Criteriul National

Viața comunității – „Realități ignorate ”- Partea a Treizeci și Șaptea

Viața comunității – „Realități ignorate ”- Partea a Treizeci și Șaptea
mai 19
09:10 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Nu pot mânca pe stomacul gol !
s
 
   În epoca ” Nutriționiștilor ” , omul obișnuit se hrănește după cum a fost crescut de părinții săi. Ce-i dădea mama a fost și este bun !
 
   Ce-i rău pentru altul, e bun pentru el !
 
  Am asistat involuntar la o scenă în parc, cand doi „Hocheisti ” se asezasera pe o banca , au scos merindele – ouă, brânză , slănină și ceapă – , dar nu îndrăzneau să se apuce de mâncat. Se priveau cu subînțeles, până când unul spune -” Băi, nu vezi că mâncarea nu merge pe stomacul gol !  „  „Colega ” l-a aprobat  și tacticos, scoate din buzunar o sticluță cu TĂRIE. Servesc fiecare câte o dușcă, după un ritual propriu, se înveselesc brusc și , cu voie bună , încep să mănânce.
 
   Anonimii noștri confirmă zicala : Cea mai bună dietă e aceea care nu-ți face rău !
 
    În materie de hrană ( Atenție ! Nu vorbesc de produse alimentare, multe te otrăvesc , nu te hrănesc.) cel mai bun NUTRIȚIONIST ești chiar tu !
 
     Puține sfaturi ale nutriționoniștilor sunt eficiente,deși se afirmă că sunt personalizate,  aceasta  pentru că , pe de o parte, experimentul se face chiar pe corpul tău, iar, pe de altă parte, fiecare om are metabolismul său, „educat” de-a lungul vieții, cu obiceiurile alimentare specifice mediului în care a trăit .
   Așa se explică faptul că cei mai mulți bolnavi cu afecțiuni digestive și endocrine sunt cei care mănâncă „modern „ sau după sfaturile nutriționiștilor, prezenți peste tot, la fel ca farmaciile.
    Cei care n-au timp să asculte astfel de sfaturi, oamenii obișnuiți, anonimi, se hrănesc dupa obiceiul strămoseșc, n-au nevoie de medicamente sau suplimente alimentare (nu hrănitoare !).
       Incearca si tu : 
        – Să te HRANEȘTI  numai cu ceea ce face bine organismului tău !
 
- Să mănânci mereu cu VOIE BUNĂ !
 
                    
-  Să te relaxezi o jumătate de oră după ce ai mâncat, să-ți tihnească hrana !
 
   – Orice ar fi, să-ți păstrezi Bucuria de a trăi !
Sursa foto  unica.md
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo