Criteriul National

Viața comunității – „ Încrederea! ”- Partea a Patruzecea şi Patra

Viața comunității – „ Încrederea! ”- Partea a Patruzecea şi Patra
iunie 03
09:20 2016
 

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

 

ÎNCREDEREA , conditie esentiala a reusitei  !
incredere
 

  Orice acţiune a omului este precedată de un gând. După cum plecăm la drum – cu Încredere sau cu Îndoială – aşa va fi şi rezultatul : bun ori rău.

Mergem la examen cu gândul că nu-l vom promova , chiar dacă suntem mai pregătiţi ca alţii … eşecul este sigur.
 
   De ce se întâmplă aşa ?
 
Îndoiala ,din mintea noastră, blochează germinarea numeroaselor potenţialităţi, adunate prin studiu, care aşteptau să se manifeste.
    Atunci când există CREDINŢA în reuşită , asociată cu ŞTIINŢA, şi , constantă pe toata durata manifestării prin fapte, apar şi soluţiile simple pentru înfăptuirea obiectivului.
  Să exemplificam : M-am pregătit serios pentru un examen dificil, promovat de foarte puţini, majoritatea mergând cu teamă în faţa profesorului. M-am prezentat încrezător la examen. Dupa ce am tras biletul cu subiectul, pentru o clipă, m-am blocat. Mi-am revenit şi , ca din senin , mi-a venit ideea să-mi fac o schemă dupa care să vorbesc. Am început să prezint subiectul, profesorul m-a întrerupt imediat, mi-a cerut notiţele, s-a uitat peste acestea, şi, mi-a spus: gata,  poţi să pleci !
La afişarea rezultatelor primisem nota maxima.
  Astăzi, dupa 45 de ani, ştiu că valorificarea aşa de simplă şi eficientă a „ştiinţei” mele ,s-a datorat CREDINŢEI în reuşită ! 
                                         
 
    Privitor la candidaţii la alegerile locale !
 
  Mă întreb şi vă rog să faceţi la fel :
 
Eşecul alegerilor din ultimii 25 de ani, nu cumva este şi „opera” noastră ,pentru că nu am avut încredere în cei pe care i-am votat ?
   Ce-ar fi , ca de data această, daca tot îi votăm pe unii, să le acordăm şi ÎNCREDEREA noastră, asociată cu un CONTROL ulterior, riguros şi permanent !
be-Confident
 
    Buna-credinţă este concordanţa perfectă între cele spuse şi cele înfăptuite.
  Dacă aveţi cea mai mică bănuiala privitor la persoana candidatului, nu-l votaţi !
 Schimbarea în bine a vieţii comunităţii depinde si de ÎNCREDEREA pe care o acordăm noilor consilieri şi primari !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo