Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Treia

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Treia
martie 02
00:17 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

alegeri
PRIMARUL „etern” versus PRIMARUL „de ocazie”

 

    Realitatile recente au evidentiat ,cu exemple concrete , ce inseamna sa fii Primarul  „Etern”; a se vedea fostii primari de la: Constanta, Iasi,Pitesti, Piatra-Neamt, Bucuresti s.a
   Primarul „de ocazie” a fost definit recent de un fost mare tenismen , atunci cand a afirmat ca ar candida la functia de primar al Capitalei pentru – a rezolva problema Arenei Nationale-.Numai atat  ?
 
    V-ati intrebat de ce actualii primari  vor un nou mandat ? 
 Cu siguranta ca nu. Ati luat de bune afirmatiile lor precum ca vor sa termine lucrarile incepute si chiar proiectele pentru care s-au facut mai multe studii de fezabilitate, evident din bani publici. 
  Ar trebui sa stim ca un candidat la functia de primar „etern” si-a depasit demult limitele competentei, insa este fie innebunit dupa putere, fie captiv unor grupuri de interese, care vor mentinerea administratorului banilor publici . Acest grup poate fi unul politic-PARTIDUL- sau un grup economic.Nu excludem buna-credinta a unor primari dovediti bun gospodari si onesti care ar face un deserviciu comunitatii daca nu ar candida pentru un nou mandat.  
  Cata vreme vor lucra in concordanta cu intersul public ,transparent si cu respectarea legilor, nu avem obiectii inainte de a-i vedea la treaba.
   Proiectul prezentat public de catre  candidatul la functia primar ,chiar daca coincide cu cel al „grupului de sustinere”, se prezuma ca este in acord cu  interesele comunitatii . Dincolo de aparente ,  poate fi o forma de „loby”pentru ca „sustinatorii” sa primeasca ulterior lucrari din bani publici, lucrari care, de foarte multe ori,nu vor fi necesare si oportune(vezi gropile dupa ce asfaltul este turnat).
  Este absolut necesar sa stim cine este in spatele candidatului la functia de primar si ce il determina la „lupta”.Sa-i cerem aceste informatii ,si, dupa verificare, sa facem public adevarul despre acesta. 
  Un candidat care nu a stiut sa-si administreze propria viata si gospodarie,care nu are arta masurii si a relatiilor sociale, cum il puteti , prin vot,credita si investi cu functia deADMINISTRATOR -SEF al comunitatii locale ?
   E vremea pentru schimbare pentru a fi mai bine pentru TOTI !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto tribuna.md

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo