Criteriul National

Viața comunității – „ Speranţa şi Interesul ”- Partea a Treizeci și Noua

Viața comunității – „ Speranţa  şi  Interesul ”- Partea a Treizeci și Noua
mai 25
08:20 2016
 

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

speranta
Speranţa  şi  Interesul
 
 
    Două întrebari, ca două forţe, frământă viaţa fiecăruia dintre noi : 
  1.Când se va împlini speranţa ,având drept conţinut dorinţele , mai vechi sau mai noi ?
 
  2. Cum să aleg din multitudinea de dorinţe pe acelea care reprezintă interesele mele vitale ?
 
   Totul este atât de simplu , şi… atât de greu !
 
Este aşa, pentru ca EU trebuie să aleg. Odată făcută alegerea , sunt responsabil de ceea ce mi se întâmplă.
Tocmai asta nu doresc: sa fiu responsabilul vietii mele!
    De ce ?
Am fost „educaţi” să cedăm libertatea , dar şi responsabilitatea altora . Spunem adesea : ceilalţi sunt de vină că nu mă înţeleg şi că eu nu reuşesc!
 
 Cu toate că mulţi am gândit aşa, foarte mulţi şi-au luat destinul în propriile mâini, şi-au limitat Dorinţele la posibilităţile concrete, şi-au prioritizat Interesele şi sunt oameni mulţumiţi de viaţa lor. Sper la o permanentă normalitate , la realizarea intereselor benefice .
wonder
 
    Cauza eşecului este chiar în noi, pentru că , mental, ne-am construit o realitate paralelă cu aceea în care trăim.
  Schimbarea şi adaptarea la Lume, porneşte chiar din mintea şi inima noastră. Să-i înţelegem pe ceilalţi, cu interesele şi speranţele lor, să-i lăsăm în ale lor , atâta vreme cât nu vatămă interesele noastre legitime, ocrotite deopotrivă de lege şi de normele de convieţuire civilizată.
 
   Noi, ca fiinţe cu inteligenţă socială, trebuie să învăţăm continuu, să traim şi să muncim alături de ceilalţi, ca singura cale de a ne satisface interesele şi a apropria Speranţa.
 

   Suntem ceea ce credem că suntem !

Sursa foto  : www.trilulilu.ro 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo