Criteriul National

Viața comunității – ”Strategia alegătorilor ” Partea a Douăzeci şi una

Viața comunității – ”Strategia alegătorilor ” Partea a Douăzeci şi una
aprilie 12
10:22 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

 strategie
STRATEGIA  ALEGĂTORILOR !
 
   Toate informaţiile din mass-media sunt despre partide şi candidaţi, participanţi la cursa electorală.
 Stânga şi Drepta plus candidaţii independenţi -asociaţi îşi fac strategiile şi stabilesc tacticile în detaliu.
 
   Din exterior se observă bine că alegerile nu privesc oamenii care trăiesc în acele unităţi administrative, fiind doar un spectacol  unde ALEGĂTORII sunt ţinuţi pe post de aplaudaci.
 
  Organizatorii spectacolului sunt şi actorii jocului .
Noi, alegătorii suntem scoşi din piesă. Cred că mulţi dintre noi nici nu realizăm că fără distribuirea în vreun rol …suntem doar buni de plată. 
 
     STIMAŢI COMPATRIOŢI !
 
 Vă informez că noi, alegătorii suntem chiar JURIUL CONCURSULUI !
   Noi trebuie să hotărâm câştigătorul după ce a trecut examenul la materiile importante pentru administrarea localităţii noastre.
 
   Una din materii este legată de FINANŢE; care-i situaţia actuală şi ce are de gând să facă; venituri, cheltuieli-pe capitole-eficienţă; personal excedentar s.a
Aceasta în concret, nu să ne prostească cu indicatori statistici mincinoşi .
  Haideţi să ne luăm pânza de pe ochi şi să vedem măcar ceea ce este la vedere, la faţa locului.
 Exemple :
  1. Mergeţi la biblioteca publică unde nu veţi întâlni cititori, numai vreo 8-10 salariaţi ; adunaţi şi cheltuielile cu întreţinerea locaţiei şi paza . Veţi constata cum cheltuiala anuală pentru circa 400 de cititori este de câteva sute de mii lei!
Cui foloseşte aceasta risipă ?
 
  2. În ultima vreme unele primării, deşi au salariaţi peste necesar la acest compartiment, au cesionat creanţele fiscale la mai puţin de jumătate din valoarea lor  unor firme private. 
 Ce încredere să ai în astfel de gestionari şi administratori risipitori cu banul public ?
                            
 
  Acesta să fie rolul nostru în alegerile locale. Să întrebăm şi să primim răspunsuri la obiect.Acesta este rolul ACTORULUI PRINCIPAL, beneficiarul „jocului”. 
Indiferenţa se va plăti în continuare scump şi noi vom fi şi mai săraci.
Sursa foto : www.cogitus.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo