Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Şaptea

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Şaptea
martie 13
16:30 2016
 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

constiinta
Nu exista o reteta anume. Cati oameni, tot atatea reusite sau esecuri! Sau ,pentru anumite perioade le pot avea pe amandoua!
 
  Ca unul care” a fost in Arcadia”, pot spune, acum, dupa evenimentele traite ca luptator, ca NU exista reusita fara truda si umilinte !
 
  Ai cazut ,aduna-te si continua, vezi ceea ce ti se arata ca fiind calea reusitei.
 Nu da vina pe altii, cauza fiind in interiorul tau si in refuzul de a vedea ceea ce statea in puterea ta.
etinarc
On the Arcadian Theme. Copy of Nicholas Poussin's Et in Arcadia
  
Astazi, daca spui unui adolescent ca ai cunoscut copii ,de sapte ani,  care se sculau la ora 4 dimineata pentru a-si face lectiile, iar cand a fost la liceu, acelasi baiat,  statea la internat  si , prin forta sa interioara, se trezea la orele 4-5 dimineata, fara ceas desteptator si se ducea in sala de clasa pentru a invata, in jur fiind stapana tacerea noptii,crezi ca sunt fabulatii ,si ,iti vine sa suni la „protectia copilului”?
  
   Cele intamplate personajului nostru se repeta la multi tineri  contemporani, sub forme actualizate (se acrediteaza ideea falsa, iluzia, ca totul e usor, daca „gandesti pozitiv” ).
 
    Toti cei inzestrati si cu vointa de a fi invingatori au o atitudine responsabila fata de munca si un respect fata de cei care trudesc. Acestia au trait suficiente esecuri si umilinte pana au reusit sa ajunga unde si-au dorit, iar, odata ajunsi sus, efortul trebuie sa continue, lupta nu s-a sfarsit.
 
  E o zicere plina de inteles: „Mai  bine  sa  NU  fii, decat sa nu mai  ESTI „.
 
  Inchei,  simplele mele reflectii , cu o RUGACIUNE :
 
  ” Sa-mi dea Domnul puterea de a accepta ce NU pot schimba,
 
    Curajul de a schimba CE pot, 
    si
    Intelepciunea de a pricepe ce pot si ce nu pot „
 
      Semneaza: ” Cel  ce cauta”

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto :www.parnasse.comwww.gammainstitute.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo