Criteriul National

Viața comunității – „Electorale ”- Partea a Treizeci și Opta

Viața comunității – „Electorale ”- Partea a Treizeci și Opta
mai 20
06:51 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

O campanie electorală către NICĂIERI !
papusi
 
    Titlu impune de îndată o explicație : Daca nu stii unde esti, nu vei ști încotro  mergi !
 
    Toți candidații la funcția de PRIMAR vor să deseneze, în mintea noastra, numai străzi suspendate, ulițe asfaltate, grădinițe și școli europene, oameni voioși cu drag trudind în „laboratoarele muncii ” care se vor deschide imediat după alegeri. Generalități, nimic concret… verificabil.
   Noi, alegătorii, privim la aparițiile lor televizate  și spunem : Cu ce bani crede acesta că va face tot ceea ce spune ?
   Nedumerirea noastră este de bun-sițt. Eu nu îndrăznesc să-i spun nepotului ce bicicletă frumoasă va avea la vară, dacă știu că nu am bani sa i-o cumpăr !
 
   Nici unul dintre candidați nu prezintă starea finanțelor publice a orasului sau comunei la acest moment.Fără surse de finanțare „bate câmpii”,fără grație.
 
   Pe ce se bazează atunci când face promisiuni de schimbări profunde în comunitate ?
 
    „Temeiul” vorbelor goale este impresia lor asupra alegătorilor : „Asșia(adica noi) n-au cum să ne întrebe așa ceva, iar moderatorul de emisiune de la (aproape) orice televiziune nu are dezlegare să ne încurce , pentru că noi am cumpărat publicitatea electorală !”
    
    Și cu noi , „Juriul” , care hotarâm câștigătorul , cum rămâne ?
  Avem toate șansele să votăm și de această dată „în orb ” . Dumnezeu cu mila !
                                       
    Pe final aș dori să vă mai dau o temă de reflecție. Ca de exemplu…Știe cineva cum sa facă să… aflăm unde suntem și către ce „Întuneric” ne îndreptăm după „ALEGEREA la NIMEREALĂ ”  a Primarului și a consilierilor județeni din data de 05 Iunie 2016 ? 
   Cel ce știe să o spună, pentru a se face LUMINĂ !
Sursa foto : ziuanews.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo