Criteriul National

Viața comunității – Izolarea- Partea a Douăzeci şi cincea

Viața comunității – Izolarea- Partea a Douăzeci şi cincea
aprilie 15
10:50 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

izolarea oamenilor

 

Ne izolăm şi umblăm prin lume cu…masca de „Fericiţi „.
 
 
    Frecvent îi aud pe cei tineri că au venit în oraşul acesta mare pentru că vor să se piardă în „Lume ” , fără teama că despre faptele lor vor afla părinţii şi cunoscuţii.
  Îşi doresc aşa zisa viaşă ” incognito ” !
  Premisele avute în vedere de tineri sunt adevărate, cu sublinierea că trebuie sa ia totul ca pe un joc efemer „Piedere în Lume „. Altfel , de prea multe ori „pierdut ” nu se vor mai  regăsi. Pe un „Pierdut ” nu-l va căuta nimeni; nu-i de folos !
   
La polul opus marilor oraşe, credem că s-ar afla oraşele de provincie cu până la 20 000 de locuitori. Localităţi patriarhale, unde nu se întâmplă mai nimic şi locul unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Un fel de oraş al viitorului !
 Realitatea „bate” imaginaţia noastră. Izolarea dintre oameni întrece pe aceea din oraşele mari.
Într-o scarĂ de bloc cu patru etaje(14 apartamente) colocatarii nu vor să ştie unii de alţii, nu se salută şi par că sunt în vizită, deşi trăiesc acolo de peste 15 ani.
  Personajele mele, soţ-soţie, îşi pun „masca” de oameni „cu bani ” , trec grăbiţi şi importanţi pe lângă ceilalţi şi pleacă cu „gipanul „. În realitate , sunt ca doi străini, aproape gata cu divorţul ţi partajul.
I-am privit cu atenţie şi pe faţa lor n-am văzut nicio rază de lumină , deşi era o zi cu soare !
izolare
 
   ATENŢIE : bolile grave sunt cauzate de „Inima rea” pe care ne-o fabricăm chiar noi, trăind în minciună şi făţărnicie !
 
    Chiar poti să crezi că pe ceilalţi , faţă de care vrei să te dai mare, îi interesează „ adevărurile „ pe care le afişezi ?
  Cu cât vrei să fi altfel decât ceilalţi , folosind excesiv şi agresiv „masca ” , cu atât te izolezi şi ratezi şansa de a trăi cu adevărat!
 
     E vremea să trăim aşa cum simţim în SUFLETUL nostru (ignorat cu bună ştiinţă) , având relaţii civilizate , de bună vecinătate. Să facem ca întâlnirea cu ceilalţi , din aproprierea noastră, să fie începutul unei zile rodnice !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo