsare-neglijență);
 
   3.A devenit „bogat” sau „a îmbogățit” pe alții în timpul exercitării unei funcții publice;
 
    4.Atitudinea față de cetățeni este disprețuitoare, așa cum se vede din cheltuirea banului public pe investiții fără impact pozitiv asupra vieții oamenilor; nu-l interesează ce vorbesc oamenii, mergând asemeni proverbului românesc…
câinii lată ursul trece !
 
     5. Este susținut pe faîă sau mascat de oameni de afaceri care au avut frecvent contracte din banii publici;
 
    Noi, alegătorii, atunci când știm(vorbește tot orașul și toată comuna !) despre „petele”omului care „mai vrea o dată” sau care își îincearcă norocul pe banii noștri îl mai considerăm de Bună-credință ?
  Un candidat aflat în „posesia”a unuia din cele cinci situații, dar și altele asemănătoare, personal a răsturnat Buna-credință .Despre ce demnitate vorbim ?
constatare
 
   În aceste condiții, noi, „Juriul”competiției electorale, trebuie ,de la bun început, să-l excludem „din cărți „, pentru că drepturile noastre sunt încălcate prin folosirea cu rea-credință a dreptului de a fi ales în disprețul bunului simț.
Lipsa de încredere este argumentul .
 
Nu vă lăsați păcăliți de - SONDAJE- comandate chiar de un astfel de candidat  și nici de sloganul că trebuie sa termine ce a început , plus proiectele noi !
 
     Ar fi bine ,pentru comunitatea noastră ,dacă veți căuta să aflați : Ce-i mână în luptă  pe astfel de candidați ?
 
Raspunsuri sunt multe, ca exemplu vă amintesc:
 
 – setea de putere, de a domina pe alții în interes personal; el e ȘEFU”;
 
 – dorința de a se îmbogăți, așa cum au făcut și „Înaintașii”;
 
 -este constrâns să rămână la Putere de către cei care i-au finanțat campaniile și , fie nu și-au recuperat „investiția” , fie n-au obținut profitul scontat;
 
 – disprețul total față de alegători; el este cel mai EGAL între egali. Ei sunt multi dar „proști”!
 
                                                

   E vremea Schimbării felului nostru de a privi dincolo de casa noastră. Trăim în comunitate și tot ce se întâmplă acolo ne influențează viața. 

  
Oamenii dovedesc ceea ce sunt prin FAPTE, nu vorbe !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo