Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Doua

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Doua
martie 02
00:02 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

????????????????????????????????

A inceput „asaltul ” asupra Autorităților locale !

Cu toții vedem zilnic pregătirile partidelor pentru Cucerirea puterii la nivelul autorităților locale. 
    Miza este foarte mare. Interese de toate felurile alimentează taberele în luptă. Un adevărat război mediatic, cu informările și dezinformările specifice.
   În teren e liniște, apatie și așteptare, trăsături definitorii ale alegătorului nostru ! Am fost pregătiți, „fezandați” , să staăm departe de „lupta politică” ca și cum ar fi vorba despre alții și nu despre interesele noastre.
   Cel mai grav este că nu ne mai întrebăm.Iată că o fac, împreuna cu dumneavoastră.
 
  – De ce fac protagoniștii luptei atâtea cheltuieli materiale și risipă de energie umană ?
 -Oare atât de mare să fie grija pentru semeni ?                        
- Ce-i animă la luptă ?
  Dacă lupta este aprigă, fie câștigul e pe măsură, fie taberele nu s-au înțeles cum să împartă banul public: cât anume pentru comunitate și cît anume pentru învingători .O astfel de afirmație se întemeiază pe informațiile publice făcute de Curtea de Conturi a României privind cheltuirea banului public.
   Există și varianta exagerat de optimistă : -Totul pentru Comunitate -!
 
   Chiar nu vreți să știți de ce „Partidele”vor să dețină puterea , controlul autorităților locale ?
 
   Ma simt obligat sa va reamintesc câte ceva .
 
 Acolo unde sunt bani publici atracția este uriașă ; sloganul „Totul pentru comunitate”, citit complet- textul, subtextul si contextul- spune că : oameni suntem noi, dar oameni sunt si combatanții; „cuceritorul fortăreței”,”Partidul” care a câștigat alegerile, va fi în toate cele ce sunt ȘI în cele ce nu vor mai fi !
 Asta fiind poveste veche și mereu nouă…
   Politicul de la Centru are mare interes în obținerea victoriei „La locale”pentru că o reușită le va garanta succesul în Alegerile Generale .
images (1)
     Noi, cetățenii comunitîții ce mai putem face ?
 
Prin introducerea votului în urna, ca singurul moment practic al exercițiului democratic, putem stabili „Învingătorul”. VOM ALEGE  acea grupare care a dovedit ca știe MĂSURA, care nu a acționat cu disperare și care poate aduce normalitatea în viața comunității.
  Mai trebui să știm că după „terminarea luptei „, noi alegătorii trebuie să veghem la activitatea noilor organisme ale autorităților locale, în mod organizat și uniți, să-i obligam pe „aleși”, reprezentanții noștri , să dea periodic socoteala de exercitarea mandatului încredințat.
 
                      

Haideți să dovedim că suntem vii și avem capacitatea să cerem reprezentanților noștri să lucreze în interesul Comunității ! 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto www.evenimenteoradea.ro,tecuceni.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo