Criteriul National

Viața comunității – „Hocheiștii ”- Partea a Treizeci și Șaptea

mai 13
19:43 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

” Hocheiștii…”
hocheisti
 
    Viața comunității într-un oraș este mult mai mult decât activitatea organelor locale și informațiile tip cancan. 
 
   Anonimii sunt creatorii de bunuri și prestatori de servicii. Despre aceștia , media nu vorbește . De ce ?
Pentru că munca lor reprezinta normalitatea. Senzaționalul atrage atenția și oferă subiecte de a dezbate,de a vorbi aprins. Așa înțeleg mulți participarea la treburile comune.
 
    Astăzi ,o sa povestim  despre Anonimii care zilnic fac curățenie după noi : Agenții de salubritate .
    Acești oameni harnici și modești  încep munca , mult inainte de răsaăitul soarelui, într-o tăcere deplină. Se aude numai zgomotul „Crosei ” , ca și cum ar fi hocheiști pe gheață, la antrenament . Fiecare mișcare este în ordinea firească. 
     Trecătorii nu-i văd, li se pare că sunt parte a decorului străzii. 
Pentru mine, spectacolul acestor „ Hocheiești” mă impulsionează să muncesc și să văd noblețe muncii, indiferent unde se exercită.
gunoieri
 
   Importanța muncii acestor anonimi o vedem atunci când două zile nu mai sunt în laboratorul străzii. Ne revoltăm pe autorități, avem o reținere să-i culpabilizăm pe cei care fac curat după noi,începem să -i vedem ca importanți pentru viața orasului , și, implicit, pentru viața noastră. Îi uităm însă repede. În angrenajul administrării unui oraș – HOCHEIȘTII – sunt o rotiță esențială.
                           
    În loc de concluzie : nu contează ce spui că ești; important e ceea ce faci !
   Să acordăm respectul cuvenit tuturor anonimilor care ne fac zilnic viața frumoasă !
Sursa foto : xnn.rowww.biztop.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo