Criteriul National

Viața comunității – ” Rătăcind prin Viaţă !” Partea a Optsprezecea

Viața comunității – ” Rătăcind prin Viaţă !” Partea a Optsprezecea
aprilie 10
07:33 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

curaj

Rătăcind prin Viaţă…
 
   Am să vă spun o istorioară recentă despre un om ajuns şomer.
O să mi replicaţi şi chiar o să mi spuneţi că auziţi frecvent depre şomeri , sşi, o să refuzati sa continuaţi de a lectura… Cei care vor continua, cu siguranţă că se vor regasi chiar ei ca fiind personaje posibile ale povestirii.
 
   Omul nostru, trecut de 45 de ani, a fost dat în şomaj. Şomajul nu-l deranja atât de mult, era însă îngrozit că nu va mai avea şef !
 Îi era teama că nu mai are pe cineva care să-i spună ce sa facă !
 Toata viaţa  a facut ce i s-a spus de către alţii şi a considerat că-i bine.
 
     SINGUR NU ŞTIE SĂ FACĂ NIMIC !!!
 
 Am încercat să-l ajut pe FRICOSUL nostru, nu prin a-i fi şef, CI spunându-i cele de mai jos .
 
 Ajungi la o astfel de trăire atunci când :
 
  1. Îi laşi pe alţii să gândească în locul tău! Poate de aceea îţi este comod şi n-ai nicio grijă, chiar te lauzi : eu nu le am pe astea !
Azi aşa, mâine tot aşa, te-ai obişnuit cu Lenea de a gândi si-ţi este bine.
Obişnuinţa a devenit a doua Natura. Parcă aşa te-ai născut!
 
   2.Ajutat de „OBISNUINŢĂ” nu mai gândeşti cu capul tău, „cumperi  de-a gata „. Mai mult decât atât, ajungi să crezi,în mod uşuratic, că tu esti Şefu’ ,devreme ce altul gândeşte pentru tine.
 
   3. Starea aceasta de „Bine” nu va dura o veşnicie, deoarece auzi şi vezi şi tu că , în cazul altora, Şefu’ nu mai e . „Fie moare măgarul , fie pierde samarul „, şi, adio firmă şi/sau sef !
 
 Gata ! Atuci va erupe în mintea ta izvorul NELINIŞTII : FRICA.
Aceasta creşte precum Făt-Frumos şi preia controlul vieţii tale.
Ai cedat comanda -Fricii- , vei asculta de ea . Şefu’ ştia de mult asta şi te-a făcut să crezi că fără el eşti ca şi mort. Muncă şi iar muncă , să n-ai timp sa începi să gândeşti.
 
 Abia acum te întrebi : Ce-am facut cu viaţa mea ?
 
ÎNTREBAREA pe care ţi-ai adresat-o este începutul schimbării .Da, se poate !
 
        CUM ?
 
  1. Să gândeşti cu INIMA , iar mintea să găsească soluţiile pentru aplicarea Simţirii inimii; aşa cum ai trudit la Şefu’ o poţi face şi pentru tine ! Din Inimă vine Curajul. Chiar din acea zi începi să munceşti voluntar pentru a-ţi dovedi că poti.
 
  2.Alungă FRICA ! Este doar o iluzie în mintea ta, injectată de alţii, cum ar fi Şefu'; 
   Fii Vasilică fără de FRICĂ !
Vei înţelege că ai VOINŢA să faci ceea ce doreşti. Vei învăţa să-ţi limitezi dorinţele la câteva, în raport de locul şi timpul unde trăieşti.
Dorinţele se realizează numai prin acţiune.
 
       Văzând  şi  făcând !
 
  Ajuns la un astfel de respect pentru SINE l-ai abandonat pe „Rătăcitu’. Poţi să strigi în Piaţa Mare : 
 
     Am reuşit !!!  Sunt propriul meu şef !
Sursa foto :www.tumblr.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo