Criteriul National

Viața comunității – „Neîncrederea ”- Partea a Treizeci și Cincea

Viața comunității – „Neîncrederea ”- Partea a Treizeci și Cincea
mai 11
07:55 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

neîncredere
NEÎNCREDEREA – cauza eșecurilor noastre
 
 
    Dupa cum a debutat campania electorală, am putea să exclamăm …”Unde sunt obiceiurile din anii trecuți ! „
Parcă lipsește „ESENȚA” a ceea ce anima perioada de dinainte a alegerilor. Nu vezi găleți, nu poți să mai guști micii, nu poți să mai vezi… haine galbene sau roșii… Aștia au sărăcit complet !
 „Sărăcia” candidaților o vedem în lipsa ideilor din așa zisele dialoguri cu alegătorii. Fac și ei cât pot . La butoanele banului public să ajungă…
 
   Noi suntem în eroare când interpretăm conduita lor.
 
Devreme ce nici pe vorbe nu mai sunt „stăpâni”, de unde să posede idei și acțiuni pentru schimbarea în bine a vieții locuitorilor ?
 
     Nu micii și jachetele colorate determinau oamenii să participe la întruniri electorale, ci speranța că cei care vor veni la conducerea comunității vor fura mai puțin și vor face mai mult pentru oamenii locului.
     E timpul ca noi toți, alegători și candidați, să înțelegem că toate au o limită.
  De peste un sfert de veac politicienii una vorbesc, alta gândesc și nimic nu fac bun pentru cei care i-au ales.
   Rezultatul ?
Neîncrederea în politică și politicieni, în știință și buna credință a celor care vor Puterea .
 
    Omul obișnuit nu mai înțelege nimic. 
Când a avut âncrederea oarbă în politicieni , a fost rău, daca n-a avut încredere și nu i-a votat, a fost tot rău ! Cum s-o dai să fie bine ?
 
  Totul a fost asa conceput prin legi, încât să n-ai pe cine alege , decât dintre cei propuși de „partid”!
 
Barierele puse pentru a deveni candidat la funcția de consilier sau primar, afectează grav calitatea umana a candidaților. Demnitatea , buna -credință și moralitatea candidaților riscă să rămană literă moartă. 
 
    SOLUȚIA : implicarea directă a cetățenilor în conducerea și administrarea localității.
 
Principiile de drept înscrise in Constituție permit o astfel de conduită cetățenească.
  Revocarea celor care nu servesc Comunitatea este arma care să fie invocată și aplicată, la nevoie.
    Dacă este posibilă revocarea Președintelui României, a preșendinților Camerelor Parlamentului, de ce suntem blocați când vorbim de organele locale ?
   Și noi, alegătorii, membrii comunității, trebuie să învățăm să cerem să se facă ceea ce stă în puterea noastră !
    Nu vă bazați numai pe primar. El face ce știe și cât poate să învețe.Inițiativa să fie a noastră !
 
   – Cere și ți se va da ! Bateți și ți se va deschide !
mesaj extra
 
  Am auzit cu toții  astfel de îndemnuri biblice, însă , din eroare, credem că sunt valabile pentru alții.
 
   Când vom învăța să conlucrăm , să stabilim obiectivul și modul concret de acțiune,demersul nostru în fața autorităților locale va fi un succes.
   Orice început este greu . Prima reușită va demonstra forța unirii noastre și va marca revenirea la ÎNCREDEREA în forțele comunității. Se va deschide calea pentru idei și acțiuni comune , benefice tuturor.
 
     Să reclădim noi înșine încrederea în forțele noastre !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo