Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Şasea

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Şasea
martie 09
12:03 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Medicul tău… eşti chiar tu!
 
 I-can-believe-and-hope Cu mulţi ani în urmă am discutat cu un medic care trata bolnavul prezent în faţa lui şi nu tratamentul indicat la boala de care suferea , ci aşa la modul general. O să mi se pară ceva normal, însă în fapt lucrurile nu stau de o asemenea manieră ci poate chiar într-un mod schimbat.
   Acest medic precum şi mulţi alţii la fel de anonimi , căruia i-am cerut medicamente pentru a nu mai avea o stare neplăcuta dupa ce mâncam, mi-a spus citez „că eu ştiu cel mai bine să mă tratez.” Cum, l-am întrebat.
Astfel am luat aminte la ce alimente îmi provoca acea stare neplacuta şi  am decis a nu le mai consuma. Practic am uitat de ele  şi am urmat sfatul „asociază la aceasta şi credinţa că vei fi sănătos .”
Aşa am făcut şi n-am mai ştiut de acele simptome neplăcute şi nici de altele.
   Peste ani am înţeles ca procedând aşa înlăturasem chiar cauza bolii; medicamentele pot doar ameliora, pentru un timp, efectele, manifestările bolii.
   Vindecarea are trei părţi : tratarea efectelor; eliminarea cauzelor şi refacerea energetică, adică acea forţă vitală ce ne dă bucuria de a trăi.
    Printre cauzele majore trebuie să reţinem gândurile negative ( supărări, ura, invidie s.a) care duc la îmbolnăvirea trupului, nu imediat, ci atunci când sunt îndeplinite condiţiile manifestării bolii. Noi confundăm condiţiile cu cauzele. Exemplele lămuresc. Un profesor fusese schimbat din funcţia efemeră şi întâmplătoare de director şi, din acel moment ,gânduri negre şi de răzbunare i-au fost „prietene”multă vreme; nu le exterioriza, îl măcinau în interior. Aşa ca din senin , peste vreo doi ani de ” lupte interne” se îmbolnăveşte de psoriazis; nici azi , după 15 ani, nu s-a vindecat , pentru că nu uită şi nu iartă „acea lovitură”.
   Organismul nostru asculta de vocea inimii; auzi ce-ţi spune şi caută să te conformezi  ! 
Sigur nu te va îndemna să umbli cu sacoaşa de medicamente după tine ! Stiu că şi dumneavoastră aţi auzit şi simţit pe propria piele că  X „S-a îmbolnăvit de inimă rea „. Inima, vocea noastră interioră, ne şopteşte mereu, iar noi , fie nu suntem acasă, fie nu vrem să auzim . Rezultatele se vor vedea !
 Închei aici cu acel îndemn ce practic mă urmăreşte şi pe care vi-l împărtăşesc şi dumneavoastră :
Ai incredere in tine necondiţionat şi total! Numai astfel vei fi propriul tău medic !  
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : adevarul2012.blogspot.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro