Criteriul National

Viața comunității – Indiferenţa- Partea a Douăzeci şi patra

Viața comunității – Indiferenţa- Partea a Douăzeci şi patra
aprilie 14
13:12 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

indiferenta

INDIFERENŢA , cauza eşecurilor noastre !
 
   Se întâmplă adeseori să căutăm motivul nereuşitei noastre în altă parte decât propria „grădin „. Aşa am auzit şi văzut de copil  ca mai întâi trebuie să te uiţi „peste gard ” , pentru ca numai cineva rău inteţionat şi-a băgat coada de-mi merge atât de rău.
   Nu greşesc dacă afirm ca la fel ca mine sunt aproape toti ceilalţi.
 
  Cu alte cuvinte, vreau schimbare, dar să nu înceapă cu mine !
 
   După ani de căutare a „vinovatului” pentru starea mea grea , am încetat să dau vina pe alţii şi am înţeles ca sunt pe un drum înfundat.
 
M-am reîntors din drum şi la prima intersecţie, înainte de a hotărî can în ce direcţie voi dori să merg, am căuta  „în grădina „mea şi iată ce am găsit : 
- viaţa şi munca era a unui robot, mă lăsam în voia valului ;
 -copiii mei , deşi apţi de munca , „erau la studii” fără rost, cheltuiau doar banii , cu bonus pentru ţigări, distracţii, tineri moderni ;
 – mergeam la Mall, cumpăram ce nu aveam nevoie, să fim văzuţi şi noi că suntem în „rândul lumii „;
 -trăiam cu FRICA pierderii locului de muncă. 
De ce mi-a fost frică , nu am scăpat !
 
  Am ajuns şomer , moment în care am constatat că sunt în afara rândului şi SINGUR . Aşa am început să ascult inima şi să gândesc cu capul meu. Auzisem şi citisem undeva că, în situaţii-limită,  în om se activează resursele ascunse. 
  Dacă eşti pregătit pentru munca o să apară şi locul unde vei lucra; fără invocarea cu mândrie a diplomelor universitare, fără pretenţii absurde, gata să o iei de la început.
 
   Zguduit de REALITATE , am început să văd ceea ce priveam şi să înţeleg ceea ce auzeam.Eram alt om !
 
   Mi-am schimbat complet gândirea şi stilul de viaţă, copiii au început să lucreze , iar „prietenii” ,care se bucuraseră ,prin INDIFERENŢĂ , de eşecul meu, au fost trecuţi la capitolul ” nu vreau să-i mai ştiu”.
                                     x
   Aşa de…- separatist si egoist – tratam şi VIAŢA  COMUNITĂŢII. Vedem cum se irosesc banii noştri pe fleacuri , în loc de a se rezolva : canalizarea, asfaltarea străzilor, siguranţa cetăţeanului, şi , NOI, INDIFERENŢI, convinşi că nu-i treaba noastra.
 
   Haideţi să vedem Realitatea : aleşii locali -primar, consilieri -, sunt reprezentanţii nostri ,cu obligaţia legală de a administra şi gestiona corect treburile obştei. La fel ca atunci când, eu, persoana particulară, dau mandat  cuiva să mă reprezinte într-o afacere. La încheierea mandatului reprezentantul meu, mandatarul, trebuie să dea socoteală ce-a făcut cu banii mei .
 
Aşa să procedăm şi cu reprezentanţii comunităţii !
 
 Să încetăm cu indiferenţa şi gândirea : nu-i treaba mea !
                                           x
  Când vom ajunge în gand si-n faptă  dincolo de ograda noastră, Indiferenţa va fi înlocuită cu Responsabilitatea şi Solidaritatea !  Vom trăi mai bine !
Sursa foto : vranceaaltfel.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo