Criteriul National

Viața comunității. Prezent și viitor Partea Întâi

Viața comunității. Prezent și viitor  Partea Întâi
martie 01
23:22 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

consilier necunoscut

Ce-i un Consilier local ?

 Majoritatea știm că respectivul/ respectivii au un regim aparte, deoarece sunt aleși, o daă la patru ani, prin vot de către locuitorii unității administrativ-teritoriale.Iar aceasta nu e totul. Fiecare se bucură și de privilegii și primește o indemnizație în bani , din banii noștri, pentru prezență (nu muncă depusă !) la ședințele Consiliului, că este omul  lui…cât și alte „informații”din  folclor.
 
   Dacă-i așa de simplu de ce concurența nu-i mare ?
 
Șansa de a fi ales este foarte mare numai dacă „ești al cuiva” sau faci parte dintr-un partid. Așa de capul tău, nu poți să speri că vei deveni Consilier !
   O astfel de imagine, repetată la infinit, a reușit să treacă în derizoriu funcția de Consilier local,un fel de trepăduș al primarului.
 
     Cine are interes să pepetueze o astfel de imagine când în fapt Consilierul local este Democrația în acțiune  ?
 
Răspunsul îl găsim în Legea administrației publice locale -Atribuțiile Consiliului local.
   Veți observa câte cunoștințe trebuie să aibă un consilier adevărat. Chiar denumirea e plină de semnificații :omul care conseiază, care dă sfaturi altcuiva, în probleme unde este, conform  fișei postului cunoscător(specialist).La acestea se adaugă obligatoriu o conduită morală impecabilă. Lupta în CONSILIU este „la baionetă”pentru crearea majorității legale necesară adoptării  Hotărârilor.
   Acum înțelegem de ce PRIMARUL vrea să aibă majoritatea în Consiliu! Primarul , cu aparatul său de specialitate, este cel care întocmește proiectele , le înaintează, sub forma de PROPUNERI, consiliului ,care le aprobă sau le respinge prin Hotărâre.În al cui interes real au fost adoptate „legile locale”-hotărârile, se va constata dupa ce vor fi aplicate.Se prezumă că toate sunt în interesul comunității locale!
    Fără un Consiliu alcătuit din oameni bine pregătiți, cu Școala Vieții la zi si rezistenți la tentativele de corupere, nu avem garanția că alegerile vor aduce schimbarea în bine, mai ales acolo unde faptele au dovedit reaua-credință a multor autorități locale.
 
     Fiecare dintre noi să acorde cel puțin aceiași importanță persoanei-candidat pentru CONSILIER, câtă considerație avem pentru candidatul la funcția de PRIMAR.
   Cunoașterea valorii candidaților este cheia alegerii unei administratți competente și oneste.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo