Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Şasea

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Şasea
martie 09
12:03 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Medicul tău… eşti chiar tu!
 
 I-can-believe-and-hope Cu mulţi ani în urmă am discutat cu un medic care trata bolnavul prezent în faţa lui şi nu tratamentul indicat la boala de care suferea , ci aşa la modul general. O să mi se pară ceva normal, însă în fapt lucrurile nu stau de o asemenea manieră ci poate chiar într-un mod schimbat.
   Acest medic precum şi mulţi alţii la fel de anonimi , căruia i-am cerut medicamente pentru a nu mai avea o stare neplăcuta dupa ce mâncam, mi-a spus citez „că eu ştiu cel mai bine să mă tratez.” Cum, l-am întrebat.
Astfel am luat aminte la ce alimente îmi provoca acea stare neplacuta şi  am decis a nu le mai consuma. Practic am uitat de ele  şi am urmat sfatul „asociază la aceasta şi credinţa că vei fi sănătos .”
Aşa am făcut şi n-am mai ştiut de acele simptome neplăcute şi nici de altele.
   Peste ani am înţeles ca procedând aşa înlăturasem chiar cauza bolii; medicamentele pot doar ameliora, pentru un timp, efectele, manifestările bolii.
   Vindecarea are trei părţi : tratarea efectelor; eliminarea cauzelor şi refacerea energetică, adică acea forţă vitală ce ne dă bucuria de a trăi.
    Printre cauzele majore trebuie să reţinem gândurile negative ( supărări, ura, invidie s.a) care duc la îmbolnăvirea trupului, nu imediat, ci atunci când sunt îndeplinite condiţiile manifestării bolii. Noi confundăm condiţiile cu cauzele. Exemplele lămuresc. Un profesor fusese schimbat din funcţia efemeră şi întâmplătoare de director şi, din acel moment ,gânduri negre şi de răzbunare i-au fost „prietene”multă vreme; nu le exterioriza, îl măcinau în interior. Aşa ca din senin , peste vreo doi ani de ” lupte interne” se îmbolnăveşte de psoriazis; nici azi , după 15 ani, nu s-a vindecat , pentru că nu uită şi nu iartă „acea lovitură”.
   Organismul nostru asculta de vocea inimii; auzi ce-ţi spune şi caută să te conformezi  ! 
Sigur nu te va îndemna să umbli cu sacoaşa de medicamente după tine ! Stiu că şi dumneavoastră aţi auzit şi simţit pe propria piele că  X „S-a îmbolnăvit de inimă rea „. Inima, vocea noastră interioră, ne şopteşte mereu, iar noi , fie nu suntem acasă, fie nu vrem să auzim . Rezultatele se vor vedea !
 Închei aici cu acel îndemn ce practic mă urmăreşte şi pe care vi-l împărtăşesc şi dumneavoastră :
Ai incredere in tine necondiţionat şi total! Numai astfel vei fi propriul tău medic !  
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : adevarul2012.blogspot.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo