Criteriul National

Viața comunității – Izolarea- Partea a Douăzeci şi cincea

Viața comunității – Izolarea- Partea a Douăzeci şi cincea
aprilie 15
10:50 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

izolarea oamenilor

 

Ne izolăm şi umblăm prin lume cu…masca de „Fericiţi „.
 
 
    Frecvent îi aud pe cei tineri că au venit în oraşul acesta mare pentru că vor să se piardă în „Lume ” , fără teama că despre faptele lor vor afla părinţii şi cunoscuţii.
  Îşi doresc aşa zisa viaşă ” incognito ” !
  Premisele avute în vedere de tineri sunt adevărate, cu sublinierea că trebuie sa ia totul ca pe un joc efemer „Piedere în Lume „. Altfel , de prea multe ori „pierdut ” nu se vor mai  regăsi. Pe un „Pierdut ” nu-l va căuta nimeni; nu-i de folos !
   
La polul opus marilor oraşe, credem că s-ar afla oraşele de provincie cu până la 20 000 de locuitori. Localităţi patriarhale, unde nu se întâmplă mai nimic şi locul unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Un fel de oraş al viitorului !
 Realitatea „bate” imaginaţia noastră. Izolarea dintre oameni întrece pe aceea din oraşele mari.
Într-o scarĂ de bloc cu patru etaje(14 apartamente) colocatarii nu vor să ştie unii de alţii, nu se salută şi par că sunt în vizită, deşi trăiesc acolo de peste 15 ani.
  Personajele mele, soţ-soţie, îşi pun „masca” de oameni „cu bani ” , trec grăbiţi şi importanţi pe lângă ceilalţi şi pleacă cu „gipanul „. În realitate , sunt ca doi străini, aproape gata cu divorţul ţi partajul.
I-am privit cu atenţie şi pe faţa lor n-am văzut nicio rază de lumină , deşi era o zi cu soare !
izolare
 
   ATENŢIE : bolile grave sunt cauzate de „Inima rea” pe care ne-o fabricăm chiar noi, trăind în minciună şi făţărnicie !
 
    Chiar poti să crezi că pe ceilalţi , faţă de care vrei să te dai mare, îi interesează „ adevărurile „ pe care le afişezi ?
  Cu cât vrei să fi altfel decât ceilalţi , folosind excesiv şi agresiv „masca ” , cu atât te izolezi şi ratezi şansa de a trăi cu adevărat!
 
     E vremea să trăim aşa cum simţim în SUFLETUL nostru (ignorat cu bună ştiinţă) , având relaţii civilizate , de bună vecinătate. Să facem ca întâlnirea cu ceilalţi , din aproprierea noastră, să fie începutul unei zile rodnice !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo