Criteriul National

Viața comunității – Iubirea copiilor ! Partea a Douăzeci şi treia

Viața comunității – Iubirea copiilor ! Partea a Douăzeci şi treia
aprilie 13
19:49 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

dragoste-copii_1

  Cei mai dragi imi sunt copiii copiilor mei !

 
   Expresie nemteasca intalnita intr-o alta formulare si la noi.  
Nu despre expresii si proverbe pline de intelesuri doresc sa vorbim , Ci despre dragostea bunicilor fata de nepoti.
   In plimbarile mele cotidiene , privesc si vad  cum bunicii au grija de nepoti; ii duc la gradinita , la scoala, la activitati culturale si, ii insotesc la intoarcere.
 
Surprinzator (pentru mine) multi bunici duc ghiozdanul nepotului , iar nepotului , imediat ce a iesit de la la scoala, i se da ceva de mancat, dintre cele ce se gasesc in drum( care te umfla sigur !). Acesta este doar gustarea, masa principala o va lua acasa.
 
 Acesta sa fie modul benefic de iubire al  unor bunici fata de nepotii lor ? 
 
   Efectele sunt evidente. 
 
Micutii au inceput de obezitate, refuza sa se joace cu alti copii pentru ca n-au rezistenta la efort, invata gresit ca altcineva trebuie sa faca ceea ce este natural si in puterea lor sa faca  , si cate alte obisnuinte daunatoare .
 
  Pentru care motiv , STIMATI BUNICI( cu complicitatea tacita a parintilor), refuzati sa aveti nepoti independenti si sanatosi ?
 De ce va incapatanati sa-i iubiti prin distrugerea personalitatii si a starii de bine?
 
   Lait-motivul spus frecvent : Nu ma invata tu cum sa-mi cresc nepotul ? Il vreau gras si frumos ! Asa ,va este bine DVS. , NU si  nepotului !
 
    Institutiile publice , organizatiile si asociatiile private, finantate din bani publici,chiar nu vad ceea ce se intampla cu multi dintre copiii tarii ?  Despre ce INTERES SUPERIOR al COPILULUI vorbesc in spatiul public !
 
   Parinti si bunici,  de ce credeti , contrar rezultatelor pe care le vedem cu totii, ca stiti totul despre cresterea sanatoasa a copiilor si nepotilor Dvs ? 
 
   Hraniti copiii diversificat , cu masura si sanatos; antrenatii zilnic 1-2 ore la miscare ; dati-le responsabilitati  specifice varstei(asa cum am avut si noi) si , nu le mai carati ghiozdanul ! 
 
Ceilalti colegi ai nepotului , care n-au un bunic „iubitor”, cum se descurca , are initiative si evolueaza „pe cont propriu”sub supravegherea si grija fireasca a parintilor si ,la scoala,a profesorilor ! 
 
 Nepotul Dvs. ce zice cand vede ca este altfel decat cel care nu „beneficiaza”de grija exagerata a bunicii ? 
 
  Ma spun eu :  I-ati  bagat FRICA in minte ca singur nu-i bun de nimic  ! Dependenta ,in loc de independenta !
Cand n-o sa mai fiti , ce va face ? Pentru ce-l pregatiti in acest mod ?
 
   „Nu-i mai dati zilnic peste prins de Dvs. , invatati-l sa pescuiasca !”
                                   
 
   Sa aveti parte de ganduri bune si IUBIRE ADEVARATA, binefacatoare , fata de copiii si nepotiii DVS !
Sursa foto : www.copilul.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo