Criteriul National

Viața comunității – „ Surprizele din viaţa noastră! ”- Partea a Patruzecea şi Cincea

Viața comunității – „ Surprizele din viaţa noastră! ”- Partea a Patruzecea şi Cincea
iunie 04
07:38 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

„Surprizele ” din viaţa noastră !
 
bc-logo-surprize
   Fiecare dintre noi a avut prilejul să spună : Ce mi se întâmplă e minunat ! Nu găsesc o explicaţie logică; nici nu m-am gândit la o astfel de rezolvare !
 
    Cel plin de Rigoare , se mira : Cum ai lăsat totul la voia Întâmplării ? Eu gândesc la cele mai mici amănunte, fac variante şi… tot nu-mi iese.
 
    Care să fie misterul acestor rezultate, aparent inexplicabile ? 
   Unde a fost Liberul-Arbitru când s-a întâmplat ceea ce Mintea mea nu gândise ?
    Unde-i greşeala în ceea ce eu am planificat cu rigoare şi nu mi-a reuşit ?
 
   Nu există Mistere, ci numai cauze neidentificate !
 
Realităţile în care trăim oferă cheia rezolvării problemelor, sub condiţia să privim atent şi în timp real, ceea ce se petrece. Observate cu detaşare, Realităţile ne vor „informa”despre ceea ce ştiam , dar uitasem.
    Viaţa adevărată, adica energia noastră, aflată în mişcare fără oprire, este frecvent în contradicţie cu MINTEA , îngrozită de schimbare. Minţii îi place sa analizeze ‘n variante, să se îndoiască de fiecare, să-şi planifice fiecare gest,şi… când să treacă la acţiune, momentul prielnic a fugit.
 
    În contrast cu Mintea, impulsul INIMII( i se spune şi creierul din inima…) , acea voce interioară,Intuiţia, îţi spune în timp real şi fără ezitare ce-ai de făcut. Cel care trece imediat la acţiune, găseşte toate resursele pentru a realiza „Minunea „.
Atunci când ,de teama Necunoscutului, consulţi Mintea despre ceea ce Inima ţi-a transmis subtil şi în secret, apare îndoiala, ezitarea şi  totul e prea târziu.
 
   Din experienţa acumulată vă pot spune că hotărârile spontane , urmarea semnalelor inimii,mi-au fost călăuze. Mintea n-a avut timp să le fărâmiţeze şi să le facă inutile. Odată hotărârea luată, printr-o VOINŢĂ fermă am găsit şi toate mijloacele materiale şi umane pentru înfăptuire.
Numai aşa îmi explic cum a fost posibil să exercit succesiv trei profesii şi să schimb 15 locuinţe. Şi în viaţa cotidiană tot acţiunile spontane au fost dominante.
                                                                                 
Schimbările de poziţie şi, uneori  de direcţie pe drumul vieţii  sunt generatoare de – Surprize ,adevărate garanţii ale unei vieţi bogate şi trăite cu bucurie !
h
 
În loc de concluzii :
 
    Vă pot spune , după sute de evenimente trăite, că totul a fost posibil pentru că am fost mereu flexibil, relaxat(adică fără frică !), gata să mă adaptez la momentul prezent.
Am acceptat cu bucurie reamenajarea planurilor vieţii de către Inimă.
   A-ţi asculta INIMA în luarea hotărârilor este ca şi cum ai beneficia de o echipă multidisciplinară de consultanţi care au mai experimentat ceea ce ai ales să înfăptuieşti.
 
    Atenţie la semnalele Inimii şi surprizele plăcute nu vor întârzia să apară !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo