Criteriul National

Viața comunității- “Sondajele şi nehotărâţii …” –Partea a Şaisprezecea

aprilie 09
07:20 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

vin-ai-nostri-3-728

SONDAJELE  si Nehotărâţii !
 
   Nu a început oficial campania electorală şi… totuşi e în plină desfăşurare !
   Evenimentele adevărate se întâmplă pur şi simplu, n-au nevoie de oficializarea cuiva. Actorii politici sunt maeştri în arta „seducţiei „.
 
    Frecvent sunt date pe piaţă SONDAJE cu opţiunile de vot , cu virtuali candidaţi independenţi sau partide,chiar  înainte de înscrierea oficială în cursa electorală. Urmează analize ale „specialiştilor independenţi „, care vor „să lumineze” alegătorii. 
 
   Tu, alegător cinstit , te-ai intrebat : De ce atâta grabă ?
 
  Nişte procente seci crezi că nu te impresionează ? Pe unii , Nu, pe cei mai mulţi , Da.
 

Da, pentru ca îţi scade voinţa de a căuta să ştii mai mult despre candidaţi şi efectele alegerilor şi ,pe nesimţite, te dirijează să-ţi dai votul celui despre care te-a făcut să crezi că are cel mai multi susţinători. Tu disciplinat, silitor, nu ceri dovada, îţi însuşeşti ce te învaţă televizorul! Nu de alta, dar ai cam uitat ce se striga în momente de curaj : -„Ati mintit poporul cu televizorul ! „De aceea, vrei să fi „în rândul lumii”.  Te simţi uşurat că ştii cu cine votezi (cinstit vorbind, nici nu-ţi dai seama), nu-ţi mai baţi capul şi cu asta !

 
     Pregătit din timp pentru ziua votului, te întreb : Chiar crezi că SONDAJELE îţi arată calea spre binele tău şi al comunităţii ?
 
   Aşteptarile vor fi sigur pe măsura „eforturilor”tale de a alege OMUL potrivit cu interesele comunităţii, din care faci şi tu parte.
 
    Rog , nu vă grăbiţi ! Mai cântăriţi !
Sursa foto : www.slideshare.net
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !
  

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo