Criteriul National

„Viata-i ca o prada”- CONTRAEDITORIAL

iunie 19
23:26 2015

Motto „Dacă aş şti că efortul pentru scrierea unui roman mă poate costa viaţa, mi-aşi lua toate măsurile de siguranţă pentru a înlătura o eventualitate cum ar fi boala din care să mi se tragă moartea. Dar unica măsură hotărâtoare, aceea de a renunţa
la scris, nu aş lua-o.” MARIN PREDA

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL AGREABIL SI CONFESIV! 

marele_lup_alb

Sa nu va inchipuiti ca as dori sa va cer a v-aduce aminte de romanele marelui nostru scriitor Marin Preda!

Cu toate ca sintagma folosita in text este una cat se poate de inspirata si emblematica, in ceea ce pe Dumneavoastra va priveste, acest contra-editorial se doreste a aduce in discutie unele aspecte mai putin stiute si comentate vis a vis de recentul caz „celebru” al domnului Chiliman!

In semn de deosebit respect fata de toti cititorii acestui ziar, in deschidere as incepe sa va creionez cate ceva din activitatea „prodigioasa” a acestui domn ce „face istorie” si totodata aduce grave deservicii si CUMPLITE lovituri „de imagine” persoanei,imaginii sale cat si formatiunii „istorice” a PNL-ului.

Aducandu-va aminte de amanuntul esential referitor la faptul ca domnia sa se numara printre fondatorii vechiului PNL, partid din care a fost exclus deoarece domnia sa „jongla” si oferea momente artistice pline de virtuozitate ,asemeni unui acrobat in curtea  atat de…”portocalie” deoarece in momentul fuziunii era „cu acte” membru PDL.

Insa, conform procurorilor, parte din banii dijmuiti de grupul infractional organizat Chiliman – Moisescu, mai precis 10%, mergea la vechiul PNL.

Investigand cu atentie acest caz, din surse demne de incredere (certificate si nu aflate „pe surse”) am aflat faptul ca din contract se solicita 10-15% care ulterior erau impartiti astfel :”Chiliman ar fi primit 30% din suma, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad si 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1.”

La un calcul rapid, faraa jigni inteligenta matematica a fiecaruia dintre Dumneavoastra se constata ca…fara doar si poate lipsesc fix 15%.

Totusi, tin sa va readuc aminte si alt aspect ce tine de o anume „istorie a fraudei”- fenomen amplificat si generalizat in aceasta tara! Scandalul acesta de finantare ilegala, din presupusa mita, „parte” a partidelor politice nu este primul. Am mai avut asa ceva peste tot. La PSD poate cele mai multe, am avut si un fost premier, Adrian Nastase, condamnat la inchisoare pentru aceasta fapta. Am avut la PDL, va amintiti probabil de banii din Microsoft.

Deci putem aduce numeroase motive pertinente in discutie ce intaresc toate afirmatiile taioase prezentate in randurile de mai sus! Si. am convingerea ca asistam hipnotizati la o practica generalizata. De fapt, fara sa ne dorim expres acest lucru, actualilor, fostilor demnitari „le iese” ! Ideea ce admite existenta unei practici generalizate nu ar trebui cautata atat de greu, deoarece institutiile abilitate (SRI, DNA) ne ajuta pe noi, societate civila cat si mass-media sa asistam la un adevarat film de lung metraj, de mai bine de ceva vreme!

Dar sa nu devenim solitari si cu deprinderi feroce asemeni lupului alb ce traieste departe de civilizatie, insa aproape de Izvorul Naturii

lup

Nu recomand atitudini de lehamite sau de indispozitie deoarece, prada este prada, viata este viata si alaturarea termenilor realizata comparativ ne duce cu gandul destul de aproape la „sacii de bani”, la privilegiile si toate avantajele materiale ale acestor politruci, ale acestor actori de mana a saptea!

Haideti sa nu fim ipocriti aratandu-ne uimiti de finantarea partidelor din bani negri, un fel de secret „strasnic” pazit de atatia „competenti” si „oameni cinstiti” ce au tot evoluat material pe scena politica autohtona si ne servesc si acum lectii in fata „micilor ecrane” crezandu-ne naivi!

Inchei aici acest scurt contra-editorial cu speranta ca am fost explicit, obiectiv si totodata am furnizat informatiile utile pentru cei mai multi dintre dumneavoastra.

Nu inainte de a va multumi pentru interesul constant ce ni-l aratati, as dori sa va mai transmit o idee ce nu prea are loc in grupajele de stiri, analizele invitatilor, prezentarile breaking news-urilor sau orice lucru asemanator!

Pornind de la ideea centrala referitoare la faptul ca liberalismul are in centrul său individul , ca in viziunea liberalilor dezvoltarea societății presupune creșterea generală a prosperității și nivelului de trai iar societatea inseamna in fapt o suma de indivizi putem deduce lesne ca de fapt  domnul Chiliman era principial si implementa liberalismul.

Cu o singura si „nevinovata” derogare…Avea o grija constanta si implementa de la el pana la anturajul sau

Cum la toti ceilati se numea in fel si chip (DEX-ul recomanda „frauda”, „delapidare”, „furt din avutul obstesc „etc),la acest „mare” umanist- grija fata de om era pe prim plan!

Numai ca si aici,cu zambetul pe buze va urez si va asigur ca veti mai auzi de acest om.

Personal ma inscriu printre „fanii” nedeclarati oficiali ai acestui „deschizator” de „oportunitati” …

Vorba aceea populara sa ne fie cu noroc…”Om trai si om vedea !”

Surse foto : sfinxredivivus.wordpress.com, http://malus-dacus.blogspot.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo