Criteriul National

Viața comunității – „ Încrederea! ”- Partea a Patruzecea şi Patra

Viața comunității – „ Încrederea! ”- Partea a Patruzecea şi Patra
iunie 03
09:20 2016
 

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

 

ÎNCREDEREA , conditie esentiala a reusitei  !
incredere
 

  Orice acţiune a omului este precedată de un gând. După cum plecăm la drum – cu Încredere sau cu Îndoială – aşa va fi şi rezultatul : bun ori rău.

Mergem la examen cu gândul că nu-l vom promova , chiar dacă suntem mai pregătiţi ca alţii … eşecul este sigur.
 
   De ce se întâmplă aşa ?
 
Îndoiala ,din mintea noastră, blochează germinarea numeroaselor potenţialităţi, adunate prin studiu, care aşteptau să se manifeste.
    Atunci când există CREDINŢA în reuşită , asociată cu ŞTIINŢA, şi , constantă pe toata durata manifestării prin fapte, apar şi soluţiile simple pentru înfăptuirea obiectivului.
  Să exemplificam : M-am pregătit serios pentru un examen dificil, promovat de foarte puţini, majoritatea mergând cu teamă în faţa profesorului. M-am prezentat încrezător la examen. Dupa ce am tras biletul cu subiectul, pentru o clipă, m-am blocat. Mi-am revenit şi , ca din senin , mi-a venit ideea să-mi fac o schemă dupa care să vorbesc. Am început să prezint subiectul, profesorul m-a întrerupt imediat, mi-a cerut notiţele, s-a uitat peste acestea, şi, mi-a spus: gata,  poţi să pleci !
La afişarea rezultatelor primisem nota maxima.
  Astăzi, dupa 45 de ani, ştiu că valorificarea aşa de simplă şi eficientă a „ştiinţei” mele ,s-a datorat CREDINŢEI în reuşită ! 
                                         
 
    Privitor la candidaţii la alegerile locale !
 
  Mă întreb şi vă rog să faceţi la fel :
 
Eşecul alegerilor din ultimii 25 de ani, nu cumva este şi „opera” noastră ,pentru că nu am avut încredere în cei pe care i-am votat ?
   Ce-ar fi , ca de data această, daca tot îi votăm pe unii, să le acordăm şi ÎNCREDEREA noastră, asociată cu un CONTROL ulterior, riguros şi permanent !
be-Confident
 
    Buna-credinţă este concordanţa perfectă între cele spuse şi cele înfăptuite.
  Dacă aveţi cea mai mică bănuiala privitor la persoana candidatului, nu-l votaţi !
 Schimbarea în bine a vieţii comunităţii depinde si de ÎNCREDEREA pe care o acordăm noilor consilieri şi primari !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo