Criteriul National

Viața comunității – „Realități ignorate ”- Partea a Treizeci și Șaptea

Viața comunității – „Realități ignorate ”- Partea a Treizeci și Șaptea
mai 19
09:10 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Nu pot mânca pe stomacul gol !
s
 
   În epoca ” Nutriționiștilor ” , omul obișnuit se hrănește după cum a fost crescut de părinții săi. Ce-i dădea mama a fost și este bun !
 
   Ce-i rău pentru altul, e bun pentru el !
 
  Am asistat involuntar la o scenă în parc, cand doi „Hocheisti ” se asezasera pe o banca , au scos merindele – ouă, brânză , slănină și ceapă – , dar nu îndrăzneau să se apuce de mâncat. Se priveau cu subînțeles, până când unul spune -” Băi, nu vezi că mâncarea nu merge pe stomacul gol !  „  „Colega ” l-a aprobat  și tacticos, scoate din buzunar o sticluță cu TĂRIE. Servesc fiecare câte o dușcă, după un ritual propriu, se înveselesc brusc și , cu voie bună , încep să mănânce.
 
   Anonimii noștri confirmă zicala : Cea mai bună dietă e aceea care nu-ți face rău !
 
    În materie de hrană ( Atenție ! Nu vorbesc de produse alimentare, multe te otrăvesc , nu te hrănesc.) cel mai bun NUTRIȚIONIST ești chiar tu !
 
     Puține sfaturi ale nutriționoniștilor sunt eficiente,deși se afirmă că sunt personalizate,  aceasta  pentru că , pe de o parte, experimentul se face chiar pe corpul tău, iar, pe de altă parte, fiecare om are metabolismul său, „educat” de-a lungul vieții, cu obiceiurile alimentare specifice mediului în care a trăit .
   Așa se explică faptul că cei mai mulți bolnavi cu afecțiuni digestive și endocrine sunt cei care mănâncă „modern „ sau după sfaturile nutriționiștilor, prezenți peste tot, la fel ca farmaciile.
    Cei care n-au timp să asculte astfel de sfaturi, oamenii obișnuiți, anonimi, se hrănesc dupa obiceiul strămoseșc, n-au nevoie de medicamente sau suplimente alimentare (nu hrănitoare !).
       Incearca si tu : 
        – Să te HRANEȘTI  numai cu ceea ce face bine organismului tău !
 
- Să mănânci mereu cu VOIE BUNĂ !
 
                    
-  Să te relaxezi o jumătate de oră după ce ai mâncat, să-ți tihnească hrana !
 
   – Orice ar fi, să-ți păstrezi Bucuria de a trăi !
Sursa foto  unica.md
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo