Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea Întâi

Viața comunității. Prezent și viitor  Partea Întâi
martie 01
23:22 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

consilier necunoscut

Ce-i un Consilier local ?

 Majoritatea știm că respectivul/ respectivii au un regim aparte, deoarece sunt aleși, o daă la patru ani, prin vot de către locuitorii unității administrativ-teritoriale.Iar aceasta nu e totul. Fiecare se bucură și de privilegii și primește o indemnizație în bani , din banii noștri, pentru prezență (nu muncă depusă !) la ședințele Consiliului, că este omul  lui…cât și alte „informații”din  folclor.
 
   Dacă-i așa de simplu de ce concurența nu-i mare ?
 
Șansa de a fi ales este foarte mare numai dacă „ești al cuiva” sau faci parte dintr-un partid. Așa de capul tău, nu poți să speri că vei deveni Consilier !
   O astfel de imagine, repetată la infinit, a reușit să treacă în derizoriu funcția de Consilier local,un fel de trepăduș al primarului.
 
     Cine are interes să pepetueze o astfel de imagine când în fapt Consilierul local este Democrația în acțiune  ?
 
Răspunsul îl găsim în Legea administrației publice locale -Atribuțiile Consiliului local.
   Veți observa câte cunoștințe trebuie să aibă un consilier adevărat. Chiar denumirea e plină de semnificații :omul care conseiază, care dă sfaturi altcuiva, în probleme unde este, conform  fișei postului cunoscător(specialist).La acestea se adaugă obligatoriu o conduită morală impecabilă. Lupta în CONSILIU este „la baionetă”pentru crearea majorității legale necesară adoptării  Hotărârilor.
   Acum înțelegem de ce PRIMARUL vrea să aibă majoritatea în Consiliu! Primarul , cu aparatul său de specialitate, este cel care întocmește proiectele , le înaintează, sub forma de PROPUNERI, consiliului ,care le aprobă sau le respinge prin Hotărâre.În al cui interes real au fost adoptate „legile locale”-hotărârile, se va constata dupa ce vor fi aplicate.Se prezumă că toate sunt în interesul comunității locale!
    Fără un Consiliu alcătuit din oameni bine pregătiți, cu Școala Vieții la zi si rezistenți la tentativele de corupere, nu avem garanția că alegerile vor aduce schimbarea în bine, mai ales acolo unde faptele au dovedit reaua-credință a multor autorități locale.
 
     Fiecare dintre noi să acorde cel puțin aceiași importanță persoanei-candidat pentru CONSILIER, câtă considerație avem pentru candidatul la funcția de PRIMAR.
   Cunoașterea valorii candidaților este cheia alegerii unei administratți competente și oneste.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro