Criteriul National

Viața comunității – „ Şcoala vieţii! ”- Partea a Patruzecea şi Una

Viața comunității – „ Şcoala vieţii! ”- Partea a Patruzecea şi Una
mai 27
10:32 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

SCHIMBAREA este esenţa vieţii !
w
   Într-o vreme cand timpul zboară, 24 de ore par a fi 16 ore, cei mai mulţi dintre noi se rezumă la fuga după cele trei elemente absolut necesare traiului : hrana, locuinţa si îmbrăcaminte.
   Mereu în alergare, nu mai vedem că lumea este în schimbare, şi, odată cu aceasta şi noi. Rămânem fizic şi mental blocaţi în ziua de ieri, ca şi cum trecutul ar fi puntea noastra către ziua de mâine. 
 
   Azi este totul !
 
 Cum să fiu mereu în Prezent ?
 
Văzând şi făcând permanent ceva folositor ţie sau/şi altora !
   Aşteptarea să facă alţii, în special Statul , este păgubitoare. Este însoţită de plictiseală, disperare-revoltă, egoism şi , multe multe , boli.
 
   Majoritatea ne plângem că nu avem bani pentru a face ceea ce credem că ne-ar trebui.Refrenul : N-am bani, n-am bani…(mulţi au însă timp…) nu va aduce bogăţie în viaţa noastră. Şi fără bani putem face foarte multe, prin munca stăruitoare şi în asociere cu cei ca noi.Bogăţia nu înseamnă numai bani.                                                                  
 Bogat este cel care poate dărui celuilalt aflat în nevoie. Când dăruieşti , trăieşti sentimentul că primeşti.
 
   Atenţie ! Cel căruia îi dăruieşti, trebuie să fie apt de a aprecia ajutorul şi să poată spune un sincer mulţumesc.
 
   Solidaritatea umană poate deveni realitate şi sursa de bucurie reciprocă. Ca de exemplu : 
 
  – un coleg s-a îmbolnăvit şi noi, alţi trei colegi, ne oferim să-i rezolvăm lucrările , pentru a-i asigura locul de muncă;
 
  – eu, pensionar, ma ofer voluntar sa iau de la scoala copilul vecinului si sa-l supraveghez pana vin parintii de la lucru;
 
  – eu, student, în mod gratuit , fac lecţii ,în fiecare săptămână, dupa orele de clasă, cu 2-3 elevi, la o disciplină; 
 
  – un grup de adolescenţi ajută bătrânii singuri, care locuiesc în acelaşi bloc cu ei , să-şi facă cumpărăturile.
 
    Despre astfel de SCHIMBĂRI este vorba AZI; de gesturi mici care generează atitudini nobile într-o lume atât de egoistă .Aceasta este adevarata Şcoala a vieŢii !
  Toţi cei care suntem pregătiţi şi am trait schimbarea mentalitatăţii , să trecem de la gândire la înfăptuire !
Sursa foto  : teotrandafir.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro