Criteriul National

Viața comunității- „Prezent și viitor ” Partea a Patra

Viața comunității- „Prezent și viitor ” Partea a Patra
martie 02
00:25 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

coada
Noi și „Parlamentul local”
 
   Ideea fundamentala a unei democratii este guvernarea „poporului pentru popor”.  Un astfel de scop nobil ne face uneori asa de mandri ca ajungem sa  afirmam :
    Noi conducem treburile localitatii !
    -Cine, Noi !? Nu stiu nimic, nu ma bag.
     -Esti sigur „amestecat” pentru ca si tu ti-ai trimis „omul” de incredere sa te reprezinte in forul local.
     – Cum asa ? Eu n-am trimis pe nimeni ! Cine putea sa o faca in locul meu ?
Un astfel de dialog il auzim frecvent , mai ales ca la politica ne pricepem toti.
    Si, totusi, cand noi facem o astfel de politica,cativa lucreaza in locul nostru, iau hotarari care ne privesc ,si, mai mult ,aproba cum sa se cheltuie banii nostri- colectati din plata impozitelor si a taxelor. 
 
     Cat de neatenti si indiferenti suntem cu Dreptul la vot  prin care ne alegem reprezentantii care vor guverna Comunitatea !
Pentru fiecare dintre noi momentul democratic este  numai atunci cand introducem votul in urna !
Este momentul ca o data la patru ani sa ne trezim si sa cunoastem bine pe cel  caruia ii dam votul. Daca va fi ales  ne va reprezinta interesele, nevoile si grijile in Consiliul local, singurul organism care poate  functiona intre alegeri dupa reguli democratice! Practic , „Parlamentul local” decide in locul nostru si ne incarca cu obligatii.
   – N-am crezut ca este chiar asa !
   Ce ar trebui sa facem ?
   -Sa propunem oameni onesti si gospodari ca reprezentanti ai nostri . Cei care au dobandit prin eforturi proprii calitatea de „ Om in Lume ” si care au ca martori faptele .
   Dupa aceea sa mergem la vot sa-i sustinem sa intre in „parlament”.
  – Ar putea fi o mare greseala ca viitorii consilieri sa fie pe aceiasi baricada cu candidatii la functia de primar ; pe „lista”lui… 
   – Cum sa fie o greseala ?
   –    Aceasta ar periclita conducerea transparenta si luarea deciziilor numai in interesul comunitatii . Cele intamplate pana acum , in multe comune si orase, vorbesc de la sine.Prin simplu fapt ca vrea se aiba o LISTA cu oamenii lui” drept consilieri locali,pune la indoiala grija afirmata pentru cetateni si este un semnal ca se doreste ca viitorii consilieri  sa sustina neconditionat proiectele propuse de primar , unele la sugestia  grupurilor de influenta.Votezi LISTA in loc de un OM ! Trage la raspundere „LISTA „!
  – Cum pot face ca sa fie bine ?
    – Du-te  la vot !                                                              
  –   Eu nu votez pentru ca nu-i nici unul mai breaz.
    – Daca tu nu te implici si ca tine multi altii, sa nu te miri ca totul merge prost. Vrei nu vrei , majoritatea hotaraste !
   Noi, cei indiferenti , ramanem numai cu supararea ca suntem condusi de astfel de oameni si exercitam profesia de baza la romani „ASTEPTAREA „. Primarul si Consilierii  alesi de majoritatea care a mers la vot, au legitimitate  sa spuna ca sunt si  REPREZENTANTII nostri ! Fara implicare servim tacut si eficient interesele altora !
 
                          
  Nu lasa pe altul sa faca ceea ce trebuie sa faci tu !
IMPLICA-TE ! Prin votul tau vei contribui la apararea intereselor tale legitime si  nu uita sa veghezi ca banii tai sa fie gestionati corect si eficient !
 Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : mogaflorin.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo