Criteriul National

Viața comunității – „Electorale ”- Partea a Treizeci și Opta

Viața comunității – „Electorale ”- Partea a Treizeci și Opta
mai 20
06:51 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

O campanie electorală către NICĂIERI !
papusi
 
    Titlu impune de îndată o explicație : Daca nu stii unde esti, nu vei ști încotro  mergi !
 
    Toți candidații la funcția de PRIMAR vor să deseneze, în mintea noastra, numai străzi suspendate, ulițe asfaltate, grădinițe și școli europene, oameni voioși cu drag trudind în „laboratoarele muncii ” care se vor deschide imediat după alegeri. Generalități, nimic concret… verificabil.
   Noi, alegătorii, privim la aparițiile lor televizate  și spunem : Cu ce bani crede acesta că va face tot ceea ce spune ?
   Nedumerirea noastră este de bun-sițt. Eu nu îndrăznesc să-i spun nepotului ce bicicletă frumoasă va avea la vară, dacă știu că nu am bani sa i-o cumpăr !
 
   Nici unul dintre candidați nu prezintă starea finanțelor publice a orasului sau comunei la acest moment.Fără surse de finanțare „bate câmpii”,fără grație.
 
   Pe ce se bazează atunci când face promisiuni de schimbări profunde în comunitate ?
 
    „Temeiul” vorbelor goale este impresia lor asupra alegătorilor : „Asșia(adica noi) n-au cum să ne întrebe așa ceva, iar moderatorul de emisiune de la (aproape) orice televiziune nu are dezlegare să ne încurce , pentru că noi am cumpărat publicitatea electorală !”
    
    Și cu noi , „Juriul” , care hotarâm câștigătorul , cum rămâne ?
  Avem toate șansele să votăm și de această dată „în orb ” . Dumnezeu cu mila !
                                       
    Pe final aș dori să vă mai dau o temă de reflecție. Ca de exemplu…Știe cineva cum sa facă să… aflăm unde suntem și către ce „Întuneric” ne îndreptăm după „ALEGEREA la NIMEREALĂ ”  a Primarului și a consilierilor județeni din data de 05 Iunie 2016 ? 
   Cel ce știe să o spună, pentru a se face LUMINĂ !
Sursa foto : ziuanews.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo