Criteriul National

Viața comunității- Noi și „Sistemul” – Partea a Paisprezecea

Viața comunității- Noi și „Sistemul”  – Partea a Paisprezecea
aprilie 06
17:57 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

sistem
 Noi și”Sistemul”
 
 
   Pe unde mergi… auzi și vezi numai oameni triști și nemulțumiți. E primăvară, flori multicolore, soare etc dar noi nu le vedem. Ne-am întunecat cu totul !
   La o astfel de stare sufletească e nevoie să devenim vii , adică să vedem cauzele „întunecimii „noastre și ce-i de făcut.
  Cei mai mulți vor spune : nu e treaba mea. Statul să facă să fie bine ! Noi așteptăm schimbarea…Aici suntem !
 
    Cât așteptăm , nu stăm degeaba. Mai semnăm niște contracte de împrumut cu banca, cumpărăm tot ce-i nou în reclame și trăim pe datorie.
Nu așa face și Tara !
Unii dintre noi sunt chiar mai norocoși ; au ajunsi „șefi”; e și el controlor; i s-a mărit salariul și e „cineva”. De această mărire se va convinge repede , când nu va mai avea timp liber și va fi privit „rece”de cei pe care i-a depășit.
  Cu o asfel de „viziune” ne-m integrat perfect în Sistem și îl ajutăm să prospere.
   Oricât și-ar dori  Sistemul și ne- am dori chiar noi, „partenerii”Sistemului chiar vor să încremenim așa! Dar, mărturisesc deschis că nu se va putea, pentru că totul se mișcă .
  Să luăm un exemplu .
Atunci când peste jumătate din salariați își dau demisia nemulțumiți de condițiile de muncă și de salariul primit, patronul este paralizat mental și economic. Va căuta o soluție , venind cu o ofertă. Într-un  astfel de moment se poate stabili un ECHILIBRU Între munca salariaților și cîstigul… Boss-ului.
În alte vremuri, operațiunea o realiza sindicatul! Lumea s-a schimbat și noi ar cam fi cazul să știm ce ni se cuvine.
 
    Chiar credeti că în România se va întâmpla ca în exemplul ipotetic de mai sus ?
 
 99%  pot spune că NU EXISTĂ!  FRICA, adunată de când ne-am născut, va bloca o astfel de gândire și acțiune.
Ne mulțumim să dăm vina pe – Sistem- , deși am contribuit la crearea lui, suntem chiar „partenerii sociali”ai Sistemului,semnatari ai tuturor contractelor -adeziune ce ni se prezintă, debitori „săraci dar cinstiți”.
   Cât de neglijenți putem fi cu viața și libertatea noastră…
 
                   
 După conduita plină de frică avută în toate treburile care ne privesc, mă întristez când mă gândesc cî la Alegerile locale vom pune ștampila așa cum am semnat și contractul la bancă. Ne-am trezit oare când am plătit mai mult decât dublu sumei imprumutate ?
   Reamintesc deschis că soluțiile sunt individuale , dar consecințele le suportăm  cu toții.
   Se va face după vrerea noastra !  Vorba aceea… „Așa-i în democrație !”
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro