Criteriul National

Viața comunității – Indiferenţa- Partea a Douăzeci şi patra

Viața comunității – Indiferenţa- Partea a Douăzeci şi patra
aprilie 14
13:12 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

indiferenta

INDIFERENŢA , cauza eşecurilor noastre !
 
   Se întâmplă adeseori să căutăm motivul nereuşitei noastre în altă parte decât propria „grădin „. Aşa am auzit şi văzut de copil  ca mai întâi trebuie să te uiţi „peste gard ” , pentru ca numai cineva rău inteţionat şi-a băgat coada de-mi merge atât de rău.
   Nu greşesc dacă afirm ca la fel ca mine sunt aproape toti ceilalţi.
 
  Cu alte cuvinte, vreau schimbare, dar să nu înceapă cu mine !
 
   După ani de căutare a „vinovatului” pentru starea mea grea , am încetat să dau vina pe alţii şi am înţeles ca sunt pe un drum înfundat.
 
M-am reîntors din drum şi la prima intersecţie, înainte de a hotărî can în ce direcţie voi dori să merg, am căuta  „în grădina „mea şi iată ce am găsit : 
- viaţa şi munca era a unui robot, mă lăsam în voia valului ;
 -copiii mei , deşi apţi de munca , „erau la studii” fără rost, cheltuiau doar banii , cu bonus pentru ţigări, distracţii, tineri moderni ;
 – mergeam la Mall, cumpăram ce nu aveam nevoie, să fim văzuţi şi noi că suntem în „rândul lumii „;
 -trăiam cu FRICA pierderii locului de muncă. 
De ce mi-a fost frică , nu am scăpat !
 
  Am ajuns şomer , moment în care am constatat că sunt în afara rândului şi SINGUR . Aşa am început să ascult inima şi să gândesc cu capul meu. Auzisem şi citisem undeva că, în situaţii-limită,  în om se activează resursele ascunse. 
  Dacă eşti pregătit pentru munca o să apară şi locul unde vei lucra; fără invocarea cu mândrie a diplomelor universitare, fără pretenţii absurde, gata să o iei de la început.
 
   Zguduit de REALITATE , am început să văd ceea ce priveam şi să înţeleg ceea ce auzeam.Eram alt om !
 
   Mi-am schimbat complet gândirea şi stilul de viaţă, copiii au început să lucreze , iar „prietenii” ,care se bucuraseră ,prin INDIFERENŢĂ , de eşecul meu, au fost trecuţi la capitolul ” nu vreau să-i mai ştiu”.
                                     x
   Aşa de…- separatist si egoist – tratam şi VIAŢA  COMUNITĂŢII. Vedem cum se irosesc banii noştri pe fleacuri , în loc de a se rezolva : canalizarea, asfaltarea străzilor, siguranţa cetăţeanului, şi , NOI, INDIFERENŢI, convinşi că nu-i treaba noastra.
 
   Haideţi să vedem Realitatea : aleşii locali -primar, consilieri -, sunt reprezentanţii nostri ,cu obligaţia legală de a administra şi gestiona corect treburile obştei. La fel ca atunci când, eu, persoana particulară, dau mandat  cuiva să mă reprezinte într-o afacere. La încheierea mandatului reprezentantul meu, mandatarul, trebuie să dea socoteală ce-a făcut cu banii mei .
 
Aşa să procedăm şi cu reprezentanţii comunităţii !
 
 Să încetăm cu indiferenţa şi gândirea : nu-i treaba mea !
                                           x
  Când vom ajunge în gand si-n faptă  dincolo de ograda noastră, Indiferenţa va fi înlocuită cu Responsabilitatea şi Solidaritatea !  Vom trăi mai bine !
Sursa foto : vranceaaltfel.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo