Criteriul National

Viața comunității- Replică la „apartenenţa politică ” –Partea a Şaptesprezecea

Viața comunității- Replică la „apartenenţa politică ” –Partea a Şaptesprezecea
aprilie 09
07:49 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

paler

O replică la „Apartenenţa politică „
 
 
   De ce nu mai credem în Partide ?
S-a repetat continuu, timp de peste un sfert de veac, ideea conform căreia Democraţia fără partide nu se poate! Trebuie cel puţin două forţe politice : de Stânga şi de Dreapta , care să reprezinte interesele diverse ale societăţii.
 Ne-au „copleşit mental „cu aceasta lozincă , astfel încât foarte mulţi chiar au crezut-o. A devenit obişnuinţă, o a doua Natură !
  Vremea vremuieşte şi multe s-au schimbat şi-n mintea oamenilor !
   Chiar partidele ne-au ajutat anul trecut , când  au refuzat guvernarea. Au renunţat de bună voie la scopul declarat al existenţei unui partid : preluarea puterii şi guvernarea ţării .
  Dupa o astfel de „DECLARAŢIE de abandon a luptei ” mai speraţi voi, cu - apartenenţa politică-de Stânga sau de Dreapta , să ne aburiţi cu „interesul naţional ” şi „Binele comun”?
 
    Din acest moment posibilitatea alegerii de către noi între Stânga- Dreapta sau Oameni competenţi poate fi făcută în cunoştinţă de cauză. Toate cărţile sunt pe masă! 
Nu mai putem aştepta vreun semn de respect de la cei care nu au măsură.Dacă şi aşa mai credem în cei- fără nume, fără merit- dosiţi sub sigla Partidului şi-i alegem ca reprezentanţi ai nostri , ne merităm consecinţele !
 
Vom trăi mai bine numai atunci când vom vedea şi înţelege ce se întâmplă cu noi şi în jurul nostru !
Sursa foto : ianolia.blogspot.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro