Criteriul National

Viața comunității – ”Strategia alegătorilor ” Partea a Douăzeci şi una

Viața comunității – ”Strategia alegătorilor ” Partea a Douăzeci şi una
aprilie 12
10:22 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

 strategie
STRATEGIA  ALEGĂTORILOR !
 
   Toate informaţiile din mass-media sunt despre partide şi candidaţi, participanţi la cursa electorală.
 Stânga şi Drepta plus candidaţii independenţi -asociaţi îşi fac strategiile şi stabilesc tacticile în detaliu.
 
   Din exterior se observă bine că alegerile nu privesc oamenii care trăiesc în acele unităţi administrative, fiind doar un spectacol  unde ALEGĂTORII sunt ţinuţi pe post de aplaudaci.
 
  Organizatorii spectacolului sunt şi actorii jocului .
Noi, alegătorii suntem scoşi din piesă. Cred că mulţi dintre noi nici nu realizăm că fără distribuirea în vreun rol …suntem doar buni de plată. 
 
     STIMAŢI COMPATRIOŢI !
 
 Vă informez că noi, alegătorii suntem chiar JURIUL CONCURSULUI !
   Noi trebuie să hotărâm câştigătorul după ce a trecut examenul la materiile importante pentru administrarea localităţii noastre.
 
   Una din materii este legată de FINANŢE; care-i situaţia actuală şi ce are de gând să facă; venituri, cheltuieli-pe capitole-eficienţă; personal excedentar s.a
Aceasta în concret, nu să ne prostească cu indicatori statistici mincinoşi .
  Haideţi să ne luăm pânza de pe ochi şi să vedem măcar ceea ce este la vedere, la faţa locului.
 Exemple :
  1. Mergeţi la biblioteca publică unde nu veţi întâlni cititori, numai vreo 8-10 salariaţi ; adunaţi şi cheltuielile cu întreţinerea locaţiei şi paza . Veţi constata cum cheltuiala anuală pentru circa 400 de cititori este de câteva sute de mii lei!
Cui foloseşte aceasta risipă ?
 
  2. În ultima vreme unele primării, deşi au salariaţi peste necesar la acest compartiment, au cesionat creanţele fiscale la mai puţin de jumătate din valoarea lor  unor firme private. 
 Ce încredere să ai în astfel de gestionari şi administratori risipitori cu banul public ?
                            
 
  Acesta să fie rolul nostru în alegerile locale. Să întrebăm şi să primim răspunsuri la obiect.Acesta este rolul ACTORULUI PRINCIPAL, beneficiarul „jocului”. 
Indiferenţa se va plăti în continuare scump şi noi vom fi şi mai săraci.
Sursa foto : www.cogitus.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro