Criteriul National

Viața comunității – „ O măsură în toate ! ”- Partea a Patruzecea

Viața comunității – „ O măsură în toate ! ”- Partea a Patruzecea
mai 26
12:45 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

 

Casă şi Acasă !

 fizz
 
   Trăim cea mai mare migraţie a locuitorilor Romaniei dincolo de hotare , după migraţia de la sat la oraş care a avut loc masiv după anul 1962, momentul cooperativizării agriculturii şi industrializării forţate.
  Milioane de oameni, în plina forţă, au lucrat şi mai lucrează în străinătate. Banii obţinuţi s-au întors în ţară, cei mai mulţi fiind investiţi în case.Nu orice fel de locuinţă, ci vile , ce se vor dovada supremă a reuşitei !
 
  Toate bune şi frumoase până la un punct. Puţini au înţeles că situaţia economică este mereu schimbătoare, că banii vin numai dacă poţi şi ai unde să munceşti, iar vila necesită cheltuieli curente de minimum 1000 EURO/an.
 
    E vremea să traim în realitate !
 
Avem nevoie de o CASĂ  în care să locuim confortabil ca „ACASĂ” , NU de o vilă , cu spaţii inutile, cu care să mî fălesc la „duşmanii mei ” .
    Pentru foarte mulţi,când au terminat lucrările la vilă, adica vreo 8-10 ani, tinereţea a trecut,s-au terminat şi banii, economii nu mai sunt pentru ca au fost băgate în vila cu piscină, puterea de muncă a scăzut şi nici unde să munceşti nu mai găseşti, deoarece… „ai rămas totuşi cu vila. „
N-ai cu ce s-o încălzeşti iarna, aşa ca te-ai restrâns într-o cameră din spate , unde faci focul la soba cu lemne .Constaţi cu tristeţe că au dispărut până şi …”duşmanii”.
 
    Merita atâta efort pentru fală şi a arăta cât de tari suntem ?
 
  Cui foloseşte această MÂNDRIE pe care vrem s-o afişăm „duşmanilor”? 
 
        Oameni Mândri de pe cuprinsul patriei !
 
   E momentul să ne adunăm şi să trăim demni pentru noi şi familia noastra ! CASA , în limitele necesarului,să ne fie mereu ACASĂ !
  Mândria şi Invidia n-au să ne aducă vreodată un trai mai bun şi liniştea sufletească , de care avem permanent nevoie.
 Este absurd să trăim comparându-ne cu ceilalţi.
 
Fiecare se naşte , trăieşte şi moare singur !
 
   Când am fost în nevoie , ne-am ajutat singuri. Ceilalţi erau plecaţi cu treburile lor. Aşa-i în viaţă !
A învăţa să te gospodareşti şi să trăieşti cumpătat este dovada înţelepciunii şi cheia pentru a ajunge un OM realizat.
 
            Să fim cumpătaţi !
Sursa foto  :literestacojii.wordpress.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo