Criteriul National

Viața comunității – „Neîncrederea ”- Partea a Treizeci și Cincea

Viața comunității – „Neîncrederea ”- Partea a Treizeci și Cincea
mai 11
07:55 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

neîncredere
NEÎNCREDEREA – cauza eșecurilor noastre
 
 
    Dupa cum a debutat campania electorală, am putea să exclamăm …”Unde sunt obiceiurile din anii trecuți ! „
Parcă lipsește „ESENȚA” a ceea ce anima perioada de dinainte a alegerilor. Nu vezi găleți, nu poți să mai guști micii, nu poți să mai vezi… haine galbene sau roșii… Aștia au sărăcit complet !
 „Sărăcia” candidaților o vedem în lipsa ideilor din așa zisele dialoguri cu alegătorii. Fac și ei cât pot . La butoanele banului public să ajungă…
 
   Noi suntem în eroare când interpretăm conduita lor.
 
Devreme ce nici pe vorbe nu mai sunt „stăpâni”, de unde să posede idei și acțiuni pentru schimbarea în bine a vieții locuitorilor ?
 
     Nu micii și jachetele colorate determinau oamenii să participe la întruniri electorale, ci speranța că cei care vor veni la conducerea comunității vor fura mai puțin și vor face mai mult pentru oamenii locului.
     E timpul ca noi toți, alegători și candidați, să înțelegem că toate au o limită.
  De peste un sfert de veac politicienii una vorbesc, alta gândesc și nimic nu fac bun pentru cei care i-au ales.
   Rezultatul ?
Neîncrederea în politică și politicieni, în știință și buna credință a celor care vor Puterea .
 
    Omul obișnuit nu mai înțelege nimic. 
Când a avut âncrederea oarbă în politicieni , a fost rău, daca n-a avut încredere și nu i-a votat, a fost tot rău ! Cum s-o dai să fie bine ?
 
  Totul a fost asa conceput prin legi, încât să n-ai pe cine alege , decât dintre cei propuși de „partid”!
 
Barierele puse pentru a deveni candidat la funcția de consilier sau primar, afectează grav calitatea umana a candidaților. Demnitatea , buna -credință și moralitatea candidaților riscă să rămană literă moartă. 
 
    SOLUȚIA : implicarea directă a cetățenilor în conducerea și administrarea localității.
 
Principiile de drept înscrise in Constituție permit o astfel de conduită cetățenească.
  Revocarea celor care nu servesc Comunitatea este arma care să fie invocată și aplicată, la nevoie.
    Dacă este posibilă revocarea Președintelui României, a preșendinților Camerelor Parlamentului, de ce suntem blocați când vorbim de organele locale ?
   Și noi, alegătorii, membrii comunității, trebuie să învățăm să cerem să se facă ceea ce stă în puterea noastră !
    Nu vă bazați numai pe primar. El face ce știe și cât poate să învețe.Inițiativa să fie a noastră !
 
   – Cere și ți se va da ! Bateți și ți se va deschide !
mesaj extra
 
  Am auzit cu toții  astfel de îndemnuri biblice, însă , din eroare, credem că sunt valabile pentru alții.
 
   Când vom învăța să conlucrăm , să stabilim obiectivul și modul concret de acțiune,demersul nostru în fața autorităților locale va fi un succes.
   Orice început este greu . Prima reușită va demonstra forța unirii noastre și va marca revenirea la ÎNCREDEREA în forțele comunității. Se va deschide calea pentru idei și acțiuni comune , benefice tuturor.
 
     Să reclădim noi înșine încrederea în forțele noastre !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro