Criteriul National

Viața comunității – Iubirea copiilor ! Partea a Douăzeci şi treia

Viața comunității – Iubirea copiilor ! Partea a Douăzeci şi treia
aprilie 13
19:49 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

dragoste-copii_1

  Cei mai dragi imi sunt copiii copiilor mei !

 
   Expresie nemteasca intalnita intr-o alta formulare si la noi.  
Nu despre expresii si proverbe pline de intelesuri doresc sa vorbim , Ci despre dragostea bunicilor fata de nepoti.
   In plimbarile mele cotidiene , privesc si vad  cum bunicii au grija de nepoti; ii duc la gradinita , la scoala, la activitati culturale si, ii insotesc la intoarcere.
 
Surprinzator (pentru mine) multi bunici duc ghiozdanul nepotului , iar nepotului , imediat ce a iesit de la la scoala, i se da ceva de mancat, dintre cele ce se gasesc in drum( care te umfla sigur !). Acesta este doar gustarea, masa principala o va lua acasa.
 
 Acesta sa fie modul benefic de iubire al  unor bunici fata de nepotii lor ? 
 
   Efectele sunt evidente. 
 
Micutii au inceput de obezitate, refuza sa se joace cu alti copii pentru ca n-au rezistenta la efort, invata gresit ca altcineva trebuie sa faca ceea ce este natural si in puterea lor sa faca  , si cate alte obisnuinte daunatoare .
 
  Pentru care motiv , STIMATI BUNICI( cu complicitatea tacita a parintilor), refuzati sa aveti nepoti independenti si sanatosi ?
 De ce va incapatanati sa-i iubiti prin distrugerea personalitatii si a starii de bine?
 
   Lait-motivul spus frecvent : Nu ma invata tu cum sa-mi cresc nepotul ? Il vreau gras si frumos ! Asa ,va este bine DVS. , NU si  nepotului !
 
    Institutiile publice , organizatiile si asociatiile private, finantate din bani publici,chiar nu vad ceea ce se intampla cu multi dintre copiii tarii ?  Despre ce INTERES SUPERIOR al COPILULUI vorbesc in spatiul public !
 
   Parinti si bunici,  de ce credeti , contrar rezultatelor pe care le vedem cu totii, ca stiti totul despre cresterea sanatoasa a copiilor si nepotilor Dvs ? 
 
   Hraniti copiii diversificat , cu masura si sanatos; antrenatii zilnic 1-2 ore la miscare ; dati-le responsabilitati  specifice varstei(asa cum am avut si noi) si , nu le mai carati ghiozdanul ! 
 
Ceilalti colegi ai nepotului , care n-au un bunic „iubitor”, cum se descurca , are initiative si evolueaza „pe cont propriu”sub supravegherea si grija fireasca a parintilor si ,la scoala,a profesorilor ! 
 
 Nepotul Dvs. ce zice cand vede ca este altfel decat cel care nu „beneficiaza”de grija exagerata a bunicii ? 
 
  Ma spun eu :  I-ati  bagat FRICA in minte ca singur nu-i bun de nimic  ! Dependenta ,in loc de independenta !
Cand n-o sa mai fiti , ce va face ? Pentru ce-l pregatiti in acest mod ?
 
   „Nu-i mai dati zilnic peste prins de Dvs. , invatati-l sa pescuiasca !”
                                   
 
   Sa aveti parte de ganduri bune si IUBIRE ADEVARATA, binefacatoare , fata de copiii si nepotiii DVS !
Sursa foto : www.copilul.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro