Criteriul National

Viața comunității-Timpul „Semănatului „- Partea a Treisprezecea

Viața comunității-Timpul „Semănatului „- Partea a Treisprezecea
aprilie 04
11:48 2016
 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

pilda semanatorului

E timpul „Semănatului ” !
 
   Între 11 și 26 aprilie 2016 se depun candidaturile pentru Alegerile locale din 05 iunie a.c.
   Cu sau fără voia noastra , vom culege ceea vom gasi „semănat ” în listele de candidați, înscrise și pe buletinul de vot.
Vom afla foarte curând „concurenții”! Și, fără vreun interes declarat, ne vom situa cu unii sau cu alții.
   Daca suntem întrebați : de ce cu acesta și nu cu celălalt, raspunsul invariabil va fi : cred că cel ales de mine va fura mai puțin !
   Cu astfel de „argumente” am dat -aprobarea în alb pentru  furat- !
  Putem iâînlocui o astfel de atitudine falimentară pentru fiecare locuitor și , în general, pentru comunitate, cu Voința și perseverenta noastră de a urmări neîncetat administrarea afacerilor publice ale localității de ătre noua administrație.
 
   Cum vom realiza acest obiectiv ? 
 
În primul rând, prin organizarea unui grup de voluntari care să participe la ședintele Consililui local (deoarece sunt publice), și să studieze proiectele de hotărâri cât și modul de adoptare. Orice suspiciune de fraudarea a intereselor obștei, trebuie să fie adusă la cunostința locuitorilor , stopând sau modificaând acele proiecte dăunătoare.
 
În al doilea rând, să dispară frica de autoritate, deoarece frica ne blochează gândirea și acțiunea! Atât  timp cât respectăm legile și platim taxele și impozitele , nu mai e loc de temere, iar respectul reciproc să caracterizeze raportul cetățean-autoritate.
 
  În al treilea rând , să promovăm inițiative proprii, cu găsirea finanțării (bani, forță de muncă, utilaje) și „să forțăm democratic” adoptarea hotărârilor și realizarea obiectivelor.
 
   În final, dar nu în ultimul rând, cei care trăim în același loc, să nu ne izolăm iîn gospodăria proprie- (nu-i treaba mea !), dimpotrivă, să cooperăm între noi, abandonând rețeta păguboasă de a aștepta ca alții să facă ordine pe strada noastră și în orașul nostru. Numai cei care trăiesc acolo, zi de zi, știu cel mai bine nevoile și posibilitățile de realizare a urgențelor. Să evitam aprobarea unor  -investiții de râsul curcilor (bani publici deturnați în interes privat)- cum ar fi „Parcul comunal Porumbița”. Toata comuna trebuie să fie un parc !
Să căutăm soluții pentru un trai bun, fara a violenta realitățile.
 
     Sa fim perseverenți și fără frică !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo