Criteriul National

Viața comunității-Timpul „Semănatului „- Partea a Treisprezecea

Viața comunității-Timpul „Semănatului „- Partea a Treisprezecea
aprilie 04
11:48 2016
 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

pilda semanatorului

E timpul „Semănatului ” !
 
   Între 11 și 26 aprilie 2016 se depun candidaturile pentru Alegerile locale din 05 iunie a.c.
   Cu sau fără voia noastra , vom culege ceea vom gasi „semănat ” în listele de candidați, înscrise și pe buletinul de vot.
Vom afla foarte curând „concurenții”! Și, fără vreun interes declarat, ne vom situa cu unii sau cu alții.
   Daca suntem întrebați : de ce cu acesta și nu cu celălalt, raspunsul invariabil va fi : cred că cel ales de mine va fura mai puțin !
   Cu astfel de „argumente” am dat -aprobarea în alb pentru  furat- !
  Putem iâînlocui o astfel de atitudine falimentară pentru fiecare locuitor și , în general, pentru comunitate, cu Voința și perseverenta noastră de a urmări neîncetat administrarea afacerilor publice ale localității de ătre noua administrație.
 
   Cum vom realiza acest obiectiv ? 
 
În primul rând, prin organizarea unui grup de voluntari care să participe la ședintele Consililui local (deoarece sunt publice), și să studieze proiectele de hotărâri cât și modul de adoptare. Orice suspiciune de fraudarea a intereselor obștei, trebuie să fie adusă la cunostința locuitorilor , stopând sau modificaând acele proiecte dăunătoare.
 
În al doilea rând, să dispară frica de autoritate, deoarece frica ne blochează gândirea și acțiunea! Atât  timp cât respectăm legile și platim taxele și impozitele , nu mai e loc de temere, iar respectul reciproc să caracterizeze raportul cetățean-autoritate.
 
  În al treilea rând , să promovăm inițiative proprii, cu găsirea finanțării (bani, forță de muncă, utilaje) și „să forțăm democratic” adoptarea hotărârilor și realizarea obiectivelor.
 
   În final, dar nu în ultimul rând, cei care trăim în același loc, să nu ne izolăm iîn gospodăria proprie- (nu-i treaba mea !), dimpotrivă, să cooperăm între noi, abandonând rețeta păguboasă de a aștepta ca alții să facă ordine pe strada noastră și în orașul nostru. Numai cei care trăiesc acolo, zi de zi, știu cel mai bine nevoile și posibilitățile de realizare a urgențelor. Să evitam aprobarea unor  -investiții de râsul curcilor (bani publici deturnați în interes privat)- cum ar fi „Parcul comunal Porumbița”. Toata comuna trebuie să fie un parc !
Să căutăm soluții pentru un trai bun, fara a violenta realitățile.
 
     Sa fim perseverenți și fără frică !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro