Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Treia

Viața comunității. Prezent și viitor Partea a Treia
martie 02
00:17 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

alegeri
PRIMARUL „etern” versus PRIMARUL „de ocazie”

 

    Realitatile recente au evidentiat ,cu exemple concrete , ce inseamna sa fii Primarul  „Etern”; a se vedea fostii primari de la: Constanta, Iasi,Pitesti, Piatra-Neamt, Bucuresti s.a
   Primarul „de ocazie” a fost definit recent de un fost mare tenismen , atunci cand a afirmat ca ar candida la functia de primar al Capitalei pentru – a rezolva problema Arenei Nationale-.Numai atat  ?
 
    V-ati intrebat de ce actualii primari  vor un nou mandat ? 
 Cu siguranta ca nu. Ati luat de bune afirmatiile lor precum ca vor sa termine lucrarile incepute si chiar proiectele pentru care s-au facut mai multe studii de fezabilitate, evident din bani publici. 
  Ar trebui sa stim ca un candidat la functia de primar „etern” si-a depasit demult limitele competentei, insa este fie innebunit dupa putere, fie captiv unor grupuri de interese, care vor mentinerea administratorului banilor publici . Acest grup poate fi unul politic-PARTIDUL- sau un grup economic.Nu excludem buna-credinta a unor primari dovediti bun gospodari si onesti care ar face un deserviciu comunitatii daca nu ar candida pentru un nou mandat.  
  Cata vreme vor lucra in concordanta cu intersul public ,transparent si cu respectarea legilor, nu avem obiectii inainte de a-i vedea la treaba.
   Proiectul prezentat public de catre  candidatul la functia primar ,chiar daca coincide cu cel al „grupului de sustinere”, se prezuma ca este in acord cu  interesele comunitatii . Dincolo de aparente ,  poate fi o forma de „loby”pentru ca „sustinatorii” sa primeasca ulterior lucrari din bani publici, lucrari care, de foarte multe ori,nu vor fi necesare si oportune(vezi gropile dupa ce asfaltul este turnat).
  Este absolut necesar sa stim cine este in spatele candidatului la functia de primar si ce il determina la „lupta”.Sa-i cerem aceste informatii ,si, dupa verificare, sa facem public adevarul despre acesta. 
  Un candidat care nu a stiut sa-si administreze propria viata si gospodarie,care nu are arta masurii si a relatiilor sociale, cum il puteti , prin vot,credita si investi cu functia deADMINISTRATOR -SEF al comunitatii locale ?
   E vremea pentru schimbare pentru a fi mai bine pentru TOTI !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto tribuna.md

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro