Criteriul National

Viața comunității – „Reînnoirea”- Partea a Treizecea

Viața comunității – „Reînnoirea”- Partea a Treizecea
aprilie 29
10:29 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

Răzbunare  sau IERTARE !!!

 

a-inviat2
  Au trecut 2000 de ani de cand Iisus -Intrupat a murit fizic pentru noi , dar foarte puțini sunt cei care au înțeles ce ne-a transmis prin jertfa lui. 
Celor mulți li s-a spus de veacuri că a făcut TOTUL pentru mântuirea noastră. Mântuire care va fi în Cer și nu aici pe pământ.
 
   Pe noi, muritorii secolului XXI, ne interesează să știm cum să trăim , aici pe pământ, pentru a transforma suferințele și nevoile, un adevărat iad, într-un Rai Terestru. 
 
    Fiul lui Dumnezeu a venit pe pământ , îmbrăcând haina omului, într-o perioadă când Legile Divine erau grav nesocotite, răzbunarea fiind scopul vieții pe pământ. Citiți Vechiul Testament și veți constata câtă violență și cruzime generează răzbunarea !
 
  IUBIREA a fost, este și va fi cheia reînnoirii sufletului nostru !
    Toți suntem fii Tatălui Creator și de aceea trebuie să ne avem ca frații !
    Armonia dintre oameni este făurită și prin IERTAREA celor care au greșit față de noi.
IERTAREA este spre folosul celui care a greșit , dar și a victimei.
NEIERTAREA va crea un fir invizibil între tine și agresor și, astfel, în viitor, destinul tăî va fi mereu legat de destinul său. Iertarea te dezleagă și te desparte de cel care ți-a greșit.
Paste
 
    Să nu uităm : URA uneste mai tare decat  IUBIREA !
  Fie ca odată cu Învierea Domnului să ne reînnoim sufletește , în gând și-n faptă, IUBIREA  și IERTAREA să ne fie călăuze !
 
         Hristos a Înviat !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro