Criteriul National

Viața comunității- ” Încă o replică ! ” Partea a Unsprezecea

Viața comunității- ” Încă o replică ! ”  Partea a Unsprezecea
aprilie 01
07:21 2016
 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

prezent

"Iubirea e-n toate, e-n cele ce sunt/ și-n cele ce mâine vor râde la soare / E-n holda întreagă și bobul
 mărunt/ E-n pruncul din leagăn și-n omul cărunt/ Și-n viața ce veșnic nu moare".
 Referitor la Guvernul de tehnocrați , instalat de o anumită conjunctură din punct de vedere POLITIC… numai de bine ! E cineva acolo Sus de unde se administrează Țara. Cu cine se realizează Administrația Treburilor Publice ? Cu „mașinaria ” fortelor politice. Cu excepția a vreo 20 de prefecți și subprefecți, toți oamenii Partidului sunt la post. Oamenii noștri execută politica noastra ! FIRESC.
Haideți cu to(n)ții să facem un efort și să recităm poezia lui Dan Deșliu – Partidul !
  Mai mult decât atât ,în țară , Partidul e deja în acțiune . Personal am stat  în autobuz vreo patru ore pe cursa București-Onești , alături de o Activistă de la Centru a Partidului , foarte înfierbântată în convorbirile telefonice cu cei din conducerea locală! Cum să vă asemăn și să vă spun? Duduița era un fel de Ana Pauker în miniatură deoarece aplica „sentințe” la oponenți și-i amenința imaginar că vor afla ei cine-i D…
 
   Intrebăm acum, aici și cu respect… „Guvernul tehnocrat” al cui este ?
 
Pe zi ce trece îmi întăresc câte puțin convingerea că aceasta e doar o urmare,pentru că cel/cei care exercită Puterea, chiar formal, nu este/sunt de capul lui/lor. „Partidul e în toate,…
  Să nu se uite că stabilitatea obținută prin neadevăruri duce, pe termen lung, la stagnare și decădere.
 
   Extremă urgentă ! Vă invit și pe dumneavoastră să încercăm să învățăm poezia – „ADEVĂRUL să fie în Toate !”
Sursa foto :  www.kristofer.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo