Criteriul National

Viața comunității – „ Surprizele din viaţa noastră! ”- Partea a Patruzecea şi Cincea

Viața comunității – „ Surprizele din viaţa noastră! ”- Partea a Patruzecea şi Cincea
iunie 04
07:38 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

„Surprizele ” din viaţa noastră !
 
bc-logo-surprize
   Fiecare dintre noi a avut prilejul să spună : Ce mi se întâmplă e minunat ! Nu găsesc o explicaţie logică; nici nu m-am gândit la o astfel de rezolvare !
 
    Cel plin de Rigoare , se mira : Cum ai lăsat totul la voia Întâmplării ? Eu gândesc la cele mai mici amănunte, fac variante şi… tot nu-mi iese.
 
    Care să fie misterul acestor rezultate, aparent inexplicabile ? 
   Unde a fost Liberul-Arbitru când s-a întâmplat ceea ce Mintea mea nu gândise ?
    Unde-i greşeala în ceea ce eu am planificat cu rigoare şi nu mi-a reuşit ?
 
   Nu există Mistere, ci numai cauze neidentificate !
 
Realităţile în care trăim oferă cheia rezolvării problemelor, sub condiţia să privim atent şi în timp real, ceea ce se petrece. Observate cu detaşare, Realităţile ne vor „informa”despre ceea ce ştiam , dar uitasem.
    Viaţa adevărată, adica energia noastră, aflată în mişcare fără oprire, este frecvent în contradicţie cu MINTEA , îngrozită de schimbare. Minţii îi place sa analizeze ‘n variante, să se îndoiască de fiecare, să-şi planifice fiecare gest,şi… când să treacă la acţiune, momentul prielnic a fugit.
 
    În contrast cu Mintea, impulsul INIMII( i se spune şi creierul din inima…) , acea voce interioară,Intuiţia, îţi spune în timp real şi fără ezitare ce-ai de făcut. Cel care trece imediat la acţiune, găseşte toate resursele pentru a realiza „Minunea „.
Atunci când ,de teama Necunoscutului, consulţi Mintea despre ceea ce Inima ţi-a transmis subtil şi în secret, apare îndoiala, ezitarea şi  totul e prea târziu.
 
   Din experienţa acumulată vă pot spune că hotărârile spontane , urmarea semnalelor inimii,mi-au fost călăuze. Mintea n-a avut timp să le fărâmiţeze şi să le facă inutile. Odată hotărârea luată, printr-o VOINŢĂ fermă am găsit şi toate mijloacele materiale şi umane pentru înfăptuire.
Numai aşa îmi explic cum a fost posibil să exercit succesiv trei profesii şi să schimb 15 locuinţe. Şi în viaţa cotidiană tot acţiunile spontane au fost dominante.
                                                                                 
Schimbările de poziţie şi, uneori  de direcţie pe drumul vieţii  sunt generatoare de – Surprize ,adevărate garanţii ale unei vieţi bogate şi trăite cu bucurie !
h
 
În loc de concluzii :
 
    Vă pot spune , după sute de evenimente trăite, că totul a fost posibil pentru că am fost mereu flexibil, relaxat(adică fără frică !), gata să mă adaptez la momentul prezent.
Am acceptat cu bucurie reamenajarea planurilor vieţii de către Inimă.
   A-ţi asculta INIMA în luarea hotărârilor este ca şi cum ai beneficia de o echipă multidisciplinară de consultanţi care au mai experimentat ceea ce ai ales să înfăptuieşti.
 
    Atenţie la semnalele Inimii şi surprizele plăcute nu vor întârzia să apară !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo