Criteriul National

Viața comunității – „ O măsură în toate ! ”- Partea a Patruzecea

Viața comunității – „ O măsură în toate ! ”- Partea a Patruzecea
mai 26
12:45 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

 

Casă şi Acasă !

 fizz
 
   Trăim cea mai mare migraţie a locuitorilor Romaniei dincolo de hotare , după migraţia de la sat la oraş care a avut loc masiv după anul 1962, momentul cooperativizării agriculturii şi industrializării forţate.
  Milioane de oameni, în plina forţă, au lucrat şi mai lucrează în străinătate. Banii obţinuţi s-au întors în ţară, cei mai mulţi fiind investiţi în case.Nu orice fel de locuinţă, ci vile , ce se vor dovada supremă a reuşitei !
 
  Toate bune şi frumoase până la un punct. Puţini au înţeles că situaţia economică este mereu schimbătoare, că banii vin numai dacă poţi şi ai unde să munceşti, iar vila necesită cheltuieli curente de minimum 1000 EURO/an.
 
    E vremea să traim în realitate !
 
Avem nevoie de o CASĂ  în care să locuim confortabil ca „ACASĂ” , NU de o vilă , cu spaţii inutile, cu care să mî fălesc la „duşmanii mei ” .
    Pentru foarte mulţi,când au terminat lucrările la vilă, adica vreo 8-10 ani, tinereţea a trecut,s-au terminat şi banii, economii nu mai sunt pentru ca au fost băgate în vila cu piscină, puterea de muncă a scăzut şi nici unde să munceşti nu mai găseşti, deoarece… „ai rămas totuşi cu vila. „
N-ai cu ce s-o încălzeşti iarna, aşa ca te-ai restrâns într-o cameră din spate , unde faci focul la soba cu lemne .Constaţi cu tristeţe că au dispărut până şi …”duşmanii”.
 
    Merita atâta efort pentru fală şi a arăta cât de tari suntem ?
 
  Cui foloseşte această MÂNDRIE pe care vrem s-o afişăm „duşmanilor”? 
 
        Oameni Mândri de pe cuprinsul patriei !
 
   E momentul să ne adunăm şi să trăim demni pentru noi şi familia noastra ! CASA , în limitele necesarului,să ne fie mereu ACASĂ !
  Mândria şi Invidia n-au să ne aducă vreodată un trai mai bun şi liniştea sufletească , de care avem permanent nevoie.
 Este absurd să trăim comparându-ne cu ceilalţi.
 
Fiecare se naşte , trăieşte şi moare singur !
 
   Când am fost în nevoie , ne-am ajutat singuri. Ceilalţi erau plecaţi cu treburile lor. Aşa-i în viaţă !
A învăţa să te gospodareşti şi să trăieşti cumpătat este dovada înţelepciunii şi cheia pentru a ajunge un OM realizat.
 
            Să fim cumpătaţi !
Sursa foto  :literestacojii.wordpress.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo