Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Şaptea

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Şaptea
martie 13
16:30 2016
 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

constiinta
Nu exista o reteta anume. Cati oameni, tot atatea reusite sau esecuri! Sau ,pentru anumite perioade le pot avea pe amandoua!
 
  Ca unul care” a fost in Arcadia”, pot spune, acum, dupa evenimentele traite ca luptator, ca NU exista reusita fara truda si umilinte !
 
  Ai cazut ,aduna-te si continua, vezi ceea ce ti se arata ca fiind calea reusitei.
 Nu da vina pe altii, cauza fiind in interiorul tau si in refuzul de a vedea ceea ce statea in puterea ta.
etinarc
On the Arcadian Theme. Copy of Nicholas Poussin's Et in Arcadia
  
Astazi, daca spui unui adolescent ca ai cunoscut copii ,de sapte ani,  care se sculau la ora 4 dimineata pentru a-si face lectiile, iar cand a fost la liceu, acelasi baiat,  statea la internat  si , prin forta sa interioara, se trezea la orele 4-5 dimineata, fara ceas desteptator si se ducea in sala de clasa pentru a invata, in jur fiind stapana tacerea noptii,crezi ca sunt fabulatii ,si ,iti vine sa suni la „protectia copilului”?
  
   Cele intamplate personajului nostru se repeta la multi tineri  contemporani, sub forme actualizate (se acrediteaza ideea falsa, iluzia, ca totul e usor, daca „gandesti pozitiv” ).
 
    Toti cei inzestrati si cu vointa de a fi invingatori au o atitudine responsabila fata de munca si un respect fata de cei care trudesc. Acestia au trait suficiente esecuri si umilinte pana au reusit sa ajunga unde si-au dorit, iar, odata ajunsi sus, efortul trebuie sa continue, lupta nu s-a sfarsit.
 
  E o zicere plina de inteles: „Mai  bine  sa  NU  fii, decat sa nu mai  ESTI „.
 
  Inchei,  simplele mele reflectii , cu o RUGACIUNE :
 
  ” Sa-mi dea Domnul puterea de a accepta ce NU pot schimba,
 
    Curajul de a schimba CE pot, 
    si
    Intelepciunea de a pricepe ce pot si ce nu pot „
 
      Semneaza: ” Cel  ce cauta”

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto :www.parnasse.comwww.gammainstitute.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo