Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Cincea

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Cincea
martie 05
16:08 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

noi-muncim

Alegătorii „CONFORMI „

 
    În cinci mesaje anterioare am dorit să sensibilizăm primarii şi consilierii locali, să înţeleagă faptul că a sosit vremea Schimbării Scopului pentru care doresc să se afle în fruntea comunităţilor locale. Era să scriu – „în fruntea bucatelor „. Nu de alta, dar parcă eram pe aproape de …”scorul corect”.
    Ar fi o greşeală să vedem numai o parte a întregului.Din principiu, fiind un om echilibrat şi totodată ponderat, prin intermediul acestui document oferit ziarului independent de opinie şi atitudine Criteriul Naţional, aş dori să lămuresc şi alte aspecte!
           Că a tot venit vorba de întreg. Cum anume sau ce anume credeţi dumneavoastră că ar crea şi  Cealalta  parte covârsitoare a „intregului” ? Mi mult decât atât, restul o formează oamenii  care locuiesc pe teritoriul  unităţii administrative , COMUNITATEA LOCALĂ.
    Izvorul schimbării în bine sunt Oamenii, cei care trebuie să aiba CURAJUL să-şi propuna un scop comun , să gasească mijloacele de realizare a obiectivului , dupa care sa ceară Candidaţilor în alegerile locale să-şi asume realizarea proiectului. Mai mult , să-i oblige să vina cu detalii de execuţie.Cei care îşi asumă doar amăgitor proiectul , să ştie că prin voinţa locuitorilor va fi revocat din funcţia pe care nu o exercită în intersul comunităţii.
   La momentul acesta , viitorii alegători se simt bine in „CONFORMITATE ” , adică se iau unii după alţii, fără să ştie de ce , fără să ştie încotro merg ! Nu-i treaba lor !
  O astfel de atitudine generează confuzie şi frică, nu mişcă treburile spre bine şi, în egoismul lor , nu-şi dau seama că bunastarea personală depinde de bunăstarea celorlalţi. 
 
Daca vreau ordine şi frumos în curtea mea, aşa trebuie să fie şi în localitatea unde trăiesc !
 
   Dupa cum suntem de indiferenţi la tot ceea ce se întâmplă în localitatea noastra , slabe sperante şi înlocuim CONFORMITATEA cu virtutea CURAJULUI .
 
     Devenim ceea ce gândim !
 
   Mai este timp până la începutul verii! De aceea, se cuvine să gândim pentru o reala Devenire a noastră !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : mindsunderconstruction.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo