Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Cincea

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Cincea
martie 05
16:08 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

noi-muncim

Alegătorii „CONFORMI „

 
    În cinci mesaje anterioare am dorit să sensibilizăm primarii şi consilierii locali, să înţeleagă faptul că a sosit vremea Schimbării Scopului pentru care doresc să se afle în fruntea comunităţilor locale. Era să scriu – „în fruntea bucatelor „. Nu de alta, dar parcă eram pe aproape de …”scorul corect”.
    Ar fi o greşeală să vedem numai o parte a întregului.Din principiu, fiind un om echilibrat şi totodată ponderat, prin intermediul acestui document oferit ziarului independent de opinie şi atitudine Criteriul Naţional, aş dori să lămuresc şi alte aspecte!
           Că a tot venit vorba de întreg. Cum anume sau ce anume credeţi dumneavoastră că ar crea şi  Cealalta  parte covârsitoare a „intregului” ? Mi mult decât atât, restul o formează oamenii  care locuiesc pe teritoriul  unităţii administrative , COMUNITATEA LOCALĂ.
    Izvorul schimbării în bine sunt Oamenii, cei care trebuie să aiba CURAJUL să-şi propuna un scop comun , să gasească mijloacele de realizare a obiectivului , dupa care sa ceară Candidaţilor în alegerile locale să-şi asume realizarea proiectului. Mai mult , să-i oblige să vina cu detalii de execuţie.Cei care îşi asumă doar amăgitor proiectul , să ştie că prin voinţa locuitorilor va fi revocat din funcţia pe care nu o exercită în intersul comunităţii.
   La momentul acesta , viitorii alegători se simt bine in „CONFORMITATE ” , adică se iau unii după alţii, fără să ştie de ce , fără să ştie încotro merg ! Nu-i treaba lor !
  O astfel de atitudine generează confuzie şi frică, nu mişcă treburile spre bine şi, în egoismul lor , nu-şi dau seama că bunastarea personală depinde de bunăstarea celorlalţi. 
 
Daca vreau ordine şi frumos în curtea mea, aşa trebuie să fie şi în localitatea unde trăiesc !
 
   Dupa cum suntem de indiferenţi la tot ceea ce se întâmplă în localitatea noastra , slabe sperante şi înlocuim CONFORMITATEA cu virtutea CURAJULUI .
 
     Devenim ceea ce gândim !
 
   Mai este timp până la începutul verii! De aceea, se cuvine să gândim pentru o reala Devenire a noastră !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : mindsunderconstruction.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo