Criteriul National

Viața comunității – ”Fatarnicie în Casa Domnului! ” Partea a Douăzecea

Viața comunității – ”Fatarnicie în Casa Domnului! ” Partea a Douăzecea
aprilie 11
12:17 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

fatarnicie-smerita-cugetare
Pe pernuţe călcând…
 
 
   Sunt creştin-ortodox şi merg in Biserică atunci când nevoia lăuntrică mă îndrumă. Uneori stau în linişte, fără gânduri şi mă regăsesc, alteori , când este lume, simt că nu-mi găsesc locul , alături de ceilalţi…şi plec. 
   M-am întrebat de ce reacţionez diferit. Ce-i dincolo de ceea ce pot înţelege !
 
 În această duminică „mi s-a arătat ” cauza neliniştii mele. 
 
Fiind în Biserică , privesc în direcţia opusă şi văd o doamnă înaltă,în picioare, îmbrăcată cu grijă, cu pantofi de vară şi ciorapi subţiri, care se urcaseră cu piciorele pe două pernuţe, luate de pe scaun. Pernuţele sunt  destinate să stea pe scaun sau să fie folosite de cei în vârstă când stau în genunchi.Nu o interesa decât propria persoană ! Îi era frig la picioare ,pentru că vroia să arate încă tânără şi elegantăaltfel nu  şi-ar fi pus pernuţele sub picioare.
  Cu alte cuvinte , în loc de a manifesta grijă pentru alţii , egoismul îi era stăpân şi în Casa Domnului !
  Nu puteam avea comunitate de simţire cu un astfel de oameni , motiv pentru care am plecat.
    Dumnezeu e pretutindeni , numai trebuie să-l descoperim !
 
   La fel de ipocrită mi se pare conduita celor care se duc la Biserică luând de acasă lumânările, cu motivaţia că nu vrea să-l îmbogăţească pe preot.
  Dacă duci cu tine astfel de gânduri şi fapte meschine, ceoare mai cauţi la Biserică ? 
 A, mergi  tot din făţărnicie , să te vadă lumea cât de evlavios eşti !
 
   Nu vă mai amăgiţi oameni buni ! 
Fiţi curaţi la suflet cel puţin două ore cât mergeţi în Biserică ! Nu pentru Lume faceţi acest efort, ci pentru dumneavoastră. Frecventaţi Sfintele Slujbe numai atunci când sunteţi pregătiţi să vă regăsiţi şi să dăruiţi gânduri bune şi celorlalţi !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro