Criteriul National

Viața comunității – ” Rătăcind prin Viaţă !” Partea a Optsprezecea

Viața comunității – ” Rătăcind prin Viaţă !” Partea a Optsprezecea
aprilie 10
07:33 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

curaj

Rătăcind prin Viaţă…
 
   Am să vă spun o istorioară recentă despre un om ajuns şomer.
O să mi replicaţi şi chiar o să mi spuneţi că auziţi frecvent depre şomeri , sşi, o să refuzati sa continuaţi de a lectura… Cei care vor continua, cu siguranţă că se vor regasi chiar ei ca fiind personaje posibile ale povestirii.
 
   Omul nostru, trecut de 45 de ani, a fost dat în şomaj. Şomajul nu-l deranja atât de mult, era însă îngrozit că nu va mai avea şef !
 Îi era teama că nu mai are pe cineva care să-i spună ce sa facă !
 Toata viaţa  a facut ce i s-a spus de către alţii şi a considerat că-i bine.
 
     SINGUR NU ŞTIE SĂ FACĂ NIMIC !!!
 
 Am încercat să-l ajut pe FRICOSUL nostru, nu prin a-i fi şef, CI spunându-i cele de mai jos .
 
 Ajungi la o astfel de trăire atunci când :
 
  1. Îi laşi pe alţii să gândească în locul tău! Poate de aceea îţi este comod şi n-ai nicio grijă, chiar te lauzi : eu nu le am pe astea !
Azi aşa, mâine tot aşa, te-ai obişnuit cu Lenea de a gândi si-ţi este bine.
Obişnuinţa a devenit a doua Natura. Parcă aşa te-ai născut!
 
   2.Ajutat de „OBISNUINŢĂ” nu mai gândeşti cu capul tău, „cumperi  de-a gata „. Mai mult decât atât, ajungi să crezi,în mod uşuratic, că tu esti Şefu’ ,devreme ce altul gândeşte pentru tine.
 
   3. Starea aceasta de „Bine” nu va dura o veşnicie, deoarece auzi şi vezi şi tu că , în cazul altora, Şefu’ nu mai e . „Fie moare măgarul , fie pierde samarul „, şi, adio firmă şi/sau sef !
 
 Gata ! Atuci va erupe în mintea ta izvorul NELINIŞTII : FRICA.
Aceasta creşte precum Făt-Frumos şi preia controlul vieţii tale.
Ai cedat comanda -Fricii- , vei asculta de ea . Şefu’ ştia de mult asta şi te-a făcut să crezi că fără el eşti ca şi mort. Muncă şi iar muncă , să n-ai timp sa începi să gândeşti.
 
 Abia acum te întrebi : Ce-am facut cu viaţa mea ?
 
ÎNTREBAREA pe care ţi-ai adresat-o este începutul schimbării .Da, se poate !
 
        CUM ?
 
  1. Să gândeşti cu INIMA , iar mintea să găsească soluţiile pentru aplicarea Simţirii inimii; aşa cum ai trudit la Şefu’ o poţi face şi pentru tine ! Din Inimă vine Curajul. Chiar din acea zi începi să munceşti voluntar pentru a-ţi dovedi că poti.
 
  2.Alungă FRICA ! Este doar o iluzie în mintea ta, injectată de alţii, cum ar fi Şefu'; 
   Fii Vasilică fără de FRICĂ !
Vei înţelege că ai VOINŢA să faci ceea ce doreşti. Vei învăţa să-ţi limitezi dorinţele la câteva, în raport de locul şi timpul unde trăieşti.
Dorinţele se realizează numai prin acţiune.
 
       Văzând  şi  făcând !
 
  Ajuns la un astfel de respect pentru SINE l-ai abandonat pe „Rătăcitu’. Poţi să strigi în Piaţa Mare : 
 
     Am reuşit !!!  Sunt propriul meu şef !
Sursa foto :www.tumblr.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro