Criteriul National

Viața comunității – „Mai credem în minciuni și așteptăm…minuni? ”- Partea a Treizeci și Opta

Viața comunității – „Mai credem în minciuni și așteptăm…minuni? ”- Partea a Treizeci și Opta
mai 22
15:50 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

promisiune

De ce mai credem în  false MINUNI ?
 
 
    Prin anii ’90, fostul ideolog al PCR și „Profesorul ” democrației noastre ORIGINALE, ne- a spus un adevăr :  va fi nevoie de cel puțin 20 de ani pentru a învăța elementele de baza ale democrației .
   Ne-am revoltat față de o astfel de previziune, însă Ideologul-șef a avut 99 % dreptate. I se poate  imputa doar faptul că ar fi greșit doar număr anilor. 
 
   EXAMENUL la disciplina „Mecanismele democrației ” ,concretizat pentru „mase” -prin momentul introducerii votului în urnă-la  alegerile locale și generale, a arătat că peste 50% dintre noi n-am promovat. 
 
    DOVADA : acordarea repetată a votului tot celor care ne-au păcălit o dată !
 
  Vom trece examenul numai atunci când vom învăța din greșeli. Altfel, merităm tot ce ni se întâmplă , și va fi și mai rău !
 
   Simplu și eficient ar trebui să procedam astfel :
 
 „Alesul „-mandatarul nostru, care nu a realizat promisiunile pe baza cărora i-am dat votul, i se va retrage mandatul, și, după caz, va da socoteală pentru prejudiciile aduse comunitaăți.
   Dacă vom proceda așa, n-ar mai îndrăzni vreunul să vină iar cu „daruri mincinoase”,respectiv să-și depună candidatura pentru un nou mandat. Într-o astfel de situație, îi vom acorda doar disprețul nostru.
   „Garanții ” candidatului, formațiunile politice, care l-au ținut de mână și au certificat, au dat votul de încredere pentru el(puneau chiar și o stampila pe afișe : „Garantat de…”) să răspunda în solidar pentru daunele aduse comunității, pentru că subtil i-a impus, într-o manieră mincinoasă. Aceștia din urmă sunt doar niște personaje care au acționat împotriva celor care i-au ales.
schimbare-de-primar
 
    Urmând această procedură de bun-simț, la fel cum facem în relațiile curente cu ceilalți oameni, spulberăm MINUNEA garantatăde … Știm precis că adevarata cauză a sărăciei noastre este lipsa unei conduceri responsabile , capabilă să unească puterea oamenilor, să organizeze și sa conducă SOLIDARITATEA în interesul EXCLUSIV al COMUNITĂȚII.
 
                            
Dacă am învățat ceva din greșeli putem să facem dovada la aceste alegeri locale și să ne declarăm „REUȘIȚI „. 
 
Nu trebuie să mai credem în cei care ne-au păcălit o dată ! Aceștia vor urmări numai interesul lor și a celor care-i „constrâng”să mai vrea o dată la… Butoanele banului public.
   Să încercăm pe CARTEA celor care n-au „Școala Anti-comunitate” ,care pun mai presus de interesul lor, interesul obștesc și despre care avem date că au știința și voința de a conduce comunitatea. 
   Știm cauzele, să nu mai credem în mincinoasele promisiuni și „MINUNI” pe care ace;ti apologe’i ai disimulării și ai parvenitismului le tot propagă ! Acum, în ceasul al doisprezecelea , trebuie SĂ FACEM DIFERENȚA dintre ADEVĂR și minciună, dintre VALOARE și non-valoare  și mai ales dintre PROMISIUNE și poveste…
Sursa foto :  www.erepublik.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo