Criteriul National

„Viata-i ca o prada”- CONTRAEDITORIAL

iunie 19
23:26 2015

Motto „Dacă aş şti că efortul pentru scrierea unui roman mă poate costa viaţa, mi-aşi lua toate măsurile de siguranţă pentru a înlătura o eventualitate cum ar fi boala din care să mi se tragă moartea. Dar unica măsură hotărâtoare, aceea de a renunţa
la scris, nu aş lua-o.” MARIN PREDA

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL AGREABIL SI CONFESIV! 

marele_lup_alb

Sa nu va inchipuiti ca as dori sa va cer a v-aduce aminte de romanele marelui nostru scriitor Marin Preda!

Cu toate ca sintagma folosita in text este una cat se poate de inspirata si emblematica, in ceea ce pe Dumneavoastra va priveste, acest contra-editorial se doreste a aduce in discutie unele aspecte mai putin stiute si comentate vis a vis de recentul caz „celebru” al domnului Chiliman!

In semn de deosebit respect fata de toti cititorii acestui ziar, in deschidere as incepe sa va creionez cate ceva din activitatea „prodigioasa” a acestui domn ce „face istorie” si totodata aduce grave deservicii si CUMPLITE lovituri „de imagine” persoanei,imaginii sale cat si formatiunii „istorice” a PNL-ului.

Aducandu-va aminte de amanuntul esential referitor la faptul ca domnia sa se numara printre fondatorii vechiului PNL, partid din care a fost exclus deoarece domnia sa „jongla” si oferea momente artistice pline de virtuozitate ,asemeni unui acrobat in curtea  atat de…”portocalie” deoarece in momentul fuziunii era „cu acte” membru PDL.

Insa, conform procurorilor, parte din banii dijmuiti de grupul infractional organizat Chiliman – Moisescu, mai precis 10%, mergea la vechiul PNL.

Investigand cu atentie acest caz, din surse demne de incredere (certificate si nu aflate „pe surse”) am aflat faptul ca din contract se solicita 10-15% care ulterior erau impartiti astfel :”Chiliman ar fi primit 30% din suma, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad si 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1.”

La un calcul rapid, faraa jigni inteligenta matematica a fiecaruia dintre Dumneavoastra se constata ca…fara doar si poate lipsesc fix 15%.

Totusi, tin sa va readuc aminte si alt aspect ce tine de o anume „istorie a fraudei”- fenomen amplificat si generalizat in aceasta tara! Scandalul acesta de finantare ilegala, din presupusa mita, „parte” a partidelor politice nu este primul. Am mai avut asa ceva peste tot. La PSD poate cele mai multe, am avut si un fost premier, Adrian Nastase, condamnat la inchisoare pentru aceasta fapta. Am avut la PDL, va amintiti probabil de banii din Microsoft.

Deci putem aduce numeroase motive pertinente in discutie ce intaresc toate afirmatiile taioase prezentate in randurile de mai sus! Si. am convingerea ca asistam hipnotizati la o practica generalizata. De fapt, fara sa ne dorim expres acest lucru, actualilor, fostilor demnitari „le iese” ! Ideea ce admite existenta unei practici generalizate nu ar trebui cautata atat de greu, deoarece institutiile abilitate (SRI, DNA) ne ajuta pe noi, societate civila cat si mass-media sa asistam la un adevarat film de lung metraj, de mai bine de ceva vreme!

Dar sa nu devenim solitari si cu deprinderi feroce asemeni lupului alb ce traieste departe de civilizatie, insa aproape de Izvorul Naturii

lup

Nu recomand atitudini de lehamite sau de indispozitie deoarece, prada este prada, viata este viata si alaturarea termenilor realizata comparativ ne duce cu gandul destul de aproape la „sacii de bani”, la privilegiile si toate avantajele materiale ale acestor politruci, ale acestor actori de mana a saptea!

Haideti sa nu fim ipocriti aratandu-ne uimiti de finantarea partidelor din bani negri, un fel de secret „strasnic” pazit de atatia „competenti” si „oameni cinstiti” ce au tot evoluat material pe scena politica autohtona si ne servesc si acum lectii in fata „micilor ecrane” crezandu-ne naivi!

Inchei aici acest scurt contra-editorial cu speranta ca am fost explicit, obiectiv si totodata am furnizat informatiile utile pentru cei mai multi dintre dumneavoastra.

Nu inainte de a va multumi pentru interesul constant ce ni-l aratati, as dori sa va mai transmit o idee ce nu prea are loc in grupajele de stiri, analizele invitatilor, prezentarile breaking news-urilor sau orice lucru asemanator!

Pornind de la ideea centrala referitoare la faptul ca liberalismul are in centrul său individul , ca in viziunea liberalilor dezvoltarea societății presupune creșterea generală a prosperității și nivelului de trai iar societatea inseamna in fapt o suma de indivizi putem deduce lesne ca de fapt  domnul Chiliman era principial si implementa liberalismul.

Cu o singura si „nevinovata” derogare…Avea o grija constanta si implementa de la el pana la anturajul sau

Cum la toti ceilati se numea in fel si chip (DEX-ul recomanda „frauda”, „delapidare”, „furt din avutul obstesc „etc),la acest „mare” umanist- grija fata de om era pe prim plan!

Numai ca si aici,cu zambetul pe buze va urez si va asigur ca veti mai auzi de acest om.

Personal ma inscriu printre „fanii” nedeclarati oficiali ai acestui „deschizator” de „oportunitati” …

Vorba aceea populara sa ne fie cu noroc…”Om trai si om vedea !”

Surse foto : sfinxredivivus.wordpress.com, http://malus-dacus.blogspot.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro