Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Doua

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Doua
martie 02
00:02 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

????????????????????????????????

A inceput „asaltul ” asupra Autorităților locale !

Cu toții vedem zilnic pregătirile partidelor pentru Cucerirea puterii la nivelul autorităților locale. 
    Miza este foarte mare. Interese de toate felurile alimentează taberele în luptă. Un adevărat război mediatic, cu informările și dezinformările specifice.
   În teren e liniște, apatie și așteptare, trăsături definitorii ale alegătorului nostru ! Am fost pregătiți, „fezandați” , să staăm departe de „lupta politică” ca și cum ar fi vorba despre alții și nu despre interesele noastre.
   Cel mai grav este că nu ne mai întrebăm.Iată că o fac, împreuna cu dumneavoastră.
 
  – De ce fac protagoniștii luptei atâtea cheltuieli materiale și risipă de energie umană ?
 -Oare atât de mare să fie grija pentru semeni ?                        
- Ce-i animă la luptă ?
  Dacă lupta este aprigă, fie câștigul e pe măsură, fie taberele nu s-au înțeles cum să împartă banul public: cât anume pentru comunitate și cît anume pentru învingători .O astfel de afirmație se întemeiază pe informațiile publice făcute de Curtea de Conturi a României privind cheltuirea banului public.
   Există și varianta exagerat de optimistă : -Totul pentru Comunitate -!
 
   Chiar nu vreți să știți de ce „Partidele”vor să dețină puterea , controlul autorităților locale ?
 
   Ma simt obligat sa va reamintesc câte ceva .
 
 Acolo unde sunt bani publici atracția este uriașă ; sloganul „Totul pentru comunitate”, citit complet- textul, subtextul si contextul- spune că : oameni suntem noi, dar oameni sunt si combatanții; „cuceritorul fortăreței”,”Partidul” care a câștigat alegerile, va fi în toate cele ce sunt ȘI în cele ce nu vor mai fi !
 Asta fiind poveste veche și mereu nouă…
   Politicul de la Centru are mare interes în obținerea victoriei „La locale”pentru că o reușită le va garanta succesul în Alegerile Generale .
images (1)
     Noi, cetățenii comunitîții ce mai putem face ?
 
Prin introducerea votului în urna, ca singurul moment practic al exercițiului democratic, putem stabili „Învingătorul”. VOM ALEGE  acea grupare care a dovedit ca știe MĂSURA, care nu a acționat cu disperare și care poate aduce normalitatea în viața comunității.
  Mai trebui să știm că după „terminarea luptei „, noi alegătorii trebuie să veghem la activitatea noilor organisme ale autorităților locale, în mod organizat și uniți, să-i obligam pe „aleși”, reprezentanții noștri , să dea periodic socoteala de exercitarea mandatului încredințat.
 
                      

Haideți să dovedim că suntem vii și avem capacitatea să cerem reprezentanților noștri să lucreze în interesul Comunității ! 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto www.evenimenteoradea.ro,tecuceni.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo