Criteriul National

Viața comunității- „Prezent și viitor ” Partea a Patra

Viața comunității- „Prezent și viitor ” Partea a Patra
martie 02
00:25 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

coada
Noi și „Parlamentul local”
 
   Ideea fundamentala a unei democratii este guvernarea „poporului pentru popor”.  Un astfel de scop nobil ne face uneori asa de mandri ca ajungem sa  afirmam :
    Noi conducem treburile localitatii !
    -Cine, Noi !? Nu stiu nimic, nu ma bag.
     -Esti sigur „amestecat” pentru ca si tu ti-ai trimis „omul” de incredere sa te reprezinte in forul local.
     – Cum asa ? Eu n-am trimis pe nimeni ! Cine putea sa o faca in locul meu ?
Un astfel de dialog il auzim frecvent , mai ales ca la politica ne pricepem toti.
    Si, totusi, cand noi facem o astfel de politica,cativa lucreaza in locul nostru, iau hotarari care ne privesc ,si, mai mult ,aproba cum sa se cheltuie banii nostri- colectati din plata impozitelor si a taxelor. 
 
     Cat de neatenti si indiferenti suntem cu Dreptul la vot  prin care ne alegem reprezentantii care vor guverna Comunitatea !
Pentru fiecare dintre noi momentul democratic este  numai atunci cand introducem votul in urna !
Este momentul ca o data la patru ani sa ne trezim si sa cunoastem bine pe cel  caruia ii dam votul. Daca va fi ales  ne va reprezinta interesele, nevoile si grijile in Consiliul local, singurul organism care poate  functiona intre alegeri dupa reguli democratice! Practic , „Parlamentul local” decide in locul nostru si ne incarca cu obligatii.
   – N-am crezut ca este chiar asa !
   Ce ar trebui sa facem ?
   -Sa propunem oameni onesti si gospodari ca reprezentanti ai nostri . Cei care au dobandit prin eforturi proprii calitatea de „ Om in Lume ” si care au ca martori faptele .
   Dupa aceea sa mergem la vot sa-i sustinem sa intre in „parlament”.
  – Ar putea fi o mare greseala ca viitorii consilieri sa fie pe aceiasi baricada cu candidatii la functia de primar ; pe „lista”lui… 
   – Cum sa fie o greseala ?
   –    Aceasta ar periclita conducerea transparenta si luarea deciziilor numai in interesul comunitatii . Cele intamplate pana acum , in multe comune si orase, vorbesc de la sine.Prin simplu fapt ca vrea se aiba o LISTA cu oamenii lui” drept consilieri locali,pune la indoiala grija afirmata pentru cetateni si este un semnal ca se doreste ca viitorii consilieri  sa sustina neconditionat proiectele propuse de primar , unele la sugestia  grupurilor de influenta.Votezi LISTA in loc de un OM ! Trage la raspundere „LISTA „!
  – Cum pot face ca sa fie bine ?
    – Du-te  la vot !                                                              
  –   Eu nu votez pentru ca nu-i nici unul mai breaz.
    – Daca tu nu te implici si ca tine multi altii, sa nu te miri ca totul merge prost. Vrei nu vrei , majoritatea hotaraste !
   Noi, cei indiferenti , ramanem numai cu supararea ca suntem condusi de astfel de oameni si exercitam profesia de baza la romani „ASTEPTAREA „. Primarul si Consilierii  alesi de majoritatea care a mers la vot, au legitimitate  sa spuna ca sunt si  REPREZENTANTII nostri ! Fara implicare servim tacut si eficient interesele altora !
 
                          
  Nu lasa pe altul sa faca ceea ce trebuie sa faci tu !
IMPLICA-TE ! Prin votul tau vei contribui la apararea intereselor tale legitime si  nu uita sa veghezi ca banii tai sa fie gestionati corect si eficient !
 Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : mogaflorin.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo